• Home »
  • Blog »
  • Ресвератролът най-мощният антиоксидант!

Ресвератролът най-мощният антиоксидант!

26 December 2015
Ресвератролът най-мощният антиоксидант!

Ресвератролът най-мощният антиоксидант! Защо този елемент е жизнено важен за здравето на тялото ти?

 

Чували ли сте, че червеното вино е полезно? Ако и вие обичате да отпочивате след напрегнат ден на работа с чаша вино в ръка, то тази новина  със сигурност ви радва. 

 

Но не си мислете, че това е измислено от някой, който много обича да си пийва. Зад тези думи има доза истина, а тя се проявява в лицето на един от най-мощните антиоксиданти, познати на човечеството – Ресвератролът.

 

РЕСВЕРАТРОЛЪТ е в основата на твърдението, че червеното вино е здравословно, тъй като веществото се съдържа в големи количества в червеното грозде. За съжаление, истината е, че в процеса на обработка, червеното вино губи почти цялото съдържание на Ресвератрол.

 

За щастие, това ценно вещество не се съдържа само в червеното вино. Можете да го намерите и в други любими на повечето хора лакомства – Черният шоколад, малините и боровинките.

 

Затова, ако искате да сте здрави, убедете се, че ежедневно подхранвате организма си с най-мощният антиоксидант.

 

 

Ето 5 причини да го направите :

 

 

 ПРЕДОТВРАТЯВА СЪРДЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

 

Свободните радикали и окисляването в организма причиняват преждевременно стареене и клетъчна мутация. Ресвератролът има антиоксидантни свойства и играе основна роля в намаляване на окисляването. Изследвания показат, че Ресвератролът може да помогне в борбата с коронарна болест на сърцето. Един от основните начини, с които това се постига, е чрез способността да намалява  холестерола. По-специално Ресвератрол има способността да понижи LDL или лошия холестерол в тялото. В допълнение към това, той има противовъзпалителни свойства, и може да намали възпалението около сърцето, което да предотврати натрупването на мастни отлагания.

 

Ню Йоркската академия на науките публикува доклад за многото кардио защитни ползи срещу най-често срещаните сърдечно-съдови заболявания. Това включва сърдечна недостатъчност, хипертония (високо кръвно налягане) и дори атеросклероза (втвърдяване на артериите).

 

 

 БОРИ СЕ С РАКА

 

Това е свойство на Ресвератрола, за което често се говори. Като антиоксидант, Ресвератрола може да предотврати растежа и образуването на някои ракови клетки. Смята се, че антиоксидантите помагат в борбата с раковите заболявания чрез заличаване на вредите, причинени от окисляването. Ресвератролът помага и с предотвратяването на разпространението на раковите клетки в организма, особено с рак на гърдата, простатата, дебелото черво и стомаха.

 

 

ОТСЛАБВАНЕ

 

Затлъстяването се превръща във все по-голям проблем. Изследванията показват, че Ресвератрол помага за загуба на тегло. Ресвератролът играе важна роля при производството на инсулин в панкреаса. Това би могло да предотврати или да увеличи устойчивостта на организма към диабет тип II. Други свойства включват и намаляване на апетита.

 

 

ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ.

 

Антиоксидантите отдавна са свързани с борбата с признаците на стареене. Ресвератролът е мощен антиоксидант и като такъв е от особен интерес в тази област. В лабораторни изследвания е установено, че Ресвератролът може да се удължи живота на много групи от животни. Тестове върху бозайници откриват увеличаване на активността на ключови ензими, свързани с продължителността на живота. Установено е, че ресвератрол активира ген, наречен SIRT1, които влияе върху продължителността на функционирането на клетките.

 

 

БОЛЕСТТА НА АЛЦХАЙМЕР.

 

Ресвератрол има невро-защитни свойства. Установено, че Ресвератрола помага на мозъка при възстановяване от мозъчни наранявания Това може да подобри резултатите и качеството на живот на пациентите. Други ползи могат да бъдат свързани с активирането на гена SIRT1 за дълголетие. Доказано е, че активирането на този ген може да доведе до повишено оцеляване на невроните в мозъка. Това може да осигури възстановяване от дегенеративни заболявания като болестта на Паркинсон и дори Алцхаймер.

