Остави отзив
Остави отзив

Седем ползи от колагена за да бъде тялото ни здраво!

5 януари 2017
Седем ползи от колагена за да бъде тялото ни здраво!

Основните ползи от колагена

 

 

Както вече знаете най-богатият протеин в нашето тяло е колагенът. Той се намира в нашите мускули, стави, сухожилия, коса, кожа и нокти. За да бъдем още по-конкретни - колагенът е "лепилото", което държи тялото ни цяло и здраво.

 

Подробна информация за ползите от колагена, същността, видовете, източниците и функциите на колагена можете да откриете в нашите статии.

 

Днес бихме искали да насочим вашето внимание към начините, по които колагенът реално действа. Колагенът подсилва нашето тяло до такава степен, че да бъдете в отлично здраве и да се чувствате бодри, тонизирани, енергични и изпълнени със сили. Защо е толкова важно? Отговорът е изключително прост – живеем в забързано ежедневие. Графикът ни перманентно е натоварен, а задачите ни растат постоянно.

 

За да бъдем способни да се справяме по най-добрия възможен начин в забързания живот, за да съумеем да бъдем максимално продуктивни и успешни – трябва да се чувстваме отлично! Здравето ни трябва да бъде перфектно! И така - нека видим какви са: 

 

 

 

Колагенът се грижи за здравето на косата ни

 

 

Представете си тялото като машина, която остарява и се амортизира с всяка изминала секунда. С напредване на възрастта производството на колаген спада значително! Това се случва дори и в този момент докато четете четете тази статия! Физическите признаци, по които можете да разпознаете това са увисналата кожа и появата на все повече бръчки. Спад в еластичността на кожата е друга характеристика, която говори за наличието на подобен проблем. Чрез увеличаването на нивата на колаген вие ще помогнете на кожата ви да изглежда по-стегната, гладка. Това ще спомогне и за нормализирането на процесите по обновяване и възстановяване на кожните клетки (или т.нар. регенерация). Приемът на натурален рибен колаген е чудесен начин да противодействате на появата на първите бръчки на кожата. Вижте повече за ползите от рибния колаген »

 

 

 

Колагенът ни предпазва от болки в ставите

 

 

Чували ли сте израза „краката ми са вдървени“? Предполагаме, че със сигурност нееднократно сте. Какво означава това? Загуба на колаген! Този резултат се получава, когато губим колаген. Тогава сухожилията ни и ставните връзки започват да се движат все по-трудно, което води до скованост и подути стави. Увеличаването на приема на колаген, в такъв момент, би могло да се сравни със смазването на скърцаща панта на вратата: ставите ви ще започнат да се движат по-лесно, а болката в ставите значително ще намалее, докато в даден момент не отшуми напълно! Не е ли прекрасно да можете да се движите свободно – без болка? Човешкият организъм е създаден да се движи, а не да бъде в статично състояние. Когато движението ни създава дискомфорт – животът се превръща не в приключение, а в агония

 

 

 

Колагенът допринася за правилното фунциониране на храносмилателната ни сестема

 

 

Запознати ли сте със синдрома на "пропускливи черва"? Ако страдате от него, лошите токсини са в състояние да преминават през храносмилателния тракт съвсем свободно. Колагенът може да ви бъде невероятно полезен. Той ще помогне да се разградят протеините, ще успокои лигавицата на червата, ще заздрави увредените клетъчни стени и ще ги изпълни с лековити аминокиселини. Той, също така, ще спомогне за абсорбирането на водата като по този начин ще запази свободното движение в храносмилателния тракт. Когато храносмилателната ни система работи правилно, организмът усвоява качествено всички приети макронутриенти и по този начин осигурява на тялото необходимата енергия, за да може да фунционира на пълни обороти.

 

 

 

Колагенът увеличава метаболизма и енергията

 

  

Метаболизмът означава обмяна на веществата или – времето, за което тялото превръща приетите макронутриенти в енергия. Предполагаме няма да бъде изненада за вас, че с напредване на възрастта метаболизмът значително се забавя. Това неминуемо води до увеличаване на телесното тегло, а също и до непълно усвояване на поетите хранителни вещества. С увеличаването на нивата на колаген вие можете да ускорите метаболизма си. Глицинът, който се намира в колагена, помага на изпомпването на захар в тъканите на тялото, за да увеличи нивата на енергия. От огромно значение е и по отношение развитието на мускулите – съответно те изгарят значително повече калории, отколкото мазнини. 

