ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

От откриването на хиалуроновата киселина през миналия век до днес интересът към различните възможности за нейното приложение постоянно расте. Освен като средство за подмладяване, тя все повече започва да се използва и за подкрепа на цялостното физическо състояние и здраве.

 

Какви са функциите на хиалуроновата киселина?

 

По своята същност тя представлява водонеразтворим мукополизахарид. Като вид молекула, тя е произвеждана по естествен път в организма на всички бозайници и изгражда междуклетъчното им пространство.

Около половината от количеството на хиалуронова киселина се намира в кожата. Среща се също в ставите, за които служи като смазка, в белия дроб, в стъкловидното тяло на окото, в аортата и много други.

Основната функция на хиалуроновата киселина е да съхранява водата в тъканните клетки. Тя притежава впечатляващата способност да задържа вода с тегло, което е 1000 пъти по-голямо от нейното собствено. Така се постига хидратацията на кожата, влажността на очите и улесненото движение на ставите поради доброто им смазване. Запълвайки пространството между клетките, улеснява миграцията им в организма.

Други функции, които изпълнява хиалуроновата киселина, са свързани с:

  • хидратация и подхранване на скалпа и космените фоликули;
  • хидратиране тъканта на устните и поддържане на колагена в тях;
  • поддържане на здрави и подхранени венци;
  • транспортиране на хранителни вещества;
  • подхранване и хидратиране на колагена в кожната тъкан и др.

Нивата на хиалуронова киселина намаляват с възрастта и това се отразява най-видимо върху кожата с появата на първите бръчки и загубата на еластичност. Знак за липсата ѝ са и сухите очи, затрудненото движение и болките в ставите, вагиналната сухота при жените след менопауза и други подобни.

За да преодолеете дефицита на хиалуронова киселина в тялото, освен включване на продукти като бадеми, орехи, костен бульон, спанак в менюто, се препоръчва и прием на хиалуронова киселина под формата на добавка.

Освен натурален колаген с най-високо качество, Neocell предлага хиалуронова киселина в течна форма за по-добро усвояване.

 

За какво помага приемът на хиалуронова киселина?

 

Съвременните проучвания сочат, че хиалуронова киселина, приемана под формата на добавка, се усвоява много добре от организма. Комбинирайки я с подходяща диета, може да увеличите значително нивата ѝ.

Вече можете да се избегне директното ѝ инжектиране в ставите или под кожата, защото приемът на добавка със 100% натурална хиалуронова киселина ще ви помогне в грижата:

 

За кожата

 

Използването ѝ в грижата за лицето и кожата е може би най-популярната употреба на молекулата. Ефектите ѝ са незабавна хидратация, изглаждане на бръчките, намаляване на възпаленията, увеличаване нивата на колаген, бързо зарастване на рани и др.

 

За косата

 

Хиалуронова киселина се среща и в космените фоликули и с допълнителния ѝ прием ще се намали сухотата и накъсването на косата, ще се избегне изсушаването на скалпа, косата ще бъде по-плътна и обемна.

 

За ставите

 

Молекулите на хиалуроновата киселина са част от синовиалната течност, намираща се в ставите, и изпълняват ролята на смазка. При добре смазани стави се предотвратява болезненото им триене, особено при остеоартрит.

 

За костите и хрущялите

 

Добавката с хиалуронова киселина забавя загубата на костна плътност. Увеличава и активността на клетките, които отговарят за изграждането на нова костна тъкан.

 

Против киселинен рефлукс

 

При гастроезофагеалната рефлуксна болест киселинно съдържание от стомаха се издига нагоре в хранопровода, причинява болка и уврежда лигавицата. Добавката с хиалуронова киселина помага за успокояването ѝ и ускорява възстановяването.

 

За здрави венци

 

Добавката е особено добър помощник при пародонтит, при който венечната тъкан костта под нея се разпадат. Хиалуроновата киселина помага за регенериране на меките тъкани и намалява възпаленията и кървенето на венците.

С натуралната хиалуронова киселина на Neocell ще получите всички желани ефекти – безупречно хидратирана кожа и мощно анти-ейдж действие, здрави стави и кости и подобрено общо състояние на тялото.

марки
Подреди по