Остави отзив
Остави отзив

Ресвератролът най-мощният антиоксидант!

26 декември 2015
Ресвератролът най-мощният антиоксидант!

Ресвератролът най-мощният антиоксидант! Защо този елемент е жизнено важен за здравето на тялото ти?

 

Чували ли сте, че червеното вино е полезно? Ако и вие обичате да отпочивате след напрегнат ден на работа с чаша вино в ръка, то тази новина  със сигурност ви радва. 

 

Но не си мислете, че това е измислено от някой, който много обича да си пийва. Зад тези думи има доза истина, а тя се проявява в лицето на един от най-мощните антиоксиданти, познати на човечеството – Ресвератролът.

 

РЕСВЕРАТРОЛЪТ е в основата на твърдението, че червеното вино е здравословно, тъй като веществото се съдържа в големи количества в червеното грозде. За съжаление, истината е, че в процеса на обработка, червеното вино губи почти цялото съдържание на Ресвератрол.

 

За щастие, това ценно вещество не се съдържа само в червеното вино. Можете да го намерите и в други любими на повечето хора лакомства – Черният шоколад, малините и боровинките.

 

Затова, ако искате да сте здрави, убедете се, че ежедневно подхранвате организма си с най-мощният антиоксидант.

 

 

Ето 5 причини да го направите:

 

 

Предотвратява сърдечи заболявания

 

Свободните радикали и окисляването в организма причиняват преждевременно стареене и клетъчна мутация. Ресвератролът има антиоксидантни свойства и играе основна роля в намаляване на окисляването. Изследвания показат, че Ресвератролът може да помогне в борбата с коронарна болест на сърцето. Един от основните начини, с които това се постига, е чрез способността да намалява  холестерола. По-специално Ресвератрол има способността да понижи LDL или лошия холестерол в тялото. В допълнение към това, той има противовъзпалителни свойства, и може да намали възпалението около сърцето, което да предотврати натрупването на мастни отлагания.

 

Ню Йоркската академия на науките публикува доклад за многото кардио защитни ползи срещу най-често срещаните сърдечно-съдови заболявания. Това включва сърдечна недостатъчност, хипертония (високо кръвно налягане) и дори атеросклероза (втвърдяване на артериите).

 

 

Бори се с рака

 

Това е свойство на Ресвератрола, за което често се говори. Като антиоксидант, Ресвератрола може да предотврати растежа и образуването на някои ракови клетки. Смята се, че антиоксидантите помагат в борбата с раковите заболявания чрез заличаване на вредите, причинени от окисляването. Ресвератролът помага и с предотвратяването на разпространението на раковите клетки в организма, особено с рак на гърдата, простатата, дебелото черво и стомаха.

 

 

Отслабване

 

Затлъстяването се превръща във все по-голям проблем. Изследванията показват, че Ресвератрол помага за загуба на тегло. Ресвератролът играе важна роля при производството на инсулин в панкреаса. Това би могло да предотврати или да увеличи устойчивостта на организма към диабет тип II. Други свойства включват и намаляване на апетита.

 

 

Против стареене

 

Антиоксидантите отдавна са свързани с борбата с признаците на стареене. Ресвератролът е мощен антиоксидант и като такъв е от особен интерес в тази област. В лабораторни изследвания е установено, че Ресвератролът може да се удължи живота на много групи от животни. Тестове върху бозайници откриват увеличаване на активността на ключови ензими, свързани с продължителността на живота. Установено е, че ресвератрол активира ген, наречен SIRT1, които влияе върху продължителността на функционирането на клетките.

 

 

Болест на Алцхаймер

 

Ресвератролът има невро-защитни свойства. Установено, че Ресвератрола помага на мозъка при възстановяване от мозъчни наранявания Това може да подобри резултатите и качеството на живот на пациентите. Други ползи могат да бъдат свързани с активирането на гена SIRT1 за дълголетие. Доказано е, че активирането на този ген може да доведе до повишено оцеляване на невроните в мозъка. Това може да осигури възстановяване от дегенеративни заболявания като болестта на Паркинсон и дори Алцхаймер.

 

Често, обаче, не е възможно да приемаме нужното количество ресвератрол само с храната. А и чаша вино на ден едва ли ще помогне. Ако си мислите да увеличите приема на любимата напитка, не го правете, доказано е, че повече от 2 чаши на ден имат обратния ефект. Вместо това, обърнете се към  по-безопасен помощник в лицето на хранителните добавки. Тук идва на помощ Ресвератролът на Neo Cell, който ще помогне на тялото ви да бъде здраво и красиво без никакво усилие.

 

 

Хората и животните притежава различни механизми, които им помагат да се приспособят в оцеляването и ежедневието си. Един общ такъв механизъм, който при нас сякаш вече има по-силно изразена естетическа роля, са ноктите.

прочети още

Колагенът е известен със способността си да предотвратява и забавя стареенето на кожата. Усвояване на допълнителен колаген чрез добавки и кремове е чудесна стъпка към един по-свеж младежки вид, а формулиран с други ценни съставки, които подкрепят структурата на кожата, като хиалуронова киселина, може да се радваме на още по-добри резултати.

прочети още

Колагенът е изключително актуална тема в индустрията за здраве и уелнес, като много хора се обръщат към добавки и продукти за грижа за кожата, които съдържат този протеин с надеждата да подобрят кожата, ставите и цялостното си здраве. Колагенът е важен за телата ни и става все по-важен с течение на времето, защото производството му намалява, а ние се нуждаем от него за здрави стави, хубава кожа и коса.

прочети още