Красивата кожа не е мит, а продукт на постоянни грижи

4 юни 2018
Красивата кожа не е мит, а продукт на постоянни грижи

Един от най-големите фактори, определящи красотата и от там самочувствието на една жена е поддържаната кожа. Когато сме минимизирали несъвършенствата, си личи от километри и изглежда сякаш сияем. А това се постига толкова трудно, че направо ни се струва като вълшебна приказка или мит. Пък за задържането на тази перфектна кожа за повече от няколко дни в месеца е сякаш близко до невъзможното. Но всъщност голямата тайна на красивата кожа е, че иска постоянни грижи.

 

Кожата е най-големият орган в нашето тяло и е нормално да изисква повече внимание и време. Но решим ли да ги отделим, резултатите няма да могат да бъдат отречени. Ако си готова да се погрижиш за себе си, ето няколко от най-важните неща, които да правиш редовно:

 

 

Всеки ден е спа ден

 

В днешно време има повече от достатъчно голям избор от продукти и процедури, които могат да ни помогнат, за да изглеждаме добре. Избери си подходящите за твоя тип кожа и се възползвай. Позволи си да почувстваш лукса от това да отидеш на козметик от време на време. Не е нужно да правиш най-скъпата процедура всеки път, но и малките неща имат значение, а всичко това ще се отрази страхотно на тонуса и самочувствието ти.

 

Вкъщи също има много продукти, които се оказват многофункционални и могат да се използват за направата на домашни маски. Ако не се сещаш за подходящи рецепти, в интернет можеш да намериш милиард варианти.

 

Всеки има нужда от глезене от време на време. Отреди си един ден от седмицата – помни, че постоянството е ключово – който да е само за теб и твоята красота. Направи си процедура при специалист или сама вкъщи, каквото и да е, просто се наслади и си помогни да изглеждаш страхотно.

 

 

От вътре на вън

 

Говорили сме го преди и ще продължаваме да го правим. Без здраво тяло отвътре няма как да има красива външност. Колкото и маски и процедури да правим, ако организмът ни не е в добро състояние, няма как да подобрим вида си. Това ще ти го каже всеки специалист или дори само хората с минимални познания за грижата за кожата.

 

Затова се грижи за здравето си по всякакъв начин, по който можеш. Храни се здравословно и това ще се отрази на външния ти вид. Една салата няма да те дари с божествена красота, но с течение на времето определено ще забележиш резултати.

 

Тренировките също играят голяма роля. Те помагат за доброто кръвообращение и обмена на веществата, а и допринасят за цялостното ти здраве.

 

Водата, и то в големи количества е нужна за безброй неща, включително и за кожата ти. Колкото повече пиеш през деня, толкова по-хидратиран ще е организмът ти, а това е важно за добрия външен вид. Лющещата се кожа без блясък не е привлекателна и със сигурност не е нещо, което искаш.

 

Понякога дори тези три неща не помагат достатъчно. Затова се обръщаме към главните помощници на съвременната красавица – хранителните добавки. Те са нужни, защото често не можем да си осигурим по друг начин веществата, които ни трябват за нормалното функциониране на тялото. Освен това има някои елементи, чието количество в организма ни намаля с времето. А високите им нива са в основата на здравето ни и добрия външен вид. Такова вещество е колагенът. Той започва да се изчерпва малко по малко след 25 годишна възраст и в следствие ние губим красивата си кожа. Но ако установим дълготраен и стабилен прием, ще излъжем тялото си, че е по-младо. Това отново се постига с постоянство – за да сработи трябва колагенът да се натрупа в организма. Затова се постарай да го приемаш минимум 3 месеца, както се посочва на опаковката, и резултатите ще бъдат на лице… буквално!

 

От Neocell можем да ти предложим качествен колаген, който да ти помогне да изглеждаш по-добре от всякога. Така че ако искаш да се радваш на перфектна кожа, опитай го и ти!

 

 

Сън

 

За повечето съвременни хора денонощието се оказва твърде кратко и сред всички неща, които трябва да се направят, сънят остава най-ниско в листа с приоритети. Но това е грешка, която ти коства мечтаната кожа. Когато сме уморени се дехидратираме много по-лесно, появяват ни се тъмни кръгове под очите и се състаряваме визуално. Постави себе си на първо място и прекарай достатъчно време в страната на сънищата, за да се заредиш с енергия и да изглеждаш страхотно.

 

 

Предпазване

 

Колкото и да обичаме лятото и слънцето, за съжаление, то се оказва вредно за нас. UV-лъчите увреждат кожата, като я състаряват, изсушават и раздразняват. Затова трябва да се постараем да я пазим подобаващо със средства като слънцезащитните кремове и лосиони. Тази стъпка от рутината често се пропуска, но тя е от изключително значение, така че се опитвай да си създадеш навик да нанасяш предпазващия продукт преди всичко останало.

 

Не е нужно само да си мечтаеш за перфектната кожа. Тя може да бъде твоя, стига да положиш нужните усилия. С малка доза постоянство можеш да постигнеш невероятни резултати, така че се въоръжи с търпение и направи промяна за собственото си добро. Скоро всичко това ще се превърне в част от живота ти и заедно с това ще свикнеш да се гледаш в огледалото с красива кожа и самочувствие! 

Кератинът е протеин, важен за кожата, косата и ноктите. Организмът ни го произвежда сам. Той дава сила и устойчивост на тъканите. Можем да подобрим здравето на косата с храни богати на кератин. Такива храни са бадеми, авокадо и яйца. Кератин може да се добави извън тялото с различни терапии. Кератиновите терапии възстановяват косата. Те я правят по-гладка и блестяща.

прочети още

В тази статия ще разберете истината за колаген за стави и как той може да поддържа здравословни стави, осигурява ставен комфорт и подобрява гъвкавостта.

прочети още

Клиноптилолитът е едно от най-изучаваните неща на планетата, обявен от Световната научна организация за минерал на XX век поради граничещите му с вълшебството качества. Използва се от десетилетия като мощен метод за пречистване на водата, в медицината, в козметичната индустрия за подмладяване на кожата, за бърз зарастък на обриви, рани, за забавяне на възпалителните процеси и много други.

прочети още