Борбата с фините бръчки и зоните, където първо се появяват

26 октомври 2018
Борбата с фините бръчки и зоните, където първо се появяват

 

Всички се страхуваме от денят, когато ще се погледнем в огледалото и първите фини линии ще хванат вниманието ни. Може да си мислиш, че е твърде рано за теб или че дори има възможност този процес някак магически да се притъпи и чак да се покаже, когато хванеш внучето си на ръце, но истината е, че появата на бръчките е изцяло нормално нещо, от което не трябва да се страхуваш.

 

Но за да не се страхуваме от нещо трябва да го разбираме нали? Затова днес ще си поговорим по темата и ще я направим по-малко плашеща. Ще ти кажем кога да очакваш първите визуални появи и как все пак да се пребориш процеса да настъпи по-бавно и да запазиш младия си вид по-дълго.

 

 

 

Нека започнем със заветното „Кога?“

 

 

С настъпването на 20те ти години, ще забележиш две главни промени в кожата ти. Първо – от мазна и склонна към акне, тя ще започне да задържа все по-малко влажност. Това ще предотврати образуването на пъпки, но пък ще направи появата на първите бръчки възможна.

 

Втората промяна, която ще настъпи, ще е постепенното загубване на колагена в тялото ти и следователно намаляне на еластичността на кожата ти. Особено след 25-тия рожден ден, този процес започва да се случва все по-бързо с всяка година.

 

Тези две промени най-лесно ще забележиш с появата на първите фини линии. Но не се стряскай, те са абсолютно нормални и  дори трудно могат да се нарекат лошо нещо. Всъщност те са сигнал, че си се забавлявала!

 

Първо се образуват около очите, устата и на челото, защото използваме тези части на лицето си най-много, за да изказваме емоции. Така че тези линии, които виждаш, са резултат от това, че си се усмихвала, учудвала, ядосвала или чудила – или като цяло, че си се наслаждавала на живота.

 

С времето обаче, може би с навлизането в новото десетилетие, линиите ще са задълбочат и това вече всъщност можеш да наречеш първите си бръчки. Те са това, което ще се опитаме да ти помогнем да избегнеш.

 

 

 

Kак да се борим с първите бръчки?

 

 

Тук методите могат да се разделят на два вида, които работят в хармония един с друг за постигането на резултати – външното третиране и отвътре-навън.

 

В първия подход, най-важното, което трябва да отбележим, е слънцезащитата. Ако има едно нещо, което задължително да направиш за кожата си, то това е правилното предпазване от увреждащите лъчи. Те трайно нарушават доброто състояние и структурата на кожата, но най-опасното е, че резултатите от това няма да си проличат веднага – неблагоприятният ефект ще се покаже чак след 20тина години, когато вече е късно да се бориш с него.

 

Затова започни сега, за да не съжаляваш после. Използвай ежедневни кремове с поне малко защита, а преди излизане навън, дори и да не смяташ да се излагаш директно на слънце, нанасяй защитен лосион по цялото си тяло.

 

Освен това можеш да се възползваш от вече огромния избор на пазара, за да си съставиш рутина за грижа за кожата. Сутрин, преди да започнеш с деня си, почисти лицето си и нанеси крем, така че да си осигуриш хидратация и да забавиш появата на бръчките.

 

Вечер задължително почиствай грима си, защото иначе химикалите от продуктите ще се абсорбират от кожата ти и ще й вредят. И точно защото тогава е толкова благоприятно време за приемане на вещества чрез кожата ти, подсигури се да са полезни за нея. Използвай силно хидратиращи и подхранващи нощни кремове, които да ти помогнат да се събудиш красива.

 

Обръщай специално внимание на зоната около очите, защото, както вече разбра, там се образуват първите линии. Това е заради различната структура на кожата в тази област – тя е много по-нежна и деликатна, затова трябва да се третира със същата деликатност. Не нанасяй същия крем, както за останалата част на лицето, използвай специален само за тази зона.

 

От време на време, разбира се, можеш да правиш нещо допълнително – някой по специален серум, скраб за лице или маска, които да направят още по-силен ефект. Избирай подходящите според типа на кожата ти. Можеш да отделиш един ден от седмицата да правиш такива по-специални терапии за красота. Или пък дори да се поглезиш с посещение при козметик. Във всеки случай, ще си прекараш приятно, докато се разкрасяваш!

 

Но колкото и процедури да правим, ако нямаме добра основа, върху която да градим, резултатите няма да се появят. За да сложим тези основи, трябва да се погрижим, че тялото ни получава всичко, от което се нуждае и дори повече.

 

Това значи да му осигуряваме добра хидратация и да го снабдяваме с предостатъчно витамини и минерали.

 

Някои от храните, които спомагат за борбата с бръчките са – соята, защото поддържа нивата на хидратацията в тялото и така запазва кожата гладка, годжи берито, заради силните антиоксиданти, които се борят за нормално съдържание на свободни радикали, и папаята, защото също съдържа антиоксиданти и промотира хидратацията.

 

Но това разбира се само някои от нещата, които може да си похапваш, за да задържиш младостта по-дълго. Главно трябва да се ориентираш към няколко вещества и да ги търсиш в храните или в добавките си.

 

Витамините, разбира се, са задължителни, особено витамин С и Е, които са с най-разкрасяващите свойства от всички. Витамин С може да откриете в SUPER COLLAGEN + C!

 

Алфа липоевата киселина е също нещо, което би искала да си набавяш допълнително. Това е мощен антиоксидант в чиста форма, така че резултатите му са изключително силни и лесно видими.

 

Освен това първенците в запазването на красотата и младостта отново се оказват хиалуронавата киселина и колагена. Особено комбинацията от тези две постига чудеса. И двете се грижат за хидратацията на кожата ти и запазват еластичността й. Ефектът от тях е най-голямата тема за разговор в света на грижата за красотата и затова толкова често започнаха да се появяват на витрините под формата на хранителна добавка.

 

Това е добър начин да си набавяш нужното, за да предотвратиш бръчките и да изглаждаш вече появилите се. Разбира се, не е нужно да се ограничаваш само с комбинацията от последните две, след като на пазара има продукти, които могат да ти предложат още по-мощни миксове от наистина всичко, което се нуждаеш. Бюти билдърът на Неосел е перфектният пример за това. В него ще намериш дори повече полезни съставки от тези, които изредихме тук. Това е така, защото продуктът помага не само за борбата с бръчките, но и ще те дари със здрави нокти, кости и коса – всичко, от което се нуждаеш за перфектната вечно млада външност!

 

Кератинът е протеин, важен за кожата, косата и ноктите. Организмът ни го произвежда сам. Той дава сила и устойчивост на тъканите. Можем да подобрим здравето на косата с храни богати на кератин. Такива храни са бадеми, авокадо и яйца. Кератин може да се добави извън тялото с различни терапии. Кератиновите терапии възстановяват косата. Те я правят по-гладка и блестяща.

прочети още

В тази статия ще разберете истината за колаген за стави и как той може да поддържа здравословни стави, осигурява ставен комфорт и подобрява гъвкавостта.

прочети още

Клиноптилолитът е едно от най-изучаваните неща на планетата, обявен от Световната научна организация за минерал на XX век поради граничещите му с вълшебството качества. Използва се от десетилетия като мощен метод за пречистване на водата, в медицината, в козметичната индустрия за подмладяване на кожата, за бърз зарастък на обриви, рани, за забавяне на възпалителните процеси и много други.

прочети още