 

 

Често, обаче, не е възможно да приемаме нужното количество ресвератрол само с храната. А и чаша вино на ден едва ли ще помогне. Ако си мислите да увеличите приема на любимата напитка, не го правете, доказано е, че повече от 2 чаши на ден имат обратния ефект. Вместо това, обърнете се към  по-безопасен помощник в лицето на хранителните добавки. Тук идва на помощ Ресвератролът на Neo Cell, който ще помогне на тялото ви да бъде здраво и красиво без никакво усилие.

 

 

Мислиш си, че си болен от нещо и бързаш да посетиш лекаря си за консултация. Преди да го направиш, обаче, прочети това. Голяма част от тези проблеми се дължат на токсините в тялото ти. Тези малки вредители, които приемаш, когато се храниш с вредна храна и дори когато дишаш замърсения въздух навън, могат лесно да нарушат ежедневния ти ритъм и да се превърнат във враг номер едно за щастливия ти живот. В този случай, единственото, от което имаш нужда, се крие в една думичка: детоксикация.

read more

Did you know that there are three main types of collagen in the body: Collagen type 1 and 3 and Collagen type 2? Over 75% of collagen in the body is collagen type 1 and 3, which builds connective tissue, skin, hair, nails, blood vessels, tendons and ligaments.

read more

Храниш ли се по същия начин, както, когато беше на 10? Навярно трудно ще намерим някой възрастен с редовна диета, състояща се от бързи закуски, бонбони, сокчета и сладолед по цял ден. И това е напълно нормално, защото с годините нашите навици, нужди и вкусове се променят. Тялото ни започва да функционира по друг начин и да обработва храната различно.

read more

В тази статия ще ти разкрием начинът, по който да го постигнеш! Здравето на всеки човек зависи от способността на тялото да се справя с вредните влияния на околната среда и токсините. Ежедневния стрес, преработените храни, недоспиването и токсичната козметика отслабват и "задръстват" организма ни, което води до влошено здравословно състояние и лошо настроение.

read more

Усещаш, че любимите ти дънки са се „стеснили“, а прекрасната червена рокля, която красиво подчертаваше нежните ти извивки, сега очертава паласки и коремче. И така осъзнаваш, че си се „сдобила“ с няколко килограма в повече и започваш да мислиш как да се избавиш от тях.

read more

Кожата ти лесно ли се раздразнява? Имаш ли проблем с хидратацията? Изпитваш ли често опъване и сухота? Всичко това значи, че най-вероятно имаш чувствителна кожа. Какво значи това ли? Днес ще ти разкажем всичко за това – какво е, от какво се причинява и как да я третираш.

read more

Постоянно ти говорим за колаген и всички негови полезни съставки, е, днес ще ти обясним точно защо е така. Ще те запознаем с различните типове колаген и какво ги прави ефективни, за да можеш лесно да се ориентираш кое е добро за теб и кое не, когато си избираш хранителната добавка.

read more

Всички се страхуваме от денят, когато ще се погледнем в огледалото и първите фини линии ще хванат вниманието ни. Може да си мислиш, че е твърде рано за теб или че дори има възможност този процес някак магически да се притъпи и чак да се покаже, когато хванеш внучето си на ръце, но истината е, че появата на бръчките е изцяло нормално нещо, от което не трябва да се страхуваш.

read more

Всички знаем, че движението е здраве, но някак си го предписваме само през младостта. А всъщност физическата активност е важна за всяка възрастова група. Разбира се, начинът, по който тренираш на 20 е съвсем различен от този, когато си на 60, но ако знаем как точно да го правим, резултатите може да си проличават еднакво и в двете десетилетия.  

read more

Навярно няма човек, който, ако има възможност да запази младостта и красотата си, няма да се възползва. Всички си търсим начин да забавим времето, да предпазим себе си от неговите ефекти. Пробваме всякакъв тип съставки, всички странни рецепти, които ще ни доближат до отварата за вечната младост.

read more

Никой не обича дългите дни, които прекарваме в работа и физическо натоварване на крак, но за съжаление често ни се налага да имаме такива. Но знаеш ли, че всъщност това е не просто неприятно, но и трайно уврежда ставите ти? Точно заради такива безспирни натоварвания половината българи от възраст 48-50 години вече страдат от болки в ставите, а след 55-годишнината процентът се увеличава до 80.

