Отзиви

?
Каква е разликата между хидролизиран колаген и натурален колаген?

Хидролизираният колаген е разграден на по-малки пептиди, които се усвояват по-лесно от тялото, докато натуралният колаген се синтезира естествено в организма. Разликата между двата типа колаген се свежда до структурата им. Хидролизираният колаген не може да се върне в естествената си, оригинална структура, докато натуралният колаген има тройна спирална структура. Изследвания показват, че хидролизираният колаген има по-малък ефект върху стегнатостта на кожата и намаляването на бръчките в сравнение с натуралния колаген.

?
Какво представлява ревматоидният артрит?

Ревматоидният артрит е системна автоимунна болест, която причинява хронично възпаление на ставите. Често освен ставите, заболяването засяга и тъканите около ставите, както и други органи в цялото тяло.

 

Тъй като този тип заболяване е доста всеобхватно и засяга множество тъкани и органи, названието му е „ревматоиден артрит“. Най-честите извънставни прояви са следните:

 

Мускулоскелетни промени - увреждането на околоставните мускули предизвиква атрофията им (т.е отслабване и скъсяване на мускулите). За атрофията допринасят и "неизползването" на мускулите поради болката, отока и сковаността. Засягането на мускулите е най-силно изразено в ръцете. Често при болните от ревматоиден артрит се получава и синдром на карпалния тунел (свързян е с дланите и китките). Най-често ревматаоидният артрит прераства в остеопороза. Сама по себе си тя атакува не само ставите, но и всички кости от човешкото тяло!

 

Лечение на ревматоиден артрит: 

 

Както вече споменахме, ревматоидният артрит не може да бъде излекуван. Той е хроничен! Основната цел на лечението е заболяването да бъде в етап на ремисия. Това е от значение не само за здравето, но и за комфорта на пациента. Предлагаме ви няколко насоки, които ще облекчат със сигурност симптомите, за да можете (в случай, че страдате от тази болест) да водите един нормален начин на живот.

 

 • Балансирано хранене, богато на омега мастни киселини! За целта избирайте риба, морски дарове, зехтин, ядки, авокадо. Съсредоточете се върху храни, богати на калций (млечни продукти). Добре е да приемате допълнително калции и като хранителна добавка, защото при този тип заболяване освен ставите, засегнати са и костите!
 • Приемайте като добавка колаген тип 2. Препоръчваме ви Колаген тип 2 Joint Complex! Разберете повече за него и ползите, които ще ви донесе от тук

 

Ревматоидният артрит е тежко ставно заболяване, както вече стана ясно. Към него трябва да се подходи с изключително внимание и трябва да се вземат незабавни мерки, за да може евентуалното влошаване да бъде избегнато и болестта да премине в етап на ремисия! Консултацията със специалист е повече от задължителна, вредните навици следва да бъдат премахнати, а качеството на хранене – да се баласира! Всяка една от тези мерки е от значение, за да бъде ефикасно повлияването върху болестта! Призоваваме ви да се грижите за своето здраве!

?
Каква е причината за появата на портокалова кожа?

Появата на целулит далеч не е свързана с наднорменото тегло. Естествено, той е повече при наличието на повече килограми, но дори спортуващи дами и тези, водещи здравословен начин на живот могат да пострадат от дамския „мъчител”. Той се появява най-често под въздействието на следните фактори:

 • Наследствена предразположеност
 • Нездравословно хранене
 • Следване на диети за отслабване
 • Недостатъчен прием на вода
 • Бавен метаболизъм
 • Хормонален дисбаланс
 • Чести колебания в теглото
 • Заседнал начин на живот и липса на движение
 • Остаряване – след 25 години производството на колаген в човешкото тяло прогресивно намалява, което подпомага появата и задържането на целулит (прочети повече за това ТУК)
 • Тесни дрехи (включително бельо)

 

Въпреки че храната няма пряка връзка с целулита, тя е много важна, ако искаш да се справиш успешно с него. В случая, обаче, не калориите са важни, а качеството. Замени пиците, чипса и бургерите с плодове и зеленчуци, пресни и висококачествени продукти. Поддържай тялото си хидратирано и спортувай редовно, за да подобриш микроциркулацията на кръвта. Не пропускай да си правиш и редовни профилактични прегледи.

