КОЛАГЕН ЗА СТАВИ

Здравословното състояние на ставите в човешкото тяло е много важно, защото те свързват костите и благодарение на тях можем да извършваме свободни движения, които са ни необходими за пълноценно ежедневие.

В ставите се намират хрущяли, представляващи гъвкава съединителна тъкан, която действа като възглавница за туширане на вибрациите и натиска при физически дейности. С напредването на възрастта обикновено хрущялът в ставите започва да се руши, а това поражда болка, скованост, а често и артрит.

Намесата на добавките с колаген за стави тук е решаваща, за да възвърне и укрепи тяхното здраве, осигурявайки градивни частици за хрущяла. 

 

Как действа качественият колаген за стави? 

В различните тъкани на тялото ни се срещат различни видове колаген, бивайки поне 16. Най-често срещани са тип 1, тип 2 и тип 3. Най-важният колаген за стави е тип 2, защото е основен структурен елемент на хрущяла. Извлича се от животински източници – обикновено от пилешка гръдна кост или телешки хрущял. Имунната ни система го усвоява и разпознава като „свой”.

Най-добрият вариант е прием на хидролизиран колаген, което означава, че той е разграден на малки частици, наречени пептиди, за максимална абсорбция. Най-концентриран източник и с най-високо качество на такъв тип протеин е пилешката гръдна кост.

Добитият колаген задължително съдържа именно такива пептиди, които стимулират производството на собствен колаген, но той е подпомаган и от други вещества.

Хондроитинът в състава му например блокира разграждащия хрущяла ензим, а хиалуроновата киселина изгражда синовиална течност, играеща роля на „смазка“ за ставите. Комбиниран с допълнителна хиалуронова киселина,  колаген тип 2 предпазва още по-добре ставния хрущял от поражения и облекчава болките в ставите.

Особено важен е приемът на колаген за стави от активно спортуващите. След усилени тренировки съединителната тъкан се претоварва, а тъй като сухожилията се състоят от 75% колаген, приемът на добавка с колаген за стави помага за възстановяването на съединителната тъкан и за еластичността ѝ.

Най-добрият колаген за стави е хидролизираният, защото поради малката структура на пептидите се усвоява лесно в тънките черва, след което с кръвта достига до всички органи, тъкани и ставни хрущяли.

Натуралният колаген за стави, произведен от Neocell, е с първокласна формула, която осигурява всичко необходимо за здравето и издръжливостта на хрущяла, както и за поддържането на съединителната тъкан и костите. 

 

Какви са ползите от приема на колаген за стави? 

Биоактивният колаген за стави на Neocell е естествен компонент с високо съдържание на колаген тип 2 и се абсорбира напълно от организма. Тестван е лабораторно и освен колаген тип 2 от пилешки гръден хрущял, във формулата му влизат и ключови компоненти за поддържане на здрави стави като хиалуронова киселина, глюкозамин и хондроитин. Вложени в колаген за стави, те помагат да се предотвратят и лекуват редица ставни заболявания, причиняващи болка и дискомфорт.

Глюкозаминът забавя загубата на покривната хрущялна тъкан, хондроитинът подхранва и смазва, а хиалуроновата киселина поддържа еластичните свойства на ставите.

Сред основните ползи от приема на колаген за стави са следните:

  • облекчаване на симптомите при остеоартрит и ревматоиден артрит;
  • намаляване на ставните болки в цялото тяло, включително и след операции, наранявания или контузии;
  • намаляване на болките в гърба и врата, получени от неправилна стойка;
  • предотвратяване на разграждането на хрущяла и осигуряване на градивни елементи за регенерацията му;
  • увеличаване подвижността в ставите и комфорта при движение;
  • принос за подобряване на спортните постижения и възстановяването;
  • поддържане на здрави кости за добрата им стабилност и мобилност.

Приемът на добавки с колаген за стави е добре за започне след навършване на 25 г., когато естественото производство на колаген в тялото намалява.

Колагеновите продукти на Neocell гарантират, че получавате естествен, безопасен и ефективно действащ колаген. Той ще ви помогне в максимална степен да забавите стареенето на ставните структури и да се движите свободно и без болка.