read more

Още една година, още един рожден ден, но този път e малко по-различно, вече навлизаш в 40те. Ами сега? Не оставяй цифрата да те плаши, ти си все така красива, както преди... или поне ще постигнеш това с правилната грижа. Точно за нея ще си говорим днес и по-конкретно какво се променя в кожата ни след 40-тия рожден ден и как да поддържаме външния си вид от тук нататък.

read more

Красотата изисква време. Всеки знае това, но какво правим, когато не можем да отделим такова? Една съвременната работеща жена рядко има възможност да си почине достатъчно, а за грижата за външния си вид често дори не може и да помисли.

read more

Всички сме изпитвали желание да хапнем нещо, когато дори не сме гладни, и най-често това се оказва вредно и пълно със захар и мазнини. Особено, ако се чувстваш уморена, ядосана или тъжна, изведнъж започваш да изпитваш нужда да си откраднеш нещо от хладилника, за да си повдигнеш настроението. През повечето време самD осъзнаваш, че не трябва да правиш това, но въпреки това отново посягаш към излишните калории. Може да е определен вид храна, която винаги те привлича, или всеки път си търсиш нещо различно, но почти винаги не можеш да наречеш това нужно или полезно за теб.

read more

Отново e любимото време от годината – лятото. С него обаче идва и жегата, която е предизвикателство към косата, кожата и ноктите – подложени са на изпитание пред високите температури и се нуждаят от двойно повече грижа от обикновено. За повечето жени това ще означава да похарчат купища пари при козметика си или да закупят огромно количество ненужни продукти.

read more

Всичко, което правиш за тялото си отвътре, ще се покаже и навън Ако искаш да задържиш красотата на младостта възможно най-много, водата трябва да стане твоя най-добър приятел. Тя е главният помощник в запазването на кожата ти хидратирана и гладка и полезна за цялото ти тяло по толкова много начини.

read more

Целулитът е проблем  на над 80% от жените по света. Ако и ти си от тях, то най-вероятно често си се поглеждала с разочаровние и чувство на безсилие в огледалото, притеснявала си се да се съблечеш пред други хора и си се смятала за непривлекателна. Но фактът, че целулитът тормози по-голямата част от жените, съвсем не означава, че трябва да развееш бялото знаме и да приемеш портокаловата кожа като част от теб.

read more

Лято е. Започваш да ровиш в гардероба си, за да откриеш любимия бански костюм, който много скоро възнамеряваш да разходиш гордо на плажа. Намираш го, все толкова хубав, колкото беше и миналата година.

read more

Когато температурите навън надминат 25 градуса, в съзнанието ти започва да се прокрадва мисълта за един от най-вълнуващите периоди в годината - Лятото. Дълги дни прекарани по бански на плажа или край басейна. Иска ти се любимата ефирна лятна рокля и късите панталонки да се превърнат в униформата на лятото, но всичко рухва, когато си спомниш за трапчинките, които виждаш по дупето и бедрата си.

read more

Всичко, което правиш за тялото си отвътре, ще се покаже и навън. Ако искаш да задържиш красотата на младостта възможно най-много, водата трябва да стане твоя най-добър приятел. Тя е главният помощник в запазването на кожата ти хидратирана и гладка и полезна за цялото ти тяло по толкова много начини. Дехидратираната кожа е много по-податлива към образуване на фини линии и бръчки по-рано от обичайното.

read more

Един от най-големите фактори, определящи красотата и от там самочувствието на една жена е поддържаната кожа. Когато сме минимизирали несъвършенствата, си личи от километри и изглежда сякаш сияем. А това се постига толкова трудно, че направо ни се струва като вълшебна приказка или мит. Пък за задържането на тази перфектна кожа за повече от няколко дни в месеца е сякаш близко до невъзможното. Но всъщност голямата тайна на красивата кожа е, че иска постоянни грижи.

read more

Няма жена, която да не си е мечтала да има кожата на знаменитост. Сякаш всички от другата страна на екрана имат перфектния външен вид и несъвършенствата са непознати за тях. Разбира се - това не се постига с щракване на пръсти или с помощта на магическа пръчка.  

read more

С първите повишаващи се градуси на термометъра, всички бързо си измисляме още и още поводи да постоим навън. Но колкото по-често се наслаждаваме на затоплянето, толкова повече време прекарваме изложени на слънчевите лъчи, които не щадят никого.

read more

Денят започва с утрото. А с него и грижата за здравето и красотата ни. Тогава подготвяме тялото си за новите предизвикателства, които ни очакват, затова трябва да сме сигурни, че тогава му даваме най-доброто. И не бързайте да мислите веднага за козметичните процедури, като маските, тоника за лице или кремовете.

