Остави отзив
Остави отзив
 • Начало »
 • Новини »
 • Рибен колаген и хиалуронова киселина - силен тандем за сияйна кожa

Рибен колаген и хиалуронова киселина - силен тандем за сияйна кожa

8 юни 2021
Рибен колаген и хиалуронова киселина - силен тандем за сияйна кожa

Красивата кожа не е даденост – всеки ден трябва да полагаме грижи за нея. Добра хидратация, нужните хранителни вещества, слънцезащита и качествени продукти за подхранване са необходими, за да се радвате на здрава и красива кожа. Може би не се замисляме за нея, докато не видим първите бръчки на лицето, но най-големият човешки орган заслужава специална грижа. Особено важен за нея е колагенът - най-важният градивен елемент на тялото и ключов структурен протеин.

 

Днес ви представяме един от забележителните ни продукти - уникална добавка за красота, осигуряваща колаген и хиалуронова киселина с най-добър произход. Тази комбинация е ненадмината в грижата за здравето на кожата, косата, ноктите и ставите. Формулата на Рибен Колаген Neocell осигурява морски колаген, който е с високо качество и бионаличност. Тези характеристики позволяват той да се усвои по най-ефективен начин в организма. Най-важното е, че продуктът осигурява колаген от тип I, който е формата на колаген предимно срещаща се в кожата.  

 

В продукта се съдържат още антиоксидантът витамин С, цинк, мед и други важни елементи за висока плътност и здравина на кожата.

 

А защо има и хиалуронова киселина? Тази киселина има ключово значение за кожата, защото е високохидроскопична. Какво значи това – разберете на следващите редове.

 

 

 

Ключови компоненти на Рибен Колаген 2000 мг + Хиалуронова Киселина - 120 капсули NEOCELL

 

 

Колаген тип 1 и 3

 

Колагенът се състои от аминокиселини и пептиди, които са силно свързани един с друг чрез връзки. Хидролизираните колагенови пептиди са получени чрез ензимна хидролиза (разграждане) на тези връзки, което оставя много по-малки структури, наречени пептиди. Те имат много по-висока усвояемост и използваемост в тялото, което ги прави по-лесни за употреба от организма, отколкото приемането на колаген в естественото му състояние.

 

Характеристиките на двата вида колаген в продукта са:

 • 100% натурален рибен колаген
 • Биоактивен колаген тип I и III (2000 мг) извлечен от есетрови риби – ключови за поддържане здравето на всички съединителни тъкани, кожа, нокти, чревна мукоза
 • Ензимно преработен в аминокиселинна форма
 • С ниско молекулно тегло – за оптимална абсорбция в организма
 • Хидролизиран колаген - NEOCELL използва само висококачествен чист хидролизиран колаген, който се получава от есетрови риби. Той е специално обработен, така че да бъде лесно използваем от човешкото тяло под формата на малки колагенови пептиди. Те се усвояват отлично от организма и реализират ползите си по този начин.

 

Човешкото тяло работи усилено, за да смила протеини от източници като пилешко или телешко. На практика се срещат хора, които имат храносмилателни проблеми като болки в стомаха след хранене или рефлукс поради консумацията на такива храни. С  рибния колаген няма такъв риск – техниката на хидролиза го премахва, защото колагенът е разграден на пептиди и това улеснява храносмилането ви.

 

И още едно ключово предимство на морския колаген е, че процесът на хидролиза позволява на колагеновите пептиди да се разтварят във вода. Това е чудесно, защото може да добавяте нужната доза колаген във водата, чая или смутито си.

 

Колагенът тип 1 и 3 са важни (и необходими) за здравето ви, защото:

 • Подобряват и укрепват кожата на косата, зъбите и ноктите
 • Помагат за възстановяване на пропускливостта на червата
 • Намаляват или предотвратяват болки в ставите и действат противовъзпалително
 • Подобряват вашия метаболизъм и мускулна маса (поради съдържанието си на аминокиселини, а витамин С подпомага тези процеси по естествен път)

 

Хиалуронова киселина

 

Хиалуроновата киселина е вещество, което тялото ни произвежда естествено и подобно на колагена, ние произвеждаме по-малко с напредване на възрастта. Често ще я срещнете в продукти като анти-ейдж кремове, а също и като компонент на козметични процедури за подхранване и възобновяване на кожата.

 

В света на грижата за кожата и козметиката модерните съставки идват и си отиват всеки ден. Времето обаче подлага всички тях на изпитание – някои си заминават, а други остават за дълго. Изследванията показват, че хиалуроновата киселина не е просто тенденция; напротив, това е една от най-добрите съставки за грижа за кожата, които можете да използвате.

 

Хиалуроновата киселина е гликозаминогликан – изтънчено наименование на жизненоважно естествено вещество, което е част от матрицата, поддържаща младостта на кожата.