 

 

 

Колагенът се грижи да имаме здрави нокти и зъби

 

 

Няма жена, която да не се е сблъсквала поне веднъж в живота си с чупещи, лющещи и цепещи се нокти? Визираме дамите, защото маникюрът е особено важен за тях. Като цяло това е проблем, който може да се появи при всеки човек без значение от пола, разбира се. Каква е причината и на какво се дължи? Отново можем да изтъкнем липсата на колаген като първопричина. Колагеновият протеин е градивен елемент на ноктите, а също така - на зъбите! Добавянето на колаген в хранителния ви режим помага да поддържате ноктите силни и зъбите здрави! Приемайте колаген в течна или прахообразна форма, като добавка към плодови или зеленчукови смутита. Рецепти за най-разнообразни предложения можете да откриете тук:

 

 

 

Детоксикацията значително се улеснява с прием на колаген

 

 

Колагенът е особено подходящ за детокс (прочистване на организма от шлаки и токсини). Целта на подобен процес е улесняване функцията на тялото и подобрение състоянието на кожата, косата, ноктите. Не на последно място – детоксикацията спомага за намаляване на телесното тегло. Глицинът е основната съставна част на колагена, която повлиява благоприятно подобен процес на прочистване. Действието му е концентрирано основно към черния дроб и неговата функция. Един от най-лесните начини да се прочисти черният дроб е с прием на костен бульон. Тридневна детоксикация с костен бульон е повече от препоръчителна с цел - бързо възстановяване на пропускливите черва. Това ще помогне на тялото да се отърве от химикали и да се "рестартират" червата ви. Ако костният бульон не представлява привлекателно решение, можете да направите детокс програма с плодови и зеленчукови сокове, към които да добавяте по 1 доза колаген. Имайте предвид, че е добре да се ориентирате към прием на цитрусови плодове, защото те са най-богати на витамин С. От зеленчуците – наблягайте на зеленолистните такива, защото съдържанието им на антиоксиданти е в пъти по-високо от това в останалите зеленчуци (тиквички, спанк, краставица са повечее от идеален избор за тази цел)

 

 

 

Приемът на колаген намалява целулита и стриите

 

 

Помните ли статиите ни за целулита и стриите? Когато кожата губи своята еластичност, заради понижаване на колагена – появява се целулит! Тогава кожата е по-тънка и целулитът става по-забележим - вече нищо от това, което се случва под повърхността (т.е. в по-дълбоките слоеве на кожата), не може да бъде скрито. Приемът на колаген ще направи кожата ви еластична, а предвид факта и че прочиства организма от вредните токсини и мастни натрупвания – целулитът със сигурност ще намалее, а може и напълно да изчезне (стига да бъдете достатъчно упорити и да се храните балансирано). По отношение на стриите – трудно бихте заличили вече появилите се такива. Причината е в разкъсването на съединителната тъкан. Това, което със сигурност ще се случи, ако приемате колаген е да възпрепятствате появата на нови “белези“

 

 

Седем ползи от колагена

 

 

Седем начина да подобрите здравето си и да бъдете по-красиви! Седем решения, с които животът ви да бъде по-качествен, по-пълноценен и щастлив! Не смятате ли, че си заслужава да направите този подарък на себе си? Не сте ли съгласни, че заслужавате да се чувствате комфортно, да нямате опасения за вида си? Не считате ли, че е прекрасно организмът ви да функционира правилно и вие да живеете на високи обороти, да се наслаждавате на предизвикателствата, които всеки нов ден ви предоставя?

 

 

 

Хората и животните притежава различни механизми, които им помагат да се приспособят в оцеляването и ежедневието си. Един общ такъв механизъм, който при нас сякаш вече има по-силно изразена естетическа роля, са ноктите.

прочети още

Колагенът е известен със способността си да предотвратява и забавя стареенето на кожата. Усвояване на допълнителен колаген чрез добавки и кремове е чудесна стъпка към един по-свеж младежки вид, а формулиран с други ценни съставки, които подкрепят структурата на кожата, като хиалуронова киселина, може да се радваме на още по-добри резултати.

прочети още

Колагенът е изключително актуална тема в индустрията за здраве и уелнес, като много хора се обръщат към добавки и продукти за грижа за кожата, които съдържат този протеин с надеждата да подобрят кожата, ставите и цялостното си здраве. Колагенът е важен за телата ни и става все по-важен с течение на времето, защото производството му намалява, а ние се нуждаем от него за здрави стави, хубава кожа и коса.

прочети още