read more

Ако можеше да възвърнеш кожата, която имаше, когато беше на 21, не би пропуснала тази възможност нали? Е, това, което сега сме ти подготвили не е точно извора на младостта, но е достатъчно близко, за да ти даде желаните резултати. Като всяко друго магическо средство, то работи най-добре в комбинация с други допълнителни методи, които да подкрепят ефективността му. Подготви кожата си с няколко от тях, за да достигнеш перфектната кожа!

read more

The quality of everything is cut into its authenticity!  If you had to choose between synthetic diamonds and real, what would you choose? Both work, they are beautiful, but of course the more precious will be what is created in nature and not in a laboratory by a person. And why don’t we apply that theory to everything else?

read more

We've all heard how beauty starts from inside! And you know it is true. You surely noticed - when the smallest anomaly in your body occurs, you immediately see it on your bodys most visible parts - skin, hair and nails. Unpleasant problems such as pimples, clogged pores, manicure breaks easily and annoyingly, and hair loses its former beauty. To take care of all this, we have to work from the inside out. And the best way to do this is by using collagen.

read more

The secret of success is hidden in constancy. But sometimes this is the most difficult part. Many people buy products with the intention of using them for a long time, as often advised in the back of the pack. Unfortunately, however, something is happening nowadays - we are always in a hurry and forget to use the product we have taken with great enthusiasm ... so before we can see on the packaging we see the date for the best term that has already passed, and we have to dispose of the product.

read more

Most people are doing sports to lose a few pounds and tonify their body. Also, to improve their health and lifestyle. But, except for everything listed, sport is also useful for the skin. 

read more

Every woman wants to stay young and attractive for as long as possible. Unfortunately, our reality is that the aging process is irreversible and no matter how hard you try to keep, the wrinkles will ever occur.

read more

You want to keep your skin and body healthy, young and radiant for as long as possible, right? Find out who's the protein of youth and longevity!

read more

С настоящата статия, бихме искали да ви запознаем с един от най-ценните градивни елементи на нашето тяло –колагенът. Малко известен факт е, че той съставлява 30 % от нашето тяло.

read more

В първата статия, основната ни цел беше да ви запознаем с колагена и неговата същност. В настоящата, бихме искали да акцентираме върху ползите, които носи той за нашето тяло като основен структурен протеин.

read more

With the appearance of each new candle on birthday cake, we need to take care of ourselves more and more. To keep your beauty as it was when you were 20 years old, however, you do not have to invest time and money in a lot of annoying procedures.

read more

We have talked many times about what collagen is and what is its role in keep our body healthy and beautiful. We've come to inform you with the natural sources of vital protein so you can get them daily in the menu and feed your body with it.

read more

Have you ever woke up in the morning, look in the mirror, and notice that your skin has begun to lose its youthful shine?

read more

Collagen is the main ingredient for, the health, youth and beauty of our skin, hair and nails. Collagen is the "glue" in our body.

read more

We all want to have a radiant and glowing skin! What we often do is to focus our efforts on the choice of cosmetics to externally treat it to achieve the result we need.

read more

Хубавата фигура е резултат от комплексни усилия и постоянство. От най-голямо значение е хранителният режим, към който се придържаме. 80% от нашите резултати се определят този фактор. 20% са отделени на физическата активност и съня.

read more

Do you remember that summer 5 years ago, when you had so much fun on the beach that you forgot to wear cream with SPF, and the result was serious sunburn?

read more

Притеснява ви, че кожата ви вече не е еластична и хидратирана? Забелязвате първите бръчки и първите белези на стареене? Или се притеснявате, че започва да се отпуска?

read more

I lead a dynamic lifestyle. My morning starts at 6 and ends ... when the kids decide to fall asleep. During the day I work in a big financial company and my job is often related to customer meetings and negotiations.

read more

As much as we are confident that we know everything about a subject or topic, it always appears that there is more information than we know. We would like to share with you some facts about the products of our Neocell Company, which you probably didn’t know.

read more

As you already know, the richest protein in our body is collagen. It is found in our muscles, joints, tendons, hair, skin and nails.

read more

Суроватъчният протеин с колаген, съдържа всички девет основни аминокиселини, както и ниско съдържание на лактоза. Това е най-високият процент чист протеин, който можете да си купите.

