• Начало »
  • Новини »
  • Могат ли наистина колагеновите дъвчащи бонбони да подмладят кожата на лицето?

Могат ли наистина колагеновите дъвчащи бонбони да подмладят кожата на лицето?

27 юни 2016
Могат ли наистина колагеновите дъвчащи бонбони  да подмладят кожата на лицето?

Независимо дали  грижите, които полагате за кожата на лицето си са  с цел да се  борите с бръчките или просто, за да я поддържате хидратирана и красива, всички жени се интересуват от новите тенденции в козметичната индустрия. И тук идва въпросът до колко далеч сте готови да стигнете в експериментирането с тях в името на вашата красота? Като например дъвчащи бонбони с колаген? Защото това е най-новата тенденция в  поддръжката за красива и млада кожа. Освен колаген те съдържат и Хиалуронова киселина, Витамин С и Биотин. Но дали тези дъвчащи бонбони наистина действат?

 

Нека първо да припомним какво точно представлява колагенът? Това е протеин, който е 30% от всичките протеини в човешкото тяло. Като част от съединителната тъкан помага за регенерацията на нови клетки. Той поддържа кожата стегната, гъвкава и млада. Естествено младите хора произвеждат по-голямо количество колаген, отколкото възрастните. С възрастта, колагенът в тялото се разгражда, което води до появата на бръчки. За това стимулацията с колаген е важна и води до по-младежки вид на кожата.

 

Според американската дерматоложка Джесика Вайзер, производството на колаген в организма е най-голямо в детските и тийнейджърските години. Постепенно, след навършване на 20 години  той започва да спада. Вайзер обяснява, че факторите, които влияят върху производството на колаген са както хормонални, така и вследствие на слънчевите лъчи. Тя допълва, че „след намаляване на хормона естроген, особено след менопаузата при жените, нивата на колаген се понижават драстично, което води до промени в структурната цялост на кожата, а следствията от  това са отпускане и сбръчкване. Още много други фактори допълнително влошават тези ефекти - дългото излагане на слънце, тютюнопушенето и цигареният дим, замърсяването и др.“

 

Вайзер посочва, че традиционно хората приемат витамини (А и С) и медни пептиди, за да стимулират и засилят продукцията на колаген. Допълнителна помощ в този процес са някои кожни процедури, като химическият пилинг например.Тук идва мястото и на колагеновите дъвчащи бонбони, като нова алтернатива на досега познатите методи за стимулация на колаген. Според д-р Вайзер, колагенът, приет през устата, се усвоява от организма по-бързо и цялостно. Тя обяснява, че „тези колагенови молекули са изложени на агресивната киселинна среда в стомаха, което разгражда протеините на фрагменти. По този начин организмът усвоява  аминокиселини и фрагментиран на малки парченца протеинов колаген“.

 

Въпреки, че все още са обект на различни клинични изследвания, продуктите за прием на колаген през устата показват изключително обнадеждаващи ефекти, особено при жени на средна възраст.

 

Като лидер в разработването и производството на първокласни формули против стареене и водеща марка за колаген в света, Neocell създава Beauty Burst дъвчащи бонбони, за да могат хората да подхранят кожата си с хранителни вещества по ефективен, лесен и вкусен начин. А вие опитахте ли ги вече? 

 

Виж повече на http://www.neocell.bg/gurme-kolagen-tip-1-i-3-hialuronova-kiselina-60-br-plodov-punsh.html

                       

Хиалуроновата киселина е бистра, гелообразна субстанция, естествено произведена от нашето тяло. Тя е важен свързващ водата структурен компонент на двата горни защитни слоя на нашата кожа, епидермиса и дермата. Една от най-важните ѝ функции е това, че осигурява както биохимична, така и структурна подкрепа за околните клетки и увеличава съдържанието на вода в нашата кожа.

прочети още

Колагенът на прах е достъпен под формата на хранителна добавка, направена от много малки парчета протеин, извлечени от животински източници. Колагенът на прах се препоръчва като средство за поддържане здравето на кожата, костите и ставите, чревната лигавица и има множество начини на приложение – разтворен във вода, чай, кафе и дори смути.

прочети още

Колагенът е структурен протеин, който е ключов компонент на хрущялите, костите и други тъкани както при животни, така и при хора. Малко известен факт е, че има поне 16 вида колаген познати до момента, включително тип 1 и тип 2 са най-известните.

прочети още