Остави отзив
Остави отзив
 • Начало »
 • Новини »
 • Колаген Beauty Builder в подкрепа на женската красота и анти-ейдж ефект

Колаген Beauty Builder в подкрепа на женската красота и анти-ейдж ефект

6 април 2023
Колаген Beauty Builder в подкрепа на женската красота и анти-ейдж ефект

Колагенът е известен със способността си да предотвратява и забавя стареенето на кожата. Усвояване на допълнителен колаген чрез добавки и кремове е чудесна стъпка към един по-свеж младежки вид, а формулиран с други ценни съставки, които подкрепят структурата на кожата, като хиалуронова киселина, може да се радваме на още по-добри резултати.

 

След една определена възраст се налага да полагаме повече грижи за здравето си както на вътрешно, така и на външно ниво, затова колагенът може да бъде един от най-добрите ви спътници към поддържана, хидратирана и здрава кожа, коса и нокти.  

 

В статията ще ви разкажем за ползите от приема на колаген и други хранителни вещества, които имат фундаментално значение за женската красота и оказват анти-ейдж ефект.

 

 

Какво представлява колагенът?

 

 

Колагенът като протеин се намира в изобилие в телата ни. Това е основният компонент, който изгражда нашата структура на костите, мускулите и връзките. Има научни данни, които показват, че употребата на колаген може да доведе до намаляване на бръчките, подмладяване на кожата и забавяне стареенето на кожата, което може да подобри хидратацията и еластичността ѝ. Например, едно такова проучване е от 2022 г. и ще го откриете тук: Collagen Supplements for Aging and Wrinkles: A Paradigm Shift in the Fields of Dermatology and Cosmetics.

 

Известен със способността си както да предотвратява, така и да ограничава признаците на стареене на кожата, колагенът е основната съставка в много продукти за красота против стареене. Телата ни естествено произвеждат този протеин и спазването на богата на хранителни вещества диета може да помогне да се гарантира, че нашите запаси от колаген са оптимални. Но с времето тази скорост на производство се забавя и няма как да не забележим проявите на това – фини линии и бръчици, други изменения по кожата на лицето. Този процес може да бъде ускорен от излагане на ултравиолетови лъчи, пушене и замърсяване, което води до образуването на фини линии, бръчки и суха кожа.

 

Тогава няма как да не се запитаме има ли ползи от допълнителния прием на колаген, абсорбиран чрез добавки и кремове, и коя форма работи най-добре?

 

Колагенът може да се открие в над 20 вида, но трите най-често срещани и важни за човешкото тяло са:

 

 • Тип 1: Този тип съставлява по-голямата част от колагена в нашето тяло. Изработен е от влакна, които са плътно свързани и са необходими за изграждане на зъбите, костите, връзките, кожата и съединителната тъкан.
 • Тип 2: Този тип присъства в нашия еластичен хрущял, който осигурява опора на ставите и с времето отслабва и се износва.
 • Тип 3: Този тип присъства в структурата на артериите, органите и мускулите.

 

Колагенът също е важен за:

 

 • Здрави кости - колагенът допринася за образуването на здрави кости, които са по-малко склонни към счупване, играе роля в регенерацията на костната тъкан и предотвратява загубата на костна маса.
 • Здрави стави – по-ниското производство на колаген може да увеличи скоростта на разграждане на хрущяла и ставите и е свързано с остеоартрит.
 • Мускулна маса – колагенът също е важен компонент на мускулната маса.
 • Здраве на сърцето – колагенът също така осигурява структура на кръвоносните съдове (артериите), които пренасят кръв от сърцето към останалата част от тялото ви. По-ниските нива на колаген могат да накарат артериите да станат по-малко гъвкави, което може да доведе до сърдечни проблеми.

 

В Колаген Beauty Builder като един специфичен продукт, ориентиран към здравето на кожата и осигуряването на анти-ейдж ефект, нашата тема на фокус днес, са вложени цели два вида колаген - Тип 1 и Тип 3. Има и други важни съставки, които допринасят за полезното му действие в тази посока.

 

 

Какво се съдържа в Колаген Beauty Builder?