 

Neocell има продукт точно за теб: Течен Колаген + Течна Хиалуронова КиселинаТова, което прави тези продукти толкова предпочитани от хиляди жени по света е, че колагенът и хиалуроновата киселина имат синергично действеие и се справят не само с портокаловата кожа, но и с причината за нейната поява. Основните му съставки течен хидролиизран колаген + течна хиалуронова киселина дйстват отвътре на вън, за да изгледа кожата ти гладка, хидратирана и сияйна.

 

Ежедневната употреба повлиява клетките в дълбочина и прави кожата мека, гладка и еластична, премахвайки постепенно целулита. Първите видими резултати ще откриеш още след 4 седмици употреба на продукта.

?
Как да вмъкнем нужната доза колаген в ежедневната си рутина?

Тайната на успеха се крие в постоянството. Но понякога това се оказва най-трудната част. Много хора купуват продукти с намерението да ги използват дълго време, както често съветва гърбът на опаковката. За съжаление, обаче в днешно време винаги се случва нещо - винаги бързаме за някъде и забравяме да използваме продукта, който сме си взели с голям ентусиазъм… и така преди да се усетим на опаковката виждаме дата за най-добър срок, която вече е минала, и се налага да изхвърлим продукта. А това е много лошо не само за портфейла ни, но и за нас самите. Така никога не получаваме резултата, от който сме се вдъхновили да направим поне някакъв опит да използваме системно закупеното. Много от продуктите за красота всъщност показват ефект чак след известно време употреба. Но това е само ако стигнем до този момент. Ако се откажем преди това, няма как да се надяваме на резултатите, които ни се разказат в описанието. Така е и с нашия NEOCELL колаген.

 

Ако го използваш за седмица, ще видиш промяната, но ако го употребяваш в продължение на месеци и го включиш като неизменна част от диетата си, той ще промени живота ти коренно. Ще измамиш часовника и ще изглеждаш и ще се чувстваш по-млад с времето, вместо обратното.

 

Но за да видиш всички тези резултати, трябва да проявиш трудоемкото постоянство. Ако това ти се струва непосилна задача, не се притеснявай. Ще ти покажем няколко трика, които без никакво усилие ще ти помогнат да увеличиш дневната си доза колаген, за да предотвратим безсмисленото изхвърляне на неизползвани продукти.

?
Как да се преборим с болката в ставите?

Никой не обича дългите дни, които прекарваме в работа и физическо натоварване на крак, но за съжаление често ни се налага да имаме такива. Но знаеш ли, че всъщност това е не просто неприятно, но и трайно уврежда ставите ти?

 

Проблемът със ставите е често срещан, затова и специалистите в тази сфера постоянно работят върху нови начини, с които да се преборят с изхабяването. На пазара постоянно излизат нови продукти, които спомагат за състоянието и улесняват работата на докторите. Суплементите са най-новият ефективен начин за предотвратяване и третиране на проблема. Търси хранителни добавки, които идват от надеждни компании със сертификати за качество и източниците им са органични.

 

Има някои вещества, които работят значително по-добре от други и затова търси да си набавиш от тях. Например известните съставки в добавките за стави, глюкозамин и хондроитин сулфат, бяха изследвани миналата година в проучване в Университета по медицина на Юта с над 1500 пациенти, оплакващи се от проблеми със ставите. Значителна разлика са усетили тези с най-засилени болки в областта. По-леките случаи на заболяване не открили същия ефект, а просто по-малко облекчение. Но дори без да го усещаш, съставките помагат за заздравяване на ставите ти. Препоръчителната доза за успех е от 1500 мг и нагоре и приемът трябва да е постоянен за поне два месеца.

 

Калцият, който вече споменахме, е полезен за теб, и по-специално за твоите кости, но голяма част от него можеш да си набавиш от храната, а прекаляването не се препоръчва, затова внимавай с приема му във формата на добавки.

 

От друга страна колагенът е съставка, която ще ти помогне и с времето ще имаш нужда от нея все повече и повече. Това е така, защото след 25-годишна възраст в тялото се снижават нивата на съдържание на веществото и от там всъщност възникват проблемите със стареенето на ставите. Но ако си набавяш колаген от добавки, успешно ще забавиш процесите.

