Остави отзив
Остави отзив

КОЛАГЕН ЗА СТАВИ

Здравословното състояние на ставите в човешкото тяло е много важно, защото те свързват костите и благодарение на тях можем да извършваме свободни движения, които са ни необходими за пълноценно ежедневие.

В ставите се намират хрущяли, представляващи гъвкава съединителна тъкан, която действа като възглавница за туширане на вибрациите и натиска при физически дейности. С напредването на възрастта обикновено хрущялът в ставите започва да се руши, а това поражда болка, скованост, а често и артрит.

Намесата на добавките с колаген за стави тук е решаваща, за да възвърне и укрепи тяхното здраве, осигурявайки градивни частици за хрущяла.

 

Как действа качественият колаген за стави?

 

В различните тъкани на тялото ни се срещат различни видове колаген, бивайки поне 16. Най-често срещани са тип 1, тип 2 и тип 3. Най-важният колаген за стави е тип 2, защото е основен структурен елемент на хрущяла. Извлича се от животински източници – обикновено от пилешка гръдна кост или телешки хрущял. Имунната ни система го усвоява и разпознава като „свой”.

Най-добрият вариант е прием на хидролизиран колаген, което означава, че той е разграден на малки частици, наречени пептиди, за максимална абсорбция. Най-концентриран източник и с най-високо качество на такъв тип протеин е пилешката гръдна кост.

Добитият колаген задължително съдържа именно такива пептиди, които стимулират производството на собствен колаген, но той е подпомаган и от други вещества.

Хондроитинът в състава му например блокира разграждащия хрущяла ензим, а хиалуроновата киселина изгражда синовиална течност, играеща роля на „смазка“ за ставите. Комбиниран с допълнителна хиалуронова киселина,  колаген тип 2 предпазва още по-добре ставния хрущял от поражения и облекчава болките в ставите.

Особено важен е приемът на колаген за стави от активно спортуващите. След усилени тренировки съединителната тъкан се претоварва, а тъй като сухожилията се състоят от 75% колаген, приемът на добавка с колаген за стави помага за възстановяването на съединителната тъкан и за еластичността ѝ.

Най-добрият колаген за стави е хидролизираният, защото поради малката структура на пептидите се усвоява лесно в тънките черва, след което с кръвта достига до всички органи, тъкани и ставни хрущяли.

Натуралният колаген за стави, произведен от Neocell, е с първокласна формула, която осигурява всичко необходимо за здравето и издръжливостта на хрущяла, както и за поддържането на съединителната тъкан и костите.

 

Какви са ползите от приема на колаген за стави?

 

Биоактивният колаген за стави на Neocell е естествен компонент с високо съдържание на колаген тип 2 и се абсорбира напълно от организма. Тестван е лабораторно и освен колаген тип 2 от пилешки гръден хрущял, във формулата му влизат и ключови компоненти за поддържане на здрави стави като хиалуронова киселина, глюкозамин и хондроитин. Вложени в колаген за стави, те помагат да се предотвратят и лекуват редица ставни заболявания, причиняващи болка и дискомфорт.

Глюкозаминът забавя загубата на покривната хрущялна тъкан, хондроитинът подхранва и смазва, а хиалуроновата киселина поддържа еластичните свойства на ставите.

Сред основните ползи от приема на колаген за стави са следните:

  • облекчаване на симптомите при остеоартрит и ревматоиден артрит;
  • намаляване на ставните болки в цялото тяло, включително и след операции, наранявания или контузии;
  • намаляване на болките в гърба и врата, получени от неправилна стойка;
  • предотвратяване на разграждането на хрущяла и осигуряване на градивни елементи за регенерацията му;
  • увеличаване подвижността в ставите и комфорта при движение;
  • принос за подобряване на спортните постижения и възстановяването;
  • поддържане на здрави кости за добрата им стабилност и мобилност.

Приемът на добавки с колаген за стави е добре за започне след навършване на 25 г., когато естественото производство на колаген в тялото намалява.

Колагеновите продукти на Neocell гарантират, че получавате естествен, безопасен и ефективно действащ колаген. Той ще ви помогне в максимална степен да забавите стареенето на ставните структури и да се движите свободно и без болка.

марки
Подреди по