Остави отзив
Остави отзив
  • Начало »
  • Новини »
  • NEOCELL като синоним на качество и удовлетвореност – какви стандарти следваме при производството

NEOCELL като синоним на качество и удовлетвореност – какви стандарти следваме при производството

9 март 2023
NEOCELL като синоним на качество и удовлетвореност – какви стандарти следваме при производството

Колагенът е изключително актуална тема в индустрията за здраве и уелнес, като много хора се обръщат към добавки и продукти за грижа за кожата, които съдържат този протеин с надеждата да подобрят кожата, ставите и цялостното си здраве. Колагенът е важен за телата ни и става все по-важен с течение на времето, защото производството му намалява, а ние се нуждаем от него за здрави стави, хубава кожа и коса.

 

Разбира се, има голямо разнообразие от продукти, които може да закупите онлайн и не само. Важно е обаче те да са обект на добри производствени практики и да имат високо качество, за да ви осигурят максимум ползи.

 

В статията ще ви разкажем какви стандарти следваме при производството на продуктите с марка Neocell и защо нямаме нито един недоволен клиент за 10 години присъствие на пазара.

 

Защо ни е нужен колаген?

 

Колагенът е важен структурен протеин, който играе жизненоважна роля в осигуряването на целостта и здравината на нашата кожа, коса, нокти, кости и стави. Без достатъчно количество колаген тези структури могат да станат по-слаби и по-податливи на наранявания или заболявания, а рискът от това се увеличава с напредване на времето.

 

Оздравителният процес на нашите рани или наранявания също може да отнеме повече време, тъй като липсата на колаген нарушава способността на клетките да се възстановяват. Освен това наличието на колаген влияе върху текстурата на кожата ни, причинявайки сухота и бръчки поради намалена еластичност и нива на хидратация.

 

Нашите кости и стави също са засегнати от недостиг на колаген, тъй като колагенът помага да се поддържа тяхната нормална здравина и гъвкавост, които намаляват, когато няма достатъчно колаген.

 

Освен стареенето, други фактори, които допринасят за ниски нива на колаген в телата ни, включват липса на храни, богати на протеини – като риба, яйца и млечни продукти – лоши навици на живот като тютюнопушене или прекомерно излагане на слънце без подходящите слънцезащитни продукти. С корекция на диетата и прием на подходящите хранителни добавки е възможно да се подсигурят оптимални количества колаген в организма.

 

Що се отнася до диетата, ваш е изборът как да се храните и ние не бихме дали повече съвети за това. Но по отношение на хранителните добавки имаме някои препоръки и ще ви ги споделим на следващите редове.

 

GMP Сертификат и осигуряване на качество при производство

 

Американската нутрицевтична компания Neocell произвежда продукти от 1998 година с фокус върху продукти с биоактивен колаген. Neocell предлага шест различни форми на продукти за всеки вкус и предпочитание - прахове, таблетки, капсули, течности, дъвки и дъвчащи бонбони. Във всички продукти формулите са подсилени с био активни съставки за допълнително разширяване на действието върху косата, кожата, ноктите, ставите и хрущялите. Например, ще откриете продукти с добавени Витамин С, хиалуронова киселина, кератин, серамиди, биотин и астаксантин.

 

По отношение на осигуряване на високо качество, всички продукти на Neocell се произвеждат по новия стандарт cGMPs на FDA за фармацевтични продукти, медицински изделия и храни. CGMP се отнася до настоящите разпоредби за добри производствени практики, наложени от FDA (Администрацията по храните и лекарствата в САЩ). CGMP осигуряват системи, които обезпечават  правилен дизайн, мониторинг и контрол на производствените процеси и съоръжения.

 

Спазването на разпоредбите на CGMP гарантира идентичността, силата, качеството и чистотата на съответните продукти, като изисква производителите им да контролират адекватно производствените операции. Това включва установяване на ясни системи за управление на качеството, получаване на суровини с подходящо качество, установяване на стабилни оперативни процедури, откриване и разследване на отклонения в качеството на продукта и поддържане на надеждни лаборатории за изпитване.

