Остави отзив
Остави отзив

Как да запазим младостта – начинът, който работи

11 септември 2018
Как да запазим младостта – начинът, който работи

Навярно няма човек, който, ако има възможност да запази младостта и красотата си, няма да се възползва. Всички си търсим начин да забавим времето, да предпазим себе си от неговите ефекти. Пробваме всякакъв тип съставки, всички странни рецепти, които ще ни доближат до отварата за вечната младост.

 
А не трябва да е толкова трудно. Можем значително да попречим на процеса на стареенето само ако се погрижим за себе си по правилния начин. А какъв е той? Е, сега ще ти разкрием тайната!

 

 

 

По-малко кафе, повече спане


Забързаният начин на живот, който водим, прекалено често ни принуждава да заменим жизненоважните часове сън с още една допълнителна чаша кафе. Но горчивата напитка дори не може да се сравнява с пълноценното спане.Твърде много кофеин всъщност може да ти навреди. Вземайки това решение за замяна на двете, състаряваш кожата си, ограничаваш организма си от пълното усвояване на полезни вещества и затрудняваш функционирането му. Инвестирай в бъдещето си по най-добрия начин – инвестирай времето си в сън през нощта. Постарай се да си осигуряваш 8-9 часа в страната на сънищата, и то през вечерта, за предпочитане с лягане към 11 часа без дразнители като светлина и шумове. Така спането е най-пълноценно.

 

Разбира се, не отричаме, че изкушението от кафето е достатъчно голямо и дори в дните, когато си се наспала. И ако го приемаш в малки количества, то може да забърза метаболизма ти и да подобри настроението ти. Просто се постарай да внимаваш в количествата и да го пиеш, колкото може по-чисто – без захар, подсладители, мляко
или сметана, защото така е най-полезно.

   

 

 

Кажи „не“ на алкохола и цигарите


Това някак се подразбира и без казване, но трябва да го отбележим, защото е наистина важно за доброто здраве отвътре и отвън, което всъщност ще ти осигури младостта и красотата, към която се стремиш. Алкохолът и цигарите могат да убиват клетките в тялото ти и да ти създадат неприятности, които несъмнено можеш да избегнеш. Бори
се с пристрастяването, направи го за себе си.

 

 

 

До дъно

 

Ако се чудиш как точно да се справиш с точка 2, то отговорът е доста лесен – пий много вода. Тя наистина има чудотворни свойства – не само ще те държи далеч от вредните неща, но и ще обогати организма ти, както нищо друго. Ще възобнови кожата ти, ще подпомогне с здравословните ти проблеми. Но помни, всичко това ще постигнеш само с вода, а не със сокчета, газирани напитки или шейкове. Това е едното вещество, което не може да се замени по какъвто и да е начин, за да даде същия резултат. Затова вмъквай по-често допълнителна чаша вода и гледай как резултатите ще се появят.

 

 

 

Хващай маратонките и на тренировка

 

Движението е здраве и всички знаем това нали? Тогава защо все по-често се опитваме да го избегнем? Вярно е, че диванът винаги изглежда много привлекателно, но той никак няма да ни помогне да запазим тялото и духът си млади.
Стани, раздвижи се, не се оставяй без занимание – запиши се на някакви групови занятия, танци, вземи си карта за фитнеса или се разходи в природата. Ще се почувстваш много по-добре и ще помогнеш на себе си да останеш все така красива.

 

 

 

Изхвърли стреса през прозореца

 

Ако можехме, всички щяхме да се отървем от тревогите. Макар и това не винаги да е напълно възможно, направи всичко по силите си да намалиш излишния стрес и да се отправиш по пътя към щастието. Когато се чувстваш добре, това си проличава и на външния ти вид.

 

 

 

Отвътре навън


Това е новата мантра на всеки, който е тръгнал по пътя на вечната младост и красота. За да започнеш разкрасителните процеси трябва да си поставиш правилните основи, а това става, когато се погрижиш за себе си отвътре навън. Това значи хубава храна и обогатяване на полезни вещества. Всъщност това е най-важното, което трябва на организма ти, за да функционира нормално и да се преборва с преждевременното състаряване.

 

Постарай се да си осигуряваш разнообразие в менюто, включвай всички хранителни групи и следи дали приемаш достатъчно от важните за тялото витамини. Важно е и да знаеш източника на всички тях. Търси си храни, които са органични, непреработвани и увредени с хиляди консерванти и химикали. Дори и да се храним напълно здравословно, ако самите продукти, които използваме се оказват вредни, тялото ни няма да може да се възползва от нутриентите.

 

Но не ограничавай това правило само до храната ти - когато избираш хранителните добавки, които да ти помогнат да си набавиш нужните вещества, търси тези, които са произведени от натурални продукти. Единствено, когато използваш качествения вариант ще си доставиш пълни резултати, защото тогава се усвоява изцяло от организма.

 

 

Можем да вземем за пример колагена. При такъв продукт искаш най-доброто, защото нивата на естествения колаген спадат след определена възраст и единственият начин да го поддържаш е, ако си го набавяш чрез хранителни добавки. Но ако тялото ти не може да употреби приетия колаген, защото е некачествен, резултати като по-стегната
кожа и видимо подмладяване няма да се появят. Затова се обърни към вариант като нашия Рибен колаген с хиалуронова киселина, който е напълно натурален продукт. Така със сигурност ще наклониш везните в борбата за вечната красота към твоята страна.

Хората и животните притежава различни механизми, които им помагат да се приспособят в оцеляването и ежедневието си. Един общ такъв механизъм, който при нас сякаш вече има по-силно изразена естетическа роля, са ноктите.

прочети още

Колагенът е известен със способността си да предотвратява и забавя стареенето на кожата. Усвояване на допълнителен колаген чрез добавки и кремове е чудесна стъпка към един по-свеж младежки вид, а формулиран с други ценни съставки, които подкрепят структурата на кожата, като хиалуронова киселина, може да се радваме на още по-добри резултати.

прочети още

Колагенът е изключително актуална тема в индустрията за здраве и уелнес, като много хора се обръщат към добавки и продукти за грижа за кожата, които съдържат този протеин с надеждата да подобрят кожата, ставите и цялостното си здраве. Колагенът е важен за телата ни и става все по-важен с течение на времето, защото производството му намалява, а ние се нуждаем от него за здрави стави, хубава кожа и коса.

прочети още