 

И последната, но със сигурност не последна по ефективност, съставка е хиалуроновата киселина. Тя буквално работи като лубрикант за ставите ти, защото се грижи за овлажняването и хидратацията в организма ти.  Тя, също като колагена, може да се намери по естествен начин в организма ни, и то най-големите количества са точно в ставите, но нейното съдържание намалява. Затова, когато си я набавяш от добавки, ще смекчиш ефектите от липсата й.

 

Избери комбинация от всички тези полезни съставки, за да се погрижиш най-добре за ставите си. Такива добавки могат лесно да се намират вече, включително на нашия сайт. Колаген тип 2 Joint Complex е продуктът, който съдържа всичко, от което се нуждаеш в правилните количества, за да е ефективен.

?
Какво представлява колагенът?

По своята същност, колагенът представлява неразтворим влакнест протеин - основен компонент на съединителната тъкан. Колагенът свързва и поддържа всички телесни тъкани, като кожата, костите, сухожилията, мускулите и хрущялите. Той също така свързва нашите вътрешни органи (дори и зъбите). Именно ценните свойства, които притежава този изключително важен за нашето тяло елемент, определят и неговото име, което е с гръцки произход и означава лепило.  

 

Около 75% от колагена в тялото ни е от тип 1 и 3. Ако трябва да направим едно числово разпределение на това къде точно се намира ценният протеин в тялото ни, то би изглеждало по следния начин: 75% - съединителна тъкан, коса, кожа, нокти и 25% - сухожилия, ставивни връзки и кости. 

 

С течение на времето, организмът намалява значително производството на колаген. След 25 - годишна възраст процесът по производство спада с 1.5 % на година, при достигане на 40 – годишна възраст – с 25%, а при 60 годишна възраст - организмът губи 50% от колагена си. Този факт е основна причина да се погрижим да си го набавяме допълнително под формата на хранителна добавка - колаген тип 1 и 3 или колаген на прах! В противен случай, кожата започва да изтънява и се появаяват първите бръчки и първите белези на стареене.

?
Каква е разликата между колаген тип 1 и 3 & колаген тип 2?

Научните изследвания показват, че над 75% от колагена в организма е колаген тип 1 и 3. Той се състои от деветнадесет аминокиселини, които са отговорни за развитието и поддържането на тялото. В състава му влизат glycine, proline и hidroxyproline – много важни амино киселини за здравето на кожата и мускулите.

 

Колаген тип 1 и 3 се извлича от дермата (кожата) на млади телета - най-добрият източник на колаген.
Колагенът произвежда фибробластови клетки в дермата. Той има тройна спирална структура, състояща се от три амино киселинни вериги. Той е отговорен за физическите свойства на кожата и е основният структурен компонент на кожата, косата, ноктите, ставите и дори зъби. С течение на годините, колагеновите влакна се втвърдяват и се свързват заедно, ето защо кожата се втвърдява и става по-малко еластична.

 

Колаген тип 2 е основният компонент на ставния хрущял. Съдържанието на колаген тип 2 в ставния хрущял е между 85% - 90%. Съдържа мукополизахариди (въглехидрати), които се съдържат естествено в организма. Мукополизахаридите, съдържат глюкозамин 15-17%, хондроитин 14-16% и хиалуронова киселина 16-17%. Те са основният компонент на синовиалната тъкън и съдържат 18 вида амино киселини, необходими за синтеза на колаген в организма.

 

Съотношението и молекулното тегло на всяка амино киселина е различна от тази на колаген тип 1 и 3. Освен това, колаген тип 2 има ниско съдържание на hidroxyproline и hidroxylisine. Основната дейност на колаген тип 2 е да изгражда и поддържа хрущялната тъкан.

 

Колаген тип 2 осигурява всичко необходимо на хрущяла, за неговото здраве и издръжливост. Той е с високо съдържание нa протеин. В състава му влизат важни аминокиселини, които са необходими за изгражда­нето на колаген тип 2. Биоактивният колаген е естествен компонент, който подпомага за поддържане на костите, съединителната тъкан, ставния хрущял, скелетната мускулату­ра и др. Характеризира се с изключително висока степен на бионаличност, което означава, че се абсорбира напълно от организма.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас