Остави отзив
Остави отзив

Как да възстановиш косата и кожата си след раждане?

9 август 2017
Как да възстановиш косата и кожата си след раждане?

Да бъдеш майка е едно от най-вълнуващите неща,които могат да ти се случат. От малка мечтаеш за момента, в който ще очакваш своето бебче, ще се грижиш за него когато се появи на бял свят и ще го дариш с цялата си любов и нежност. Знаеш ли обаче, какво ще се случи с теб по време на „очакването” и малко след това?

 

Честите промени в настроението, постоянно променящото ти се тяло и сутрешното гадене са само малка част от това, което тялото ти ще претърпи. Бушуващите хормони, се отразяват не само на настроението ти, но и на външния ти вид, най-вече на косата и кожата ти.

 

 

Готова ли си за тези промени?

 

И, докато искаш да направиш всичко възможно, бебчето ти да расте здраво, добре е да знаеш как да се погрижиш за себе си, за да запазиш красотата и здравето си след раждането. За целта, първо е добре да знаеш какво да очакваш.

 

 

Какво се случва с косата и кожата ти по време на бременността?

 

Бушуващите хормони на бременността, естроген и прогестерон, започват да дават своето отражение върху тялото ти още в първите седмици на „очакването”. Техните нива се променят постоянно по време на цялата бременност и  след това, което води и до постоянните изменения, които настъпват в организма ти.

 

 

Кожата по време на бременността

 

Именно критично високото ниво на хормона прогестерон е главният виновник за промените, настъпващи с кожата ти. Ако имаш суха кожа, тя става още по-суха, а ако е мазна, се омазнява двойно повече. Всичко това е придружено със съпътстващите парене, сърбеж и опъване при сухата и акне, възпаления и зачервявания при мазната кожа. Намаленото производство на соли нарушава защитната бариера на кожата и я прави по-уязвима към външни фактори. Разтягането й в следствие на постоянните промени причинява разкъсване на колагеновите влакна в нея и това води до наличието на стрии.

 

Бонус към всичко това е и „маската на бременността”  – състояние, при което пигментацията на кожата ти се променя и тя потъмнява в областта на носа и бузите в следствие на завишената хормонална активност в тялото. Всички тези неща могат напълно да изчезнат след раждането, ако съумееш да положиш правилната грижа за кожата си.

 

 

Косата по време на бременността

 

Усещаше ли косата си по-плътна, гъста и здрава по време на бременността? Направи ли ти впечатление, че расте по-бързо и пада по-малко? Изпълнена с блясък и мекота, за какъвто не си и мечтала? Да, това също е в следствие на хормоните. По време на бременността циркулацията на кръвта ти става все по-засилена, а  метаболизма по-бърз . Това води все повече хранителни вещества  към косъма и кара косата да расте по-бързо, да бъде по-здрава и да пада по-малко. Лошата новина е, че всичко това се променя, след като родиш. Косата ти се връща към предишното си състояние, а възможно е и то да се влоши.

 

Структурни промени в състоянието й също са на лице. Ако имаш нежни къдрици, възможно е те да започнат да се изправят, а ако косата ти е права и гладка, може да забележиш навиване на краищата й и ново появили се букли. Затова, ако искаш да запазиш красивата си коса и след като си родила, можеш да се погрижиш за нея като възстановиш хранителните вещества, които е загубила и я подхраниш отвътре.

 

 

Какви са последиците от всичко това?

 

Промените, които настъпват в състоянието на кожата  и косата ти могат да те накарат да се почувстваш непривлекателна и да завишат лошото настроение всеки път в който се погледнеш в огледалото. Така, „блясъкът”, който си имала по време на бременността ще изчезне и на негово място ще се появят изтощението, напрежението и раздразнението.  

 

 

Как да се справиш с проблема?

 

Измененията, които кожата и косата ти претърпяват по време на бременността, могат лесно и бързо да бъдат овладяни, а ефектът от високите нива на хормоните, бушували в тялото ти цели 9 месеца,  сведен до минимум. След като родиш, тялото ти ще започне да се възстановява, а това колко бързо то ще се върне към нормалния си ритъм зависи изцяло от теб. Трябва просто да се погрижиш за себе си с правилните продукти. Храни се здравословно с богати на витамини и минерали храни, пий ежедневно много вода, а когато спреш да кърмиш, дай на организма си допълнителни хранителни вещества под формата на хранителни добавки.

 

Тук на помощ идват Beauty Builder и Keratin Hair Volumizer, предлагани от NEOCELL. Те ще „нахранят” кожата и косата ти с всичко необходимо , за да се запазят здрави и красиви дори след атаката на бушуващите хормони.  Това се случва благодарение на съдържащите се в тях ценни елементи като кератин, колаген и хиалуронова киселина, който подхранват и възстановяват тялото от вътре. Приемайки редовно ще забележиш, че:

 

  • Кожата ти е еластична, хидратирана и гладка;
  • Акнето и възпаленията са намалени до минимум;
  • Усещането за сухота – елиминирано;
  • Косата ти е гладка, здрава и блестяща дори след раждането;
  • Косъма е по-плътен и здрав;
  • Косопада е елиминиран напълно.

 

Затова, ако искаш да даряваш с грижи не само детето си, но и ти самата да запазиш красотата си максимално дълго, погрижи се за себе си като възстановиш хранителните запаси на тялото си, отишли си след раждането и кърменето.

 

 

 

 

 

Всяка от нас иска да има здраво и красиво тяло, което отразява нашата вътрешна хармония и самочувствие. За да го постигнем, e важно да се грижим за своето здраве отвътре навън. И това е точно това, което веган колаген може да предложи.

прочети още

Псориазисът е хронично кожно заболяване, което засяга милиони хора по света. Това усложнение може да доведе до физически и емоционални трудности за засегнатите лица. Затова е важно да бъдете информирани за симптомите, причините и методите за лечение на псориазиса.

прочети още

В днешно време всеки иска да изглежда млад и красив. Затова много хора избират естествени продукти за грижа за кожата. Хиалуроновата киселина е важен компонент в тези продукти. Тя помага за хидратацията и борбата със стареенето на кожата. Осигурява дълбоко овлажняване, прави кожата еластична и тонизирана. Включвайки хиалуроновата киселина в грижите за кожата може значително да подобрите нейния вид.

прочети още