 

Често задавани въпроси

 

Какво е колаген и защо е важно за здравето на ставите?

Колагенът е основен градивен елемент на нашите стави, кости и хрущяли. Той играе ключова роля в поддържането на здрави стави и предпазва от болки в ставите.

 

 Колаген обикновено се открива в съединителната тъкан на тялото и играе важна роля в поддържането на структурата и еластичността на кожата, костите и хрущялите.

 

Течният колаген е ензимно преработен, за да се улесни усвояването от организма, и с високото съдържание на колаген помага за поддържане на здравината и функционирането на ставите. Когато приемате колаген, е важно да изберете подходящия типът колаген, който отговаря на вашите нужди.

 

Какъв вид колаген е най-добър за ставите?

Когато става въпрос за най-добрия колаген за стави, експертите често препоръчват хидролизиран колаген тип ii и колаген тип ii и хиалуронова киселина. Тези видове колаген от организма се смятат за особено ефективни за производството на колаген и подпомагат здравето на ставите. Например, колаген тип 1 и 3 също играят важна роля за мускулите и за красива кожа. От друга страна, колаген тип i и колаген тип 1 са известни със силната си връзка със здравето на кожата и костите.

 

Изборът на колаген комплекс или добавки за стави с колаген е важно да бъде съобразен със специфичните нужди на организма. Най-добрите начини на прием включват течният колаген, който лесно се абсорбира, както и капсули и прахообразни форми на хранителни добавки за стави. За оптимален ефект, специалистите препоръчват комбиниране на различни вида колаген, както и редовен прием, за да се поддържат оптималните нива на колагена и еластин в тялото.

 

Как да изберем колаген за пиене?

При избора на колаген за пиене, е важно да се разглеждат различните видове колаген. Течен колаген и хидролизиран телешки колаген са популярни избори за поддържане на здравето на ставите.

 

Какви са предимствата на прием на колаген за пиене?

Приемът на колаген за пиене може да спомогне за подобряване на здравето на ставите, поддържането на здрави кости и мускули, както и за намаляване на болките в ставите.

 

Как да започнем прием на колаген?

Започнете с препоръчителната доза, указана на опаковката на хранителните добавки. Консултирайте се с лекар или диетолог, за да определите най-добрия вид и дозировка за вас.

 

Кога трябва да приемаме колаген за най-добри резултати?

Колагенът може да се приема по всяко време на деня, но много хора предпочитат да го приемат сутрин или преди хранене, за да подпомогнат синтеза на колаген.

 

Какви са основните източници на колаген в хранителните добавки?

Основните източници на колаген в хранителните добавки са телешки колаген, рибен колаген и хидролизиран колаген. Всеки от тези видове колаген има различни предимства за здравето на ставите.

 

Може ли колагенът да се комбинира с други хранителни добавки?

Да, колагенът може да се комбинира с други хранителни добавки, като хиалуронова киселина и витамини, за допълнителна подкрепа на ставите и костите.

 

Как колагенът подпомага поддържането на здрави стави и кости?

Колагенът подобрява структурата и еластичността на ставите и костите, което може да помогне за намаляване на болките в ставите и предотвратяване на дегенеративни състояния.

 

Колагенът за стави играе ключова роля в подпомагането на здрави стави и кости, благодарение на своите структурни и регенеративни свойства. Хидролизираният колаген, особено тип I и III, е известен със своето високо усвояване в организма. 

 

Използването на хранителните добавки с колаген, като колаген под формата на прах или капсули, може значително да подпомогне поддържането на оптимално количество колаген в организма. Ежедневният прием на 10 грама колаген се препоръчва за стимулиране на производството на колаген в тялото и за насърчаване на здравето на ставите.

 

Тип колаген, като колаген тип 3, взаимодействат с колаген и еластин за подобряване на структурата на ставите и костите. Високото съдържание на различни видовете колаген подпомага образуване на колаген в организма, като предоставя нужните аминокиселини. За да набавим колаген и да подсилим ставите, науката препоръчва редовното приемането на колаген.

марки
Подреди по