• Начало »
  • Новини »
  • Могат ли наистина колагеновите дъвчащи бонбони да подмладят кожата на лицето?

Могат ли наистина колагеновите дъвчащи бонбони да подмладят кожата на лицето?

27 юни 2016
Могат ли наистина колагеновите дъвчащи бонбони  да подмладят кожата на лицето?

Независимо дали  грижите, които полагате за кожата на лицето си са  с цел да се  борите с бръчките или просто, за да я поддържате хидратирана и красива, всички жени се интересуват от новите тенденции в козметичната индустрия. И тук идва въпросът до колко далеч сте готови да стигнете в експериментирането с тях в името на вашата красота? Като например дъвчащи бонбони с колаген? Защото това е най-новата тенденция в  поддръжката за красива и млада кожа. Освен колаген те съдържат и Хиалуронова киселина, Витамин С и Биотин. Но дали тези дъвчащи бонбони наистина действат?

 

Нека първо да припомним какво точно представлява колагенът? Това е протеин, който е 30% от всичките протеини в човешкото тяло. Като част от съединителната тъкан помага за регенерацията на нови клетки. Той поддържа кожата стегната, гъвкава и млада. Естествено младите хора произвеждат по-голямо количество колаген, отколкото възрастните. С възрастта, колагенът в тялото се разгражда, което води до появата на бръчки. За това стимулацията с колаген е важна и води до по-младежки вид на кожата.

 

Според американската дерматоложка Джесика Вайзер, производството на колаген в организма е най-голямо в детските и тийнейджърските години. Постепенно, след навършване на 20 години  той започва да спада. Вайзер обяснява, че факторите, които влияят върху производството на колаген са както хормонални, така и вследствие на слънчевите лъчи. Тя допълва, че „след намаляване на хормона естроген, особено след менопаузата при жените, нивата на колаген се понижават драстично, което води до промени в структурната цялост на кожата, а следствията от  това са отпускане и сбръчкване. Още много други фактори допълнително влошават тези ефекти - дългото излагане на слънце, тютюнопушенето и цигареният дим, замърсяването и др.“

 

Вайзер посочва, че традиционно хората приемат витамини (А и С) и медни пептиди, за да стимулират и засилят продукцията на колаген. Допълнителна помощ в този процес са някои кожни процедури, като химическият пилинг например.Тук идва мястото и на колагеновите дъвчащи бонбони, като нова алтернатива на досега познатите методи за стимулация на колаген. Според д-р Вайзер, колагенът, приет през устата, се усвоява от организма по-бързо и цялостно. Тя обяснява, че „тези колагенови молекули са изложени на агресивната киселинна среда в стомаха, което разгражда протеините на фрагменти. По този начин организмът усвоява  аминокиселини и фрагментиран на малки парченца протеинов колаген“.

 

Въпреки, че все още са обект на различни клинични изследвания, продуктите за прием на колаген през устата показват изключително обнадеждаващи ефекти, особено при жени на средна възраст.

 

Като лидер в разработването и производството на първокласни формули против стареене и водеща марка за колаген в света, Neocell създава Beauty Burst дъвчащи бонбони, за да могат хората да подхранят кожата си с хранителни вещества по ефективен, лесен и вкусен начин. А вие опитахте ли ги вече? 

 

 

                       

Кератинът е протеин, важен за кожата, косата и ноктите. Организмът ни го произвежда сам. Той дава сила и устойчивост на тъканите. Можем да подобрим здравето на косата с храни богати на кератин. Такива храни са бадеми, авокадо и яйца. Кератин може да се добави извън тялото с различни терапии. Кератиновите терапии възстановяват косата. Те я правят по-гладка и блестяща.

прочети още

В тази статия ще разберете истината за колаген за стави и как той може да поддържа здравословни стави, осигурява ставен комфорт и подобрява гъвкавостта.

прочети още

Клиноптилолитът е едно от най-изучаваните неща на планетата, обявен от Световната научна организация за минерал на XX век поради граничещите му с вълшебството качества. Използва се от десетилетия като мощен метод за пречистване на водата, в медицината, в козметичната индустрия за подмладяване на кожата, за бърз зарастък на обриви, рани, за забавяне на възпалителните процеси и много други.

прочети още