 

 

Колаген Beauty Builder е комплексен продукт, който осигурява най-важните структурни елементи за Вашите коса, кожа и нокти. Формулата съдържа добре познатия премиум колаген за разкрасяване Super Collagen ™, както и добавени мощни съставки за грижа за кожата, като хиалуронова киселина, силиций, алфа-липоева киселина и биотин. Формулата е създадена така, че да осигури синергичен ефект и цялостна грижа за благосъстоянието на тялото.

 

Бюти Билдър осигурява оптимални количества:

 

 • Колаген тип 1 и 3 - 100% чист натурален хидтролизиран телешки колаген тип I и III, който поддържа здравината и еластичността на кожата, намалява фините линии и бръчки, изгражда и подкрепя костната матрица, заздравява косата и ноктите. NeoCell Super Collagen ™ съдържа 19 аминокиселини, които помагат за възстановяването на колагена в организма и стимулират собственото му производство, заедно с биотин и витамин С.
 • Хиалуронова киселина - един от главните компоненти на съединителната тъкан на кожата, който има силно хигроскопично действие и помага за задържането на влагата в кожата. Хиалуроновата киселина поддържа еластичността на кожата и забавя процесите на стареене, т.е. осигурява анти-ейдж ефект.
 • Силиций - минерал, участващ в транспортирането на хранителни вещества към косата, кожата и ноктите. Той гарантира, че корените на косата са снабдени с всички жизненоважни минерали, необходими за растежа и жизнеността на косата.
 • Алфа - липоева киселина - мощен антиоксидант, който предпазва организма от вредите на свободните радикали вътре и извън клетката, които са основна причина за стареенето на кожата.
 • Биотин – или витамин В7, който допринася за здравето на ноктите, косата и кожата, с фокус върху намаляване цепенето и заздравяване на нокътната плочка. Биотинът също насърчава производството на мастни киселини, които са важни за състоянието на кожата.

 

В научен преглед „Oral Collagen Supplementation: A Systematic Review of Dermatological Applications“ от 2019 г. на 11 проучвания, включващи 805 участници, установява, че пероралните добавки с колаген имат обещаващи резултати за стареенето на кожата, повишаване еластичността на кожата, хидратацията и дебелината на кожата, което може да намали фините линии. Прегледът също заключава, че добавките с колаген като цяло са безопасни, тъй като не са докладвани странични ефекти.

 

Когато избирате колаген за подкрепа на кожата, косата и ноктите, търсете колагенови формули, които са „чисти“ (без пълнители, стабилизатори и/или подсладители), които използват патентовани хидролизирани колагенови пептиди (разградени и следователно по-лесни за смилане) и които използват ключови поддържащи съставки, като витамин С и биотин.

 

Последните подпомагат естественото производство на колаген в тялото, и именно тях ще откриете във формулата на Колаген Beauty Builder, заедно с другите страхотни съставки.

 

 

Предимствата на Колаген Beauty Builder пред други продукти

 

 

Резултатите от приема на Колаген Beauty Builder са доказани -  намалява дълбочината на бръчките с 26 %, увеличава хидратацията в кожата с 50 %, намалява порите с 35 % и повишава еластичността на кожата с 19%. Тези резултати се дължат на биоактивния колаген, който е ензимно преработен в аминокиселинна форма с много ниско молекулно тегло (2000 далтона) и се усвоява на 100% от организма.

 

Заедно с другите вложени съставки във формулата, Колаген Beauty Builder осигурява цялостна грижа за млада и сияйна кожа, както и цялостната красота на кожата от вътре навън.

Хората и животните притежава различни механизми, които им помагат да се приспособят в оцеляването и ежедневието си. Един общ такъв механизъм, който при нас сякаш вече има по-силно изразена естетическа роля, са ноктите.

прочети още

Колагенът е изключително актуална тема в индустрията за здраве и уелнес, като много хора се обръщат към добавки и продукти за грижа за кожата, които съдържат този протеин с надеждата да подобрят кожата, ставите и цялостното си здраве. Колагенът е важен за телата ни и става все по-важен с течение на времето, защото производството му намалява, а ние се нуждаем от него за здрави стави, хубава кожа и коса.

прочети още

Чували ли сте някога за зеолити преди? Ако отговорът на този въпрос е „не“, тогава определено ще ви е интересно да научите повече за тях. Само ако ви кажем, че зеолитът може да подпомогне детоксикацията и освобождаването на токсините от организма, дали ще привлечем интереса ви?

прочети още