 

Защо тези разпоредби са важни? На първо място, cGMP сертификатът гарантира спазването на най-високи изисквания към качеството на продуктите и производствения процес. Независими инспектори извършват детайлен одит, оценявайки контрола на качеството на суровините, контрола и работата на служителите, производствено-складовата база, състоянието на хигиената, техническото оборудване и съоръжения, производствените технологии и процеси, начините за съхранение на продуктите и методите за дистрибутиране на продуктите.

 

Потребителят обикновено не може да открие (чрез мирис, докосване или зрение), че даден лекарствен или друг продукт е безопасен или дали ще действа. Докато CGMP изискват тестване, самото тестване не е достатъчно, за да се гарантира качество. В повечето случаи тестването се извършва върху малка проба от партида (например производител на лекарства може да тества 100 таблетки от партида, която съдържа 2 милиона таблетки), така че по-голямата част от партидата да може да се използва за крайни потребители, вместо да се унищожи чрез тестване. Следователно е важно продуктите да се произвеждат при условия и практики, изисквани от разпоредбите на CGMP, за да се гарантира, че качеството е вградено в процеса на производство и дистрибутиране на всяка стъпка.

 

Всеки един продукт NEOCELL, преди да бъде пуснат на пазара, преминава през над 150 теста. Чрез патентован ензимен процес всички продукти са стандартизирани за максимално усвояване. Така се гарантира всяко активно вещество в продуктите с функционална биоактивна ефективност и истинност на етикета.

 

Върху всяка опаковка може да откриете GMP логото, което гарантира, че при производството на продукта са спазени най-строгите изисквания в качеството. Neocell се е наложила през годините като компания, предлагаща натурални продукти на базата на натурален колаген от най-високо качество, чистота и ефективност на съставките.

 

DSHEA разпоредби

 

FDA регулира и хранителните добавки съгласно набор от разпоредби, различни от тези, обхващащи 'конвенционалните' храни и лекарствени продукти. Съгласно Закона за здравето и образованието на хранителните добавки от 1994 г. (DSHEA):

 

  • На производителите и дистрибуторите на диетични добавки и диетични съставки е забранено да предлагат на пазара продукти, които са фалшифицирани или с неправилна марка. Това означава, че тези фирми са отговорни за оценката на безопасността и етикетирането на своите продукти преди пускане на пазара, за да гарантират, че те отговарят на всички изисквания на Федералния закон за храните, лекарствата и козметиката, изменен от разпоредбите на DSHEA и FDA.

 

  • FDA има правомощието да предприеме действия срещу всеки подправен или неправилно маркиран продукт като хранителна добавка, след като достигне пазара.

 

DSHEA също излага стандарти за етикетиране, които изискват съставките да бъдат ясно обозначени, под формата на панел за хранителни факти, който посочва общото нетно количество на активните съставки в продукта. Съгласно DSHEA, всеки етикет на Neocell носи пълна и коректно представена информация за съставките и количествата им в дадения продукт.

 

Какви продукти с марка Neocell може да закупите

 

В зависимост от това какви продукти точно търсите, можем да ви предложим няколко тематично обособени групи продукти:

 

 

 

Кератинът е протеин, важен за кожата, косата и ноктите. Организмът ни го произвежда сам. Той дава сила и устойчивост на тъканите. Можем да подобрим здравето на косата с храни богати на кератин. Такива храни са бадеми, авокадо и яйца. Кератин може да се добави извън тялото с различни терапии. Кератиновите терапии възстановяват косата. Те я правят по-гладка и блестяща.

прочети още

В тази статия ще разберете истината за колаген за стави и как той може да поддържа здравословни стави, осигурява ставен комфорт и подобрява гъвкавостта.

прочети още

Клиноптилолитът е едно от най-изучаваните неща на планетата, обявен от Световната научна организация за минерал на XX век поради граничещите му с вълшебството качества. Използва се от десетилетия като мощен метод за пречистване на водата, в медицината, в козметичната индустрия за подмладяване на кожата, за бърз зарастък на обриви, рани, за забавяне на възпалителните процеси и много други.

прочети още