Остави отзив
Остави отзив

РИБЕН КОЛАГЕН

Колагенът е най-разпространеният протеин в тялото ни, но след 25-годишна възраст естественият му синтез постепенно намалява. В резултат на това по-крехките колагенови влакна започват да се разпадат, което води до поява на бръчки, болки в ставите, проблеми със сухожилията и др.

Понеже не можем да получим достатъчно колаген чрез диетата си, приемът на качествени добавки с колаген е от основно значение, ако искаме да запазим тялото си силно и здраво.

Извличането на колагенови пептиди става от различни източници. Рибните се получават изцяло от рибен колаген - рибена кожа или люспи. Те се хидролизират по същия начин като телешки колаген, за да ни осигурят важни аминокиселини, необходими за изграждането на здрава съединителна тъкан.

 

Какви предимства ще получите с рибен колаген?

 

Рибният колаген е съставен от 98% тип 1. Освен това пептидните молекули са по-малки от тези на телешкия и са по-лесни за усвояване. Към изключителните му компоненти се прибавя и аминокиселинен хидроксипролин, който е градивен елемент в стените на кръвоносните съдове, кожата и редица други.

Наред с тези му свойства, добавките с рибен колаген притежават и още полезни действия и качества като:

 

Висока бионаличност

 

От всички видове колаген, рибният е с най-малкия размер на частиците и има най-ниско молекулно тегло. Затова преминава по-лесно през чревната стена в кръвта. Усвояването му също е по-ефикасно – до 1,5 пъти повече от това на останалите.

 

Колаген тип 1

 

Колаген тип 1 е важен за кожата, сухожилията, костите, зъбите, мускулите. Рибните колагенови пептиди се състоят най-вече от колаген тип 1, което допринася за по-бързите му резултати.

 

Богат на глицин и пролин

 

С рибен колаген ще получите 8 от 9 незаменими аминокиселини – включително глицин и пролин. Пролинът стимулира синтеза на колаген и улавя свободните радикали.

Глицинът стимулира изграждането на чиста мускулна маса, действа благоприятно на нервната система и не позволява образуването на стомашни язви. Има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства и предпазва от диабет, подобрявайки глюкозния толеранс.

 

Екологичност

 

Когато става дума за рибен колаген, известно е, че той е най-екологичната добавка. Близо 60% от продуктите след преработката на риба са „отпадъци“, но всички, особено рибната кожа, притежават невероятни лечебни свойства. Произведеният рибен колаген помага да се намали замърсяването на околната среда и е отличен източник на колаген.

 

Рибен колаген за здраве и красота

 

Намаляването на колагена в тялото с напредване на възрастта ускорява процеса на стареене на кожата, ставите и костите и често води до храносмилателни проблеми, по-слаб имунитет и риск от хронични заболявания.

Добавката с рибен колаген ни предпазва от тях, облекчава симптомите, а също и:

 

Забавя стареенето на кожата

 

Понеже 70% от кожата е изградена от колаген тип 1, добавка с рибен колаген видимо намалява бръчките, подобрявайки хидратацията и еластичността на кожата.

 

Подпомага здравето на костите

 

Калцият и фосфорът са особено важни за здравето на костите. С прием на рибен колаген се помага за усвояване на калций и други полезни минерали. Стимулира се и образуването на нова костна тъкан, като се насърчават остеобластите – клетки, синтезиращи плътен, омрежен колаген, който играе ролята на матрица за костта

 

Намалява възпаленията в тялото

 

Приемайки рибен колаген, може да се възползвате от антиоксидантните му свойства и да подсилите своя имунитет. По този начин се намалява риска от различни възпалителни реакции, включително и рак.

Висококачественият рибен колаген от Neocell съдържа биоактивен колаген тип 1 и 3 (2000 мг). Благодарение на аминокиселинния комплекс с 19 от най-важните аминокиселини той въздейства пряко върху процесите на стареене, като ги ограничава и спира.

Натуралният рибен колаген се усвоява на 100% от организма. Комбиниран с хиалуронова киселина, витамин С, цинк и други полезни компоненти, осигурява градивни елементи за възстановяването и поддържането на здраво и силно тяло.

марки
Подреди по