Остави отзив
Остави отзив

Колаген на прах за здрава коса, кожа и нокти

16 ноември 2022
Колаген на прах за здрава коса, кожа и нокти

Колагенът на прах е достъпен под формата на хранителна добавка, направена от много малки парчета протеин, извлечени от животински източници. Колагенът на прах се препоръчва като средство за поддържане здравето на кожата, костите и ставите, чревната лигавица и има множество начини на приложение – разтворен във вода, чай, кафе и дори смути.

 

Изследвания от далечната 1991 г. разкриват развитието и физиологичните свойства на колагена, като научните данни за полезните ефекти на колагена продължават да се увеличават и до днес.

 

Защо обаче под формата на прах и с какво е по-различен от течния колаген ще ви разкажем в днешната статия.

 

 

Какво е колагенът на прах?

 

Колагенът е основен градивен елемент на кожата. Намира се в цялото тяло в кожата, сухожилията, връзките и мускулите, той е най-разпространеният протеин в човешкото тяло. С напредване на възрастта колагенът се произвежда по-трудно и съществуващият колаген започва ускорено да се разгражда. От тези дегенеративни процеси страдат косата, кожата, както и всички други структури, които са изградени с участието на колаген.

 

Колагенът на прах е хидролизирана версия на колаген, получен от животински тъкани. Представлява разградена версия на колаген, която е по-лесна за усвояване от тялото.

 

Колагенът на прах често се среща в една от двете форми: колагенови пептиди или колагенов хидролизат. И двете са форми на колаген на прах, които могат да се добавят към вашето сутрешно смути или кафе, за да помогнат за осигуряване на необходимия ви колаген. Може и необходимата дневна доза просто да се разтвори във вода, по принцип пептидите се разтварят много лесно във всяка течност.

 

Колагенът на прах предлага предимно ползи за здравето на кожата и здравината на костите, но може също да има приложения за намаляване на болки в ставите, предотвратяване на наранявания и натрупване на мускулна маса. Изследванията върху колаген на прах и употребата на колаген като хранителна добавка са сравнително нови, като повечето изследвания обхващат приложението на колаген за заздравяване на рани и заболявания, които засягат ставите, както и за подобряване на кожното здраве.

 

 

Ползите на колагена на прах

 

Ползите от приема на колаген на прах се разпростират в различни органи и системи на тялото. Ето кои са те:

 

 1. Колагенът на прах съдържа аминокиселини, които са необходими за ежедневните функции на мускулната, нервната, мозъчната, репродуктивната система;
 2. Някои научни доказателства сочат, че колагенът на прах може да бъде полезен за заздравяване на рани, като анти-ейдж средство и при симптоми на артрит;
 3. Доказателствата сочат, че пероралния прием на колагенови добавки може да намали стареенето на кожата, фините бръчици и линии;
 4. Добавките с колаген могат да помогнат при болки в ставите;
 5. Някои проучвания показват, че колагенът може да помогне за предотвратяване влошаването на костите след определена възраст;
 6. Някои доказателства сочат, че колагенът на прах може да намали болката в ахилесовата пета;
 7. Увеличава силата за тези, които активно спортуват и използват колаген във връзка с техните тренировки и диета;
 8. Действа като сигнал към тялото да произвежда повече колаген, което води до подобряване на здравето на кожата.

 

 

Видове колаген на прах

 

Има пет вида колаген, които са най-използвани в хранителни добавки и всеки тип помага на телесните тъкани да поддържат форма, еластичност и здравина. Съществуват и различни източници и форми на колаген - колагенът на прах, например, може да идва от продукти от едър рогат добитък, морски продукти или пилешки продукти.

 

Всеки от тези различни източници на колаген може да бъде категоризиран според различните видове колаген. Всеки тип колаген насърчава различни ползи за тялото, така че е важно да прегледате от кой източник идва колагенът на прах. Петте вида колаген са както следва:

 

 • Тип I: Колагенът тип I е най-често срещаният тип и представлява 90% от колагеновия състав на тялото. Този колаген се намира в дермалния слой на кожата и е отговорен за здравата, но гъвкава природа на нашата кожа. Присъства в колагенови мембранни продукти от говеда, морски и яйчени черупки.
 • Тип II: Колагенът тип II специално произвежда вещество, за което е установено, че поддържа здравословен възпалителен отговор в ставите. Колаген тип II съдържа хондроитин и глюкозамин, които са известни с възстановяването на хрущяла след увреждане на ставите. Присъства в продуктите с морски и пилешки колаген.
 • Тип III: Колаген тип III работи в тандем с тип I и е вторият най-разпространен тип. Помага за поддържане здравето на червата, мускулите, кръвоносните съдове и матката при жените. Присъства в говежди колагенови продукти.
 • Тип V: Колагенът тип V помага за образуването на клетъчни мембрани и плацентарна тъкан, която поддържа развитието на ембриона. Присъства в колагенови продукти с мембрана на яйчена черупка.
 • Тип X: Колагенът тип X е изцяло отговорен за образуването на костите и обикновено се среща в ставите.

 

 

Как да опитате колаген на прах за здрава коса, кожа и нокти

 

Това е въпрос, на който веднага даваме отговор! След като сте се убедили в  значението на колагена за здравето и предимствата на прахообразната форма, ви каним да опитате продукта Супер Колаген Прах - 6600 мг - 198 гр. В неговия състав влизат 100% чист натурален телешки колаген тип I и III – най-разпространените типове колаген в тялото.

 

Този продукт е ензимно преработен в аминокиселинна форма с много ниско молекулно тегло едва 2000 далтона и се усвоява на 100% от организма. Освен това е клинично тестван помага за изглаждането на бръчките, поддържа еластичността на кожата и нейната хидратация. Може да се справи с упорития целулит и акне, които измъчват много жени, заедно с повече хидратация и физическа активност.

 

Супер колаген на прах НЕ съдържа алергени като ГМО; глутен; сакроза; нишесте; мая; жито; холестерол; мазнини; изкуствени оцветители; консерванти; пшенични и царевични производни; млечни производни. Всички негови характеристики и награди, както и мнения за продукта, ще откриете на сайта на NEOCELL.bg.

Кератинът е протеин, важен за кожата, косата и ноктите. Организмът ни го произвежда сам. Той дава сила и устойчивост на тъканите. Можем да подобрим здравето на косата с храни богати на кератин. Такива храни са бадеми, авокадо и яйца. Кератин може да се добави извън тялото с различни терапии. Кератиновите терапии възстановяват косата. Те я правят по-гладка и блестяща.

прочети още

В тази статия ще разберете истината за колаген за стави и как той може да поддържа здравословни стави, осигурява ставен комфорт и подобрява гъвкавостта.

прочети още

Клиноптилолитът е едно от най-изучаваните неща на планетата, обявен от Световната научна организация за минерал на XX век поради граничещите му с вълшебството качества. Използва се от десетилетия като мощен метод за пречистване на водата, в медицината, в козметичната индустрия за подмладяване на кожата, за бърз зарастък на обриви, рани, за забавяне на възпалителните процеси и много други.

прочети още