Остави отзив
Остави отзив

Какво става с кожата ти след 40тия рожден ден

29 август 2018
Какво става с кожата ти след 40тия рожден ден

Още една година, още един рожден ден, но този път e малко по-различно, вече навлизаш в 40те. Ами сега?

Не оставяй цифрата да те плаши, ти си все така красива, както преди... или поне ще постигнеш това с правилната грижа. Точно за нея ще си говорим днес и по-конкретно какво се променя в кожата ни след 40-тия рожден ден и как да поддържаме външния си вид от тук нататък.

 

 

Промяната

 

Значително ще се изменят няколко неща в кожата ти – пигментацията, еластичността и хидратацията. А намаленото съдържание на колаген, хиалуронова киселина и някои витамини в организма ти само ще задълбочи нежеланите ефекти. Свръхпигментацията с времето ще предизвика слънчеви или старчески петна, които много трудно могат да се избегнат или премахнат. Малко по малко фините линии ще се задълбочат – първо покрай очите, устата и на челото. Кожата става по-тънка и губи възможността да се възстановява бързо, затова, когато се нараниш по-лесно ти остават белези и зарастването е по-трудно.

 

Всичко това звучи доста плашещо, затова бързаме да преминем към това как да предотвратиш и да забавиш тези процеси:

 

 

Не е се лишавай от сън

 

Сънят за красота не е мит, а факт. С недостатъчно часове почивка нивата на хидратация още повече спадат в тялото ти, а възстановителните процеси се забавят. Това ще те накара да изглеждаш много по-състарена на другата сутрин, от колкото всъщност си.

 

 

Най-добрият ти приятел – водата

 

Казахме вече, че хидратацията е един проблем, с който ще трябва да се бориш от тук нататък, и той се преодолява най-добре с помощта на големи количества вода. Така кожата ще може да запази нивата си на влажност по-дълго и следователно ще изглежда много по-млада и жива.

 

 

Ибягвай слънцето

 

За съжаление, летният загар се оказва много вреден, както сега, така и преди години е бил, но тепърва се появяват резултатите от това. Въпреки че не можем да предотвратим показването на слънчевите петна, които са се зародили от слънчевите бани, които сме си правили преди 10-20 години, можем да спрем появата на нови. За това UV-защитните продукти ще ти станат най-добър приятел.

 

 

Павилно хранене

 

Балансираната диета е задължителна за красивата кожа, защото на принципа отвътре-навън, тялото ти се снабдява с всичко нужно главно от храната и това си проличава на външния ти вид. Вмъквай повече плодове и зеленчуци, протеини и здравословни мазнини в храненето си, които ще подхранят целия ти организъм правилно.

 

 

Пълна грижа

 

Когато кажем „грижа за кожата“ се сещаме главно за областта на лицето нали? Но всъщност кожата е най-големият орган в тялото ни и има нужда от еднакво внимание навсякъде. Особено около врата – този участък е също толкова видим, колкото лицето ни и създава впечатление, ако не е третиран правилно. Там бръчките и липсата на хидратация състарява целия ти вид, затова нанасяй също толкова крем, колкото и другаде.

Не забравяй и ръцете, защото там кожата лесно изсъхва от постоянното докосване на водата или на различни препарати.

 

 

Красотата си струва

 

За съжаление вече няма да ти помогнат кремовете, които си използвала, когато си била на 20. Тогава вероятно си взимала първия хидратиращ продукт на рафта, но вече трябва да отделяш повече внимание да селектираш правилната за теб козметика. Серумите, почистващите гелове, маските, нощният, дневният и околоочният крем трябва да са подбрани специално за твоите нужди. Разбира се това ги прави по-скъпи в повечето случаи, но пък красотата си заслужава.

 

 

Измамвай тялото си

 

Както казахме в началото, всички проблеми, които възникват по кожата ти с времето, са следствие от намалянето на някои вещества в организма ти. И въпреки че козметиката помага малко да се запълнят тези нужди, не могат да се сравнят дори минимално с директното снабдяване на недостига.

Ако директно доставяш на тялото си всички витамини, минерали, колаген и хиалуронова киселина, които вече не може да усвоява или създава самостоятелно, ти ще забавиш времето за кожата си. Ако имаш същите нива на тези вещества като 20-годишна, ще приличаш на такава. И това няма да се отрази единствено по кожата ти, но и по ноктите и косата ти. 

 

Единственият проблем, който може да изпиташ с този метод, е, че за да сработи правилно, ще ти трябват само най-доброто качество добавки, с които да си набавиш съставките. И то листът с нужните за теб не е къс. Някои хора това ги отказва, защото им се струва твърде трудна работа да намерят всички вещества в най-добрия им вариант на добавка и да си ги набавят за продължителен период от време.

 

Но всеки проблем си има решение. Вече има много добри варианти на комбинация от всички съставки, които ти трябват в тази възраст, така че лесно да можеш да си набавиш нужното, за да изглеждаш млада и красива. Такъв продукт е този на Neocel - Бюти Билдър - Колаген тип 1 и 3 + Хиалуронова Киселина. Той е специално създаден за дамите на 40-годишна възраст, които искат да се погрижат за себе си по правилния начин. С него няма да пропуснеш нито едно полезно вещество, което ти трябва.

 

 

Така красотата на всяка възраст не е просто мечта, а ще бъде леснодостижима. Можеш да я имаш и ти! 

 

Всяка от нас иска да има здраво и красиво тяло, което отразява нашата вътрешна хармония и самочувствие. За да го постигнем, e важно да се грижим за своето здраве отвътре навън. И това е точно това, което веган колаген може да предложи.

прочети още

Псориазисът е хронично кожно заболяване, което засяга милиони хора по света. Това усложнение може да доведе до физически и емоционални трудности за засегнатите лица. Затова е важно да бъдете информирани за симптомите, причините и методите за лечение на псориазиса.

прочети още

В днешно време всеки иска да изглежда млад и красив. Затова много хора избират естествени продукти за грижа за кожата. Хиалуроновата киселина е важен компонент в тези продукти. Тя помага за хидратацията и борбата със стареенето на кожата. Осигурява дълбоко овлажняване, прави кожата еластична и тонизирана. Включвайки хиалуроновата киселина в грижите за кожата може значително да подобрите нейния вид.

прочети още