Остави отзив
Остави отзив

Колаген тип 2 – Какви са ползите?

5 ноември 2022
Колаген тип 2 – Какви са ползите?

Колагенът е структурен протеин, който е ключов компонент на хрущялите, костите и други тъкани както при животни, така и при хора. Малко известен факт е, че има поне 16 вида колаген познати до момента, включително тип 1 и тип 2 са най-известните.

 

Колаген тип 1 е ключов за изграждане на кожата, ставите, сухожилията, ставните връзки и други компоненти. А за какво се използва колаген тип II? Както е обяснено по-долу, този тип е най-изобилен в животински източници, включително пилешко месо, и се свързва с ползи, включително подкрепа за здрави стави, устойчива и еластична кожа и чревно здраве.

 

 

Какво е колаген тип 2?

 

Колаген тип 2 е вид колагенов протеин, открит в човешкото тяло, който помага за изграждането на съединителната тъкан, хрущяла и костите. Състои се от вериги от аминокиселини като аргинин, глутамин, глицин и пролин.

Тип II е основният колаген, намиращ се в хрущялната тъкан, който помага да се придаде здравина и еластичност на хрущяла. Хрущялът е съединителна тъкан, която защитава краищата на костите и поддържа движението на ставите. Той също така помага за формирането на други части на тялото, включително ушите, носа, бронхите и гръдния кош.

От къде можем да си набавим този важен колаген тип две? Той е достъпен  в големи количества в пилешкия хрущял (наричан още пилешки колаген). Пилешкият хрущял може да се синтезира и използва в добавки с колаген на прах и добавки с костен бульон като Колаген тип 2 Joint Complex 2400 мг - 120 капсули.

 

 

Здравословните ползи на колаген тип II

 

 

Поддържа здрави ставите

 

Колаген тип 2 е основният компонент на ставния хрущял и тъй като идва от пилешки колаген, който по своята същност е богат на полезни за ставите хондроитин сулфат и глюкозамин сулфат, той обикновено е една от най-полезните колагенови добавки за поддържане на комфорта и мобилността на ставите.

 

Колаген тип 2 съставлява около 50% от всички протеини в хрущяла и 85-90% от колагена на ставния хрущял. Здравият хрущял в нашите стави улеснява движението и може, най-общо казано, да допринесе за спортните постижения и възстановяването. Освен това здравият хрущял позволява на телата ни да поемат шока и стреса при различни движения.

 

Колаген тип 2 също така съдържа аминокиселини, които помагат за образуването на креатин, който насърчава здравословния мускулен растеж и поддържа здравословни енергийни нива.

 

Освен това, колаген тип 2 може да помогне за поддържане на здрави кости, което допълнително допринася за стабилността и мобилността, особено с напредването на възрастта.

 

 

Поддържа здравето на кожата

 

Защо този колаген е полезен за кожата? Една от причините е, че помага за поддържането на хрущялната тъкан. Такава се среща под кожата на носа, ушите и на други места и придава структура и форма.

 

Той също така съдържа аминокиселини, които стимулират клетките в кожата и помагат за естествения процес на растеж и възстановяване. И не само това - колагенът тип 2 може да допринесе за еластична и младежки изглеждаща кожа, но и здравето на косата и ноктите ви.

 

 

Поддържа здрави червата

 

Аминокиселините, открити в колаген тип 2, подпомагат поддържането на тъканите, които образуват стомашно-чревния тракт. Това е важно за цялостно здравословно състояние на червата и нормална чревна функция, която е съществено важна за имунитета.

 

 

Колаген тип 2 Joint Complex за стави

 

Както бе споменато по-горе, можете да си набавите колаген тип 2, като пиете истински бульон от пилешки кости, в идеалния случай ако си го приготвяте у дома с висококачествени съставки. Другият вариант е като приемате добавка с колаген, която съдържа колаген тип II.

 

Повечето висококачествени колагенови добавки съдържат хидролизиран колаген, което означава, че колагеновите пептиди са частично разградени, за да помогнат за усвояването. Веднъж хидролизирани, аминокиселините в колагена стават по-бионалични, което означава, че тялото ви ги използва и усвоява много по-ефективно.

 

В онлайн магазина на NEOCELL ще откриете формулата Колаген тип 2 Joint Complex за стави, който осигурява четири ключови съставки за здравето на ставите ви. Ето кои са те:

 

  1. 100 % чист хидролизиран пилешки колаген тип II - 2400 мг. (извлечен от пилешки гръден хрущял).
  2. Хиалуронова киселина - 0.84 мг.
  3. Глюкозамин сулфат - 084 мг.
  4. Хондроитин сулфат - 084 мг

 

Биоактивният колаген е естествен компонент, който подпомага за поддържане на костите, съединителната тъкан, ставния хрущял, скелетната мускулатура. Той се абсорбира напълно от организма, така че плащате и получавате продукт с отлична усвоимост!

 

Освен биоактивен колаген, Колаген тип 2 Joint Complex осигурява глюкозамин сулфат, който основен градивен елемент на кератина и хиалуроновата киселина. Продуктът осигурява и хиалуронова киселина, която има смазочен ефект в ставите, облекчава болките и улеснява движението.

 

Хондроитин сулфатът като следващ компонент е един от основните елементи на ставния хрущял. Той също подхранва и смазва ставите за по-леко и безболезнено движение.

 

Продуктът се приема по 2 капсули 2 пъти на ден сутрин и вечер преди хранене. Препоръчителното време за прием е минимум 3 месеца. Избирайки NEOCELL вие избирате високо качество и безопасност на продуктите. За това свидетелства GMP сертификатът за качество, който имат продуктите.

 

Всички продукти притежават GMP сертификат, което означава, че съставките им са преминали през лабораторен анализ с над 150 теста за качество.

Хората и животните притежава различни механизми, които им помагат да се приспособят в оцеляването и ежедневието си. Един общ такъв механизъм, който при нас сякаш вече има по-силно изразена естетическа роля, са ноктите.

прочети още

Колагенът е известен със способността си да предотвратява и забавя стареенето на кожата. Усвояване на допълнителен колаген чрез добавки и кремове е чудесна стъпка към един по-свеж младежки вид, а формулиран с други ценни съставки, които подкрепят структурата на кожата, като хиалуронова киселина, може да се радваме на още по-добри резултати.

прочети още

Колагенът е изключително актуална тема в индустрията за здраве и уелнес, като много хора се обръщат към добавки и продукти за грижа за кожата, които съдържат този протеин с надеждата да подобрят кожата, ставите и цялостното си здраве. Колагенът е важен за телата ни и става все по-важен с течение на времето, защото производството му намалява, а ние се нуждаем от него за здрави стави, хубава кожа и коса.

прочети още