Остави отзив
Остави отзив

Каква е причината за косопада при мъжете?

24 юли 2017
Каква е причината за косопада при мъжете?

Проблемът с косопада при мъжете е една от най-често срещаните причини за притеснение сред силната половина на човечеството. Ако виждаш как по-възрастните мъже в семейството ти започват да оплешивяват с напредването на годините, несъмнено в съзнанието ти изникват въпросите:

 

Дали ще се случи и на мен? Как да го предотвратя? Дали ако я реша всеки ден ще изтънее и опада по-бързо? А, ако нося шапки?

 

Статистиката само влошава положението. Доказано е, че над 85% от мъжете страдат от загуба на  коса. А още по-страшното е, че това е процес, който може да започне както след 50-те ти години, така и около 20-те. В един момент забелязваш, че косата ти е започнала да изтънява, по гребена и мивката остават все повече косми.

 

Изпадаш в паника. Започваш да търсиш всякакви методи, козметика и процедури. Готов си на всичко за да се отървеш от проблема. Естествено, има как да се справиш с него, но преди това, добре е да го погледнеш отблизо.

 

 

Какво представлява косопадът?

 

По време на растежа си, всеки косъм преминава през няколко фази: Почивка, растеж, регресия, смяна. Те са с различна продължителност и различни за всеки косъм. Нарушението в тези фази и най-вече във фазата на растеж, води до изтъняване, загуба на коса и плешивост.

 

 

Kаква е причината за косопада при мъжете?

 

Основните причини, които предизвикват изтъняване и загуба на коса при мъжете са:

  • Генетична предразположеност;
  • Високи нива на стрес;
  • Неправилно хранене, което води до липса на ценни витамини, минерали и протеини в организма;
  • Вредните навици;
  • Определни лекарства;
  • Прекалено високи нива на тестостерон.

 

 

Как това се отразява върху косата и върху теб като цяло?

 

Не, косата ти няма да опада от гребена, нито от любимите ти бейзболни шапки. Гореописаните неща, обаче, имат много по-сериозен ефект върху нея. С течение на времето, косъма започва да изтънява и пада. А на негово място не се появява нов.Всичко това води не само до загуба на коса, но и до загуба на самочувствие, несигурност в себе си, притеснение. Тези неща нарушават начина ти на живот и ти пречат да му се радваш пълноценно. Именно затова косопада при мъжете е едно от най-големите притеснения.

 

 

 

Как да се справиш с проблема?

 

Ако усещаш, че косата ти е започнала да оредява, по гребена ти остават прекалено много косми или просто искаш да предотвратиш това, добре е веднага да вземеш мерки. Каква по-добра причина да спреш цигарите? Храни се  здравословно, почивай си добре.  Дай на косата си така ценните за нея протеини. Това ще се случи най-добре с правилната хранителна добавка.

 

Ясно е, че косъма е изграден от протеини. Тя има нужда от достатъчно количество кератин и колаген, за да бъде здрава, блестяща и силна. За съжаление, с течение на времето тези ценни елементи намаляват в организма ти и  затова е толкова важно да си ги набавяш допълнително.

 

Тук на помощ идва Кератин Hair Volumizerот Neocell.Този иновативен продукт е изцяло натурален и създаден да се бори с косопада, като връща здравето на косата ти по напълно естествен начин, „хранейки” я с ценни хранителни вещества. Keratin Hair Volumizer ще подобри значително състоянието на косата ти и ще намали косопада само след месец редовна употреба благодарение на:

 

  • Биоактивен Кератин Cynatine HNS® специално създаден да достигне директно до корените на косата, подхранвайки я отвътре, подобрявайки якостта и блясъка й.
  • Супер Колаген, основен структурен протеин на косата, кожата и ноктите, осигуряващ й нужните аминокиселини глицин, пролин, аланин и хидроксипролин. Те стимулират клетките в корена на косата и увеличават обема му по естествен начин.
  • Голямо количество витамин С, нужен за максималното усвояване на колагена в организма.

 

 

Всеки мъж иска да изглежда добре максимално дълго и да избегне проблема, засягащ голяма част от събратята му. Затова, ако искаш да се радваш на здрава и гъста коса възможно най-дълго, да оставиш в миналото притесненията и лошите мисли, да повишиш самочувствието си, не чакай. Поръчай Keratin Hair Volumizer от Neocell още днес,  а той ще нахрани косата ти с онова, от което има нужда, за да бъде здрава и на мястото си.

 

 

 

Хората и животните притежава различни механизми, които им помагат да се приспособят в оцеляването и ежедневието си. Един общ такъв механизъм, който при нас сякаш вече има по-силно изразена естетическа роля, са ноктите.

прочети още

Колагенът е известен със способността си да предотвратява и забавя стареенето на кожата. Усвояване на допълнителен колаген чрез добавки и кремове е чудесна стъпка към един по-свеж младежки вид, а формулиран с други ценни съставки, които подкрепят структурата на кожата, като хиалуронова киселина, може да се радваме на още по-добри резултати.

прочети още

Колагенът е изключително актуална тема в индустрията за здраве и уелнес, като много хора се обръщат към добавки и продукти за грижа за кожата, които съдържат този протеин с надеждата да подобрят кожата, ставите и цялостното си здраве. Колагенът е важен за телата ни и става все по-важен с течение на времето, защото производството му намалява, а ние се нуждаем от него за здрави стави, хубава кожа и коса.

прочети още