read more

Защото резултатите от тренировката ти няма да са същите, ако не възстановиш силите си. Като един съвременен човек, знаеш, че можеш да постигнеш всичко, което си поставиш за цел.

read more

Възстановяването след физическа активност е от огромно значение, когато говорим за здраво и добре оформено тяло.

read more

Ревматоидният артрит е системна автоимунна болест, която причинява хронично възпаление на ставите.Често освен ставите, заболяването засяга и тъканите около ставите, както и други органи в цялото тяло.

read more

Атопичният дерматит е хронично заболяване, което се среща често. То засяга възрастни, деца и бебета. Кожата на лицето и тялото им е много суха и податлива на раздразнение.

read more
Псориазис
9 December 2016

Псориазисът е едно от най-често разпространените кожни заболявания. Около 2% от населението са се сблъскали с него.

read more

Всяка жена има в обкръжението си по една такава приятелка. Онази, която винаги изглежда сякаш е излязла от корицата на списание, със сияйна кожа и свеж, равномерен тен. Освен това, тя изглежда много по-млада, от колкото всъщност е.

read more
Суха кожа!
2 December 2016

Суха, пукаща се, обезцветена и болезнена кожа – всичко това са резултати от агресивното зимно време.

read more

По своята същност хиалуроновата киселина представлява междуклетъчното вещество, което съществува само при бозайниците. Участва в структурата на повечето органи и тъкани.

read more

Пролетен косопад е проблем, с който се сблъсква всяка втора жена. При някои дами симптомите са доста обострени, което причинява силен стрес. На какво се дължи косопадът и как да се справим с него ще изясним в настоящата статия.

read more

Помниш ли заръките на баба си, когато беше бременна: „Трябва да се храниш за двама!”, „Сега организмът ти работи за двама!”? Когато вече ти самата си майка, думите й придобиват още по-голям смисъл.  

read more

Представи си дълга коса, падаща на свободни вълни по раменете и гърба ти, гъста, здрава, блестяща и будеща възхищение и внимание. Не, това не е мечта или сън. Това може да бъде твоята коса, ако се погрижиш правилно за нея.

read more

Рутината е нещо, което често ни поглъща. Това важи с пълна сила и когато говорим за грижата за нашата коса.

read more

Да бъдеш майка е едно от най-вълнуващите неща,които могат да ти се случат. От малка мечтаеш за момента, в който ще очакваш своето бебче, ще се грижиш за него когато се появи на бял свят и ще го дариш с цялата си любов и нежност.

read more

Известно ти е, че когато си бременна, цялото ти тяло се променя, атакувано от хормоните, които бушуват в него и малкото човече, което расте вътре.

read more

Здравето ти е едно от най-важните неща. Когато нещо не е наред с него, нямаш сили и енергия за каквото и да било. Ежедневието ти напълно се променя, докато не се почувстваш отново във форма.

read more

Знаеш, че когато искаш да поддържаш тялото си здраво, трябва редовно да го подлагаш на физически упражнения и движение.

read more

Чували ли сте за свободните радикали? Организмът ни ежедневно е изложен на атаките им.

read more

Болките в ставите влияят пряко на качеството ни на живот. Често симптомите са толкова мъчителни, изтощителни и неприятни, че страдащият сякаш буквално губи желание за каквато и да е активност.

read more

Проблемът с косопада при мъжете е една от най-често срещаните причини за притеснение сред силната половина на човечеството.

read more

Как да имаш здрава и красива кожа без никакво усилие? Снегът си отиде, но следите от зимата остават своя отпечатък върху кожата ти и честно казано, това не изглежда никак привлекателно! Всеки път когато погледнеш в огледалото ти се приисква като с магична пръчица да премахнеш уморения й вид и сивкав цвят!

read more

Независимо дали грижите, които полагате за кожата на лицето си са  с цел да се  борите с бръчките или просто, за да я поддържате хидратирана и красива, всички жени се интересуват от новите тенденции в козметичната индустрия.

read more

Нар, Агаве, Червена боровинка, най-добрите приятели на твоето тяло. Знаеш ли как да се погрижиш за тялото си така, че то да бъде здраво, красиво и енергично, без значение на каква възраст си?

read more

Няма дама, която да не държи на добрия външен вид на своите нокти. Това изисква комплексна грижа, за да бъде нокътната плочка здрава. Това е и темата на днешната ни статия.

read more