Съставката от която се нуждаеш за здрави стави.

25 април 2017
Съставката от която се нуждаеш за здрави стави.

Знаеш, че когато искаш да поддържаш тялото си здраво, трябва редовно да го подлагаш на физически упражнения и движение. Те са най-важното нещо, за  да можеш да бъдеш във форма и да се радваш на добро здраве. Физическото натоварване, обаче, може да се отрази негативно на ставите ти. Това е така, защото с течение на времето те започват да губят от така ценния за тях колаген.

 

И без да усетиш, коленатa започват да те болят, става все по-трудно да правиш движенията, които до скоро са ти се стрували нормални, качването и слизането по стълбите трябва да бъде много внимателно, а джогингът – бавен и без резки движения. И, ако си мислиш, че всички тези неща се случват след определена възраст, надвишаваща половин век, грешиш.

 

Според експертите, след 25 годишна възраст, тялото започва да губи така ценния за него колаген. Това води до редица изменения в здравословното състояние, сред които износване на ставите и болка. Това е проявява най-вече при хора, които са:

 

  • Активно спортуващи;
  • С наднормено тегло;
  • Извършващи тежка физическа работа;
  • Подложени на стрес;
  • Генетично обременени.

 

 

Ако не се погрижиш за ставите си, всичко това може да наруши ежедневния ти ритъм и дори да те лиши от някои любими занимания като танци или катерене.

 

Грижата за ставите започва с движението. То ги поддържа здрави. Освен него, обаче, ставите ти имат нужда от редица хранителни вещества, които им помагат да се възстановят след усилена тренировка. Тук на помощ идват правилното хранене, приема на големи количества вода и точните хранителни добавки. Последните са важни, защото колкото и здравословен и разнообразен начин на хранене да имаш, не винаги успяваш да осигуриш на тялото си достатъчно количество ценни вещества.  И тук идва въпросът:

 

 

Коя хранителна добавка да избера?

 

За да се погрижиш правилно за ставите си, имаш нужда от нещо, което да ти осигури всички необходими за функционирането им вещества. Това  са:

 

  • Достатъчното количество витамин А, С и Е;
  • Колаген, който е основният изграждащ протеин на ставите;
  • Антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и преждевременното стареене и износване на ставите;
  • Минерали, които предпазват ставите от стареене и износване.

 

Всички тези ценни вещества, както и много други, можеш да намериш в Антиоксидантите, предлагани от NeoCell – Екстракт от Нар и Ресвератрол. Екстрактът от Нар, предлаган от NeoCell. Нарът е един от най-мощните антиоксиданти, познати на човечеството. Той съдържа всички ценни за правилното поддържане и функциониране на ставите вещества.

 

Ресвератролът или екстрактът от червено грозде се грижи за циркулацията на кръвта, предпазва от свободните радикали и забавя процесите на стареене, увеличавайки енергията на клетките. Затова, ако искаш да продължиш още дълго време да водиш динамичен начин на живот,  да танцуваш цяла нощ без проблем или да изкачваш върхове, погрижи се за ставите си. 

 

 

 

 

 

 

Красотата е нещо абстрактно, което за всеки човек може да изглежда по различен начин. Някои виждат красотата в хубава кожа и добре поддържана коса, други оценяват и грижата за ръцете и маникюра, а трети обръщат най-голямо внимание на облеклото.

прочети още

Красивата кожа не е даденост – всеки ден трябва да полагаме грижи за нея. Добра хидратация, нужните хранителни вещества, слънцезащита и качествени продукти за подхранване са необходими, за да се радвате на здрава и красива кожа.

прочети още

Мислиш си, че си болен от нещо и бързаш да посетиш лекаря си за консултация. Преди да го направиш, обаче, прочети това. Голяма част от тези проблеми се дължат на токсините в тялото ти.

прочети още