Остави отзив
Остави отзив

Какво се случва с косата и кожата ти преди и след раждането

16 август 2017
Какво се случва с косата и кожата ти преди и след раждането

Помниш ли заръките на баба си, когато беше бременна: „Трябва да се храниш за двама!”, „Сега организмът ти работи за двама!”? Когато вече ти самата си майка, думите й придобиват още по-голям смисъл. Разбираш го, защото тялото ти претърпява значителни промени, за които дори не си подозирала.

 

Бременността е период, който е изпълнен с щастие, вълнение и любов за всяко семейство. Но той поставя и някои много високи изисквания към тялото на бъдещата майка. То трябва да задоволява нуждите както на своя организъм, така и на сгушилото се в него, постоянно развиващо се бебе. Нещо повече. Танцът на хормоните, бушуващи в тялото ти, предизвиква ежедневни промени, с които то трябва да се справи по време на 9те месеца очакване.

 

 Добре познатите ти Естроген и Прогестерон започват да дават своето отражение върху теб още в самото начало на бременността, а това се вижда най-добре върху кожата и косата ти. И дори да си мислиш, че след раждането всичко ще се върне към нормалното, резултатът от тези промени те съпътства и след като вече си майка.

 

Помниш ли колко разсеяна беше по време на бременността? А петната по лицето? A умората? E, поне се възхищаваше на гъстата си здрава коса, нали?

 

За всичко това са виновни хормоните. Техните завишени нива по време на бременността те предизвикват всички онези симптоми, за които слушаш цял живот: гадене, петна по лицето, отпадналост и много други. С раждането обаче, промените не спират. Появяват се някои непредвидени ситуации, с които трябва да се пребориш, ако искаш да върнеш на организма си предишния здрав и красив вид. Най-ясно, това се вижда върху кожата и косата ти.

 

 

 

Какво се случва с косата и кожата ти след бременността?

 

 

Забеляза ли колко гъста, здрава и красива беше косата ти по време на бременността? Тя почти не падаше и изглеждаше като от реклама. Харесваше я такава нали? Но какво се случи след раждането?  Космите по четката сутрин започнаха да стават все повече, косъма рязко изтъня и стана по-слаб. В главата ти започна да се прокрадва ужасяващата мисъл: „Оплешивявам ли?”. За щастие, не.

 

Причината за всичко това са естествените периоди на растеж и падане, през които косата ти преминава в нормалното си състояние. Когато си бременна, тези периоди се забавят и за това губиш по-малко косми.   Косата става плътна и гъста. Веднага след раждането, тези естествени периоди връщат своя нормален ритъм, което води до значителен косопад и отслабване на косъма.

 

 

Когато очакваш своето бебче, кожата както на лицето, така и на цялото ти тяло преминава през сериозни изпитания. Постоянните промени в тялото ти, водят до бързо разтягане на кожата, често пъти повече от колкото тя може да понесе. Резултатът: добре познатите стрии. Тези белези на бременността могат да останат  по тялото ти дълго време, предизвиквайки притеснение, срам и нежелание да се покажеш пред хора. Трябва ли да се примириш и да приемеш, че тялото ти ще остане белязано за цял живот? За щастие, не.  Можеш да намалиш значително размера на стриите и да върнеш красотата на кожата си с правилната грижа.

 

А какво се случва с кожата на лицето?  По време на бременността, мазната кожа става още по-мазна, сухата – още по-суха. Чувствителността й се засилва, заради нарушената защитна бариера. Като бонус получаваш и свръх пигментацията, до която води завишеното количество на хормона, стимулиращ производството на меланин. Наречени „маската на бременността” това са малки пигментни петънца, появяващи се върху носа и бузите ти. 

 

 

 

Как да се справиш с проблемите и да върнеш красотата на кожата и косата си?

 

 

Известно е схващането, че когато родиш, тялото ти се променя завинаги и никога вече няма да е същото. Чувала си го много пъти  и ще продължаваш да го чуваш. Истината обаче, е друга. Това до колко ще се възстановиш  след раждането зависи само и единствено от теб. Затова, ако искаш да върнеш здравето и красотата на кожата и косата си, можеш да го направиш като се заредиш с постоянство, воля, търпение и правилните продукти. 

 

Започни веднага след раждането със здравословно хранене, движение и прием на много течности. А след като спреш да кърмиш, можеш да започнеш да подхранваш организма си с ценни за него вещества като кератин, колаген и витамин С. Ще ги намериш в предлаганите от NEOCELL Beauty Builder и Keratin Hair Volumizer.

 

Тези два продукта ще върнат по напълно естествен начин красотата и здравето на кожата ти. Създадени специално, за да се грижат за тяхната красота, Beauty Builder и Keratin Hair Volumizer ще:

 

  • Подхранят косата и кожата ти с ценни елементи като колаген и кератин;
  • Увеличат еластичността на кожата ти;
  • Върнат естествената защита на кожата срещу свободните радикали;
  • Хидратират в дълбочина и предпазят от дехидратация;
  • Направят косата здрава, плътна и блестяща;
  • Елиминират косопада.

 

 

Бъди красива и сияеща и след раждането. Възстанови бързо и лесно красотата на кожата и косата си, като ги подхраниш с ценните за тях вещества, загубени по време на бременността.

 

 

 

Кератинът е протеин, важен за кожата, косата и ноктите. Организмът ни го произвежда сам. Той дава сила и устойчивост на тъканите. Можем да подобрим здравето на косата с храни богати на кератин. Такива храни са бадеми, авокадо и яйца. Кератин може да се добави извън тялото с различни терапии. Кератиновите терапии възстановяват косата. Те я правят по-гладка и блестяща.

прочети още

В тази статия ще разберете истината за колаген за стави и как той може да поддържа здравословни стави, осигурява ставен комфорт и подобрява гъвкавостта.

прочети още

Клиноптилолитът е едно от най-изучаваните неща на планетата, обявен от Световната научна организация за минерал на XX век поради граничещите му с вълшебството качества. Използва се от десетилетия като мощен метод за пречистване на водата, в медицината, в козметичната индустрия за подмладяване на кожата, за бърз зарастък на обриви, рани, за забавяне на възпалителните процеси и много други.

прочети още