 

Като основен гликозаминогликан в кожата, хиалуроновата киселина работи, за да поддържа всеки аспект на кожата стабилен, защитен и постоянно обновяван. Тя е силно хигроскопична и е способна да абсорбира стотици пъти повече вода от собствения си обем. Сега вероятно разбирате и защо е толкова важна хидратацията – нещата са пряко свързани!

 

Хиалуроновата киселина също е овлажнител. Научно обоснованата информация показва, че хиалуроновата киселина има способността да задържа МНОГО влага. Още по-впечатляващото е, че хиалуроновата киселина може да направи това за кожата, без да увеличава цялото ви тегло и да задържа в кожата твърде много вода. И това е още едно от нейните забележителни качества.

 

Характеристиката на свързване на влагата с хиалуронова киселина е изключително важна, когато става въпрос за стареене на кожата. Когато сме млади, кожата ни може да задържа вода и да задържа балансирано количество влага, но тя губи тази си способност с напредването на годините. Резултатът е видима загуба на твърдост, гъвкавост и нарушен добър външен вид. Тогава идват и първите бръчки. Най-просто казано, хиалуроновата киселина има мощни анти-ейдж свойства.

 

 

Други компоненти на Рибен колаген NEOCELL

 

 

За витамин С могат да се кажат много суперлативи. Освен за функцията на имунната система, доказано е, че витамин С допринася за нормалното образуване на колаген, за нормалната функция на кожата, кръвоносните съдове, костите, хрущялите, венците и зъбите.

 

Подобно на витамин С, цинкът също допринася за оптимална подкрепа на кожата, както и за поддръжка здравината на косата и ноктите. Следователно е чудесно хранително вещество за красота, от което всяка дама се нуждае, за да изглежда забележително.

 

Витамин В6 и В12

 

Витамините от В група са важни за регулиране на възпаленията и хормоналния баланс, който е пряко обвързан със здравето на кожата. B12 засилва свежия вид и блясъка на повяхналата кожа. Този витамин В също помага за намаляване на тъмните петна и неравномерния тон на кожата. Предимствата му стигат и до здравето на мускулната, нервната и сърдечната системи.

 

Магнезий и цинк

 

Магнезият може да помогне да предпазите кожата си от външни увреждания, тъй като регулира клетъчната регенерация, подобрявайки възстановяването на кожата. Заедно с цинка, възстановяват кожата, като я поддържат гъвкава и еластична, укрепват костите и подобряват качеството на съня. А той е незаменим за истински здрава кожа!

 

 

Кога може да започнете с приема на рибен колаген

 

 

Установено е, че започваме да губим колаген, когато наближим 30-годишна възраст. Това за съжаление може да доведе до появата на бръчки по лицето и врата, фини линии и други подобни. Така че най-добре е да започнете със суплементирането в края на двадесетте си години, за да осигурите най-ценните компоненти на кожата си всеки ден.

 

Една опаковка Рибен колаген капсули NEOCELL е достатъчна за едномесечен прием по схема 2 пъти по 2 капсули/дневно. Хранителната добавка е БЕЗ ГМО, глутен, мая, изкуствени оцветители и консерванти, млечни продукти и други алергени.

 

Промопакет Рибен колаген NEOCELL е достатъчен за препоръчителния тримесечен прием по схема 2 пъти по 2 капсули/дневно и с 20% отстъпка. Хранителната добавка е БЕЗ ГМО, глутен, мая, изкуствени оцветители и консерванти, млечни продукти и други алергени.

 

Използвани ресурси

 

Bolke L, Schlippe G, Gerß J, Voss W. A Collagen Supplement Improves Skin Hydration, Elasticity, Roughness, and Density: Results of a Randomized, Placebo-Controlled, Blind Study. Nutrients. 2019;11(10):2494. Published 2019 Oct 17. doi:10.3390/nu11102494

Lupu MA, Gradisteanu Pircalabioru G, Chifiriuc MC, Albulescu R, Tanase C. Beneficial effects of food supplements based on hydrolyzed collagen for skincare (Review). Exp Ther Med. 2020;20(1):12-17. doi:10.3892/etm.2019.8342

Хората и животните притежава различни механизми, които им помагат да се приспособят в оцеляването и ежедневието си. Един общ такъв механизъм, който при нас сякаш вече има по-силно изразена естетическа роля, са ноктите.

прочети още

Колагенът е известен със способността си да предотвратява и забавя стареенето на кожата. Усвояване на допълнителен колаген чрез добавки и кремове е чудесна стъпка към един по-свеж младежки вид, а формулиран с други ценни съставки, които подкрепят структурата на кожата, като хиалуронова киселина, може да се радваме на още по-добри резултати.

прочети още

Колагенът е изключително актуална тема в индустрията за здраве и уелнес, като много хора се обръщат към добавки и продукти за грижа за кожата, които съдържат този протеин с надеждата да подобрят кожата, ставите и цялостното си здраве. Колагенът е важен за телата ни и става все по-важен с течение на времето, защото производството му намалява, а ние се нуждаем от него за здрави стави, хубава кожа и коса.

прочети още