Хиалуронова киселина за по-здрави коса, кожа и нокти

26 ноември 2022
Хиалуронова киселина за по-здрави коса, кожа и нокти

Хиалуроновата киселина е бистра, гелообразна субстанция, естествено произведена от нашето тяло. Тя е важен свързващ водата структурен компонент на двата горни защитни слоя на нашата кожа, епидермиса и дермата. Една от най-важните ѝ функции е това, че осигурява както биохимична, така и структурна подкрепа за околните клетки и увеличава съдържанието на вода в нашата кожа.

 

Освен ползи за най-големия човешки орган, хиалуроновата киселина влияе положително и върху състоянието на други части на тялото. В статията ще научите за какво е полезна и необходима хиалуроновата киселина и как да си я набавите.

 

 

Какво е хиалуроновата киселина?

 

Знаем, че хиалуроновата киселина е важна и полезна за нас, но какво точно представлява тя и какво прави? Хиалуроновата киселина е компонент, който се среща естествено в човешкото тяло. Целта ѝ да помогне за свързването на водата и да помогне за смазване на движещи се части на тялото ви, като мускули и стави.

 

Хиалуроновата киселина е най-концентрирана в нашата кожа, като около 50% от хиалуроновата киселина в телата ни е част от нашата кожа. С напредване на възрастта способността на кожата ни да произвежда естествено хиалуронова киселина намалява. Това води до промени в кожата - става по-суха и губи способността си да се възстановява, както преди.

 

Хидратацията на кожата е от решаващо значение за регенерацията на клетките, а продуктите за грижа за кожата и добавките, съдържащи хиалуронова киселина, могат да помогнат за задържане на влагата и лечение на суха кожа.

 

Хидратираната кожа означава, че бръчките и фините линии стават по-малко видими, докато проучванията показват, че допълнителната хиалуронова киселина води до по-гладка и стегната кожа. Когато се използва правилно, хиалуроновата киселина може да помогне за намаляване на зачервяването, да успокои сухата, груба или лющеща се кожа и да помогне за лечение на кожни заболявания като дерматит и придружаващите симптоми.

 

 

Ползи от хиалуроновата киселина за здравето

 

 

Хиалуроновата киселина се свързва с много ползи за здравето и благосъстоянието, включително:

  1. Намалява появата на бръчки - Скорошни проучвания установиха, че тези, които прилагат редовно хиалуронова киселина, виждат до 40% намаление на дълбочината на бръчките.
  2. Запазва стегнатостта на кожата - Хиалуроновата киселина за локално приложение изглежда подобрява стегнатостта на кожата с 55%. Когато се инжектира, хиалуроновата киселина може да помогне на кожата да запази стегнат и младежки вид. Приемът на хиалуронова киселина чрез добавки също е отличен начин да се осигури сила и здравина за кожата.
  3. Повишава хидратацията - Доказано е, че използването на хиалуронова киселина за повече от две седмици повишава влагата в кожата с 96%.

 

 

Къде може да се намери хиалуронова киселина?

 

 

Хиалуроновата киселина може да се намери като активна съставка в почти всеки продукт за грижа за кожата, включително серуми, почистващи продукти, овлажнители, лосиони, маски за лице, кремове и други. Може да се намери и в хранителни добавки като нашия страхотен продукт Натурална Хиалуронова Киселина 100 мг x 60 на капсули.

 

В дивата природа хиалуроновата киселина може да се намери в храни като портокали, бадеми, сладки картофи, зеле, ядки, семена и други. Съвременният живот означава, че спазването на здравословна диета често може да бъде трудна задача, така че е важно да осигурим на тялото си хранителни вещества, които стимулират естественото му производство на хиалуронова киселина.

 

При перорален прием обаче може значително да увеличим наличните количества хиалуронова киселина и да облекчим сухота в очите, да успокоим симптомите на киселинен рефлукс, да облекчим болките при остеоартрит, да намалим болките в ставите и да запазим здравината на костите. Хранителните добавки, съдържащи хиалуронова киселина, са лесно достъпни на пазара с доказана ефективност и могат да се приемат безопасно.

 

Освен това, проучванията са установили, че приемането на добавки с хиалуронова киселина може да доведе до значително подобрено здраве на кожата, включително намаляване на бръчките, по-стегната кожа и младежки блясък.

 

В крайна сметка ние сме това, което ядем и здравето на кожата е пряко свързано не само с това, което поставяме върху кожата си, но и с това, което даваме вътрешно на тялото си.  Затова винаги е по-добре да започнем грижата отвътре навън с натурални източници на необходимите хранителни вещества.

 

Може да приемате добавка с хиалуронова киселина за следните страхотни ползи:

  • Насърчаване на по-здрава и еластична кожа
  • Мощни хигроскопични свойства
  • Запазване здравината на костите
  • Облекчаване на болки в ставите
  • Задържане на влага в кожата

 

Натурална Хиалуронова Киселина на капсули на NEOCELL е отличен продукт, който да ви осигури тези ползи. В него са вложени 100% натурална хиалуронова киселина за забавяне процесите на стареене в тялото, задържане на влага в кожата и по-здрави стави и сухожилия.

 

Продуктът е без глутен, без изкуствени оцветители и аромати, така че имате гаранция за състава и липсата на алергени в него. Приема се по 2 капсули сутрин преди хранене и за да видите ефекта от нея е препоръчителен прием минимум 3 месеца.

Освен този продукт предлагаме и Течна Хиалуронова Киселина с Вкус на Боровинка за онези от вас, които обичат свежия плодов вкус. Приемът е по 1 с.л. дневно сутрин 30 минути преди хранене. Отново е препоръчителен прием минимум 3 месеца.

Кератинът е протеин, важен за кожата, косата и ноктите. Организмът ни го произвежда сам. Той дава сила и устойчивост на тъканите. Можем да подобрим здравето на косата с храни богати на кератин. Такива храни са бадеми, авокадо и яйца. Кератин може да се добави извън тялото с различни терапии. Кератиновите терапии възстановяват косата. Те я правят по-гладка и блестяща.

прочети още

В тази статия ще разберете истината за колаген за стави и как той може да поддържа здравословни стави, осигурява ставен комфорт и подобрява гъвкавостта.

прочети още

Клиноптилолитът е едно от най-изучаваните неща на планетата, обявен от Световната научна организация за минерал на XX век поради граничещите му с вълшебството качества. Използва се от десетилетия като мощен метод за пречистване на водата, в медицината, в козметичната индустрия за подмладяване на кожата, за бърз зарастък на обриви, рани, за забавяне на възпалителните процеси и много други.

прочети още