Остави отзив
Остави отзив

Суха кожа!

2 декември 2016
Суха кожа!

Причини за изсъхването на кожата и как да се справим с тях

 

Суха, пукаща се, обезцветена и болезнена кожа – всичко това са резултати от агресивното зимно време. Ниските температури, неприятният вятър и изсушаващото отопление в стаите унищожават влагата в нашата кожа, а като последствие – кожата ни е видимо състарена. Това може да е и целогодишен проблем, но обикновено зимата го влошава. Освен, че кожата буквално сърби, по нея започват да се образуват бръчки и дълбоки линии.Кожата сама по себе си е защитна бариера на нашия организъм и когато е увредена, това рефлектира на нашето здраве. Когато кожата е изсъхнала, порите са отворени и съответно ние ставаме податливи на бактерии и инфекции. Чесането и напукването позволяват на бактериите да навлязат и да инфектират кожата. За огромно щастие да се преобърнат ефектите от сухата кожа не е толкова трудно. Често всичко, което трябва да се направи, е да променим някои навици, които отнемат влагата от кожата.

 

 

Лосионите за миене на тялото и лицето

 

Почистващите лосиони, които съдържат сапун и други силни почистващи препарати (като например натриев лаурил сулфат), лишават кожата от естественото й омазняване. Сапунът всъщност е най-често разпространената причина за изсушаване на кожата. Други най-чести виновници са антибактериалните сапуни и лосиони. Те съдържат не само почистващи химикали, но и триклозан, който е добър дезинфектант, но нерядко предизвиква сърбеж и белене на кожата.

 

 

Прекаленото ексфолииране

 

Ексфолирането е една от най-големите грешки, които може да се допуснат. Мъртвата кожа на повърхността помага да се възстанови влажността на здравата кожа отдолу. Ако постоянно премахвате този предпазващ слой, кожата не се хидратира.

 

 

Продължително стоене във ваната

 

Имайте предвид, че колкото по-дълго стоите във ваната, толкова повече от естественото омазняване изчезва. Това е и причината, поради която пръстите се набръчкват след като сте прекарали твърде много време в гореща вода. 

 

 

Режимът на хранене

 

В случай, че сте премахнали мазнините от вашето меню това неминуемо ще рефлектира на състоянието на вашата кожа. Наблегнете на Омега 3, 6, 9 мазнини, които се съдържат в зехтина, ядките, рибите и морските деликатеси. 

 

 

Козметиката

 

Концентрацията върху твърде много козметични продукти няма да помогне, за да подобрите състоянието на Вашата кожа. Както и в много други сфери – не количеството, а качеството е от значение. Какво имаме предвид? Правилните продукти са тези, които няма да замаскират проблема, а ще го елиминират.

 

Откъде да започнете? Първото, на което е хубаво да наблегнете е грижа за кожата отвътре. Това означава да хидратирате клетките на своето тяло, за да може да регенерират, да се съживят. Продуктите, към които можете да се насочите освен приема на вода са тези, които са за перорален прием.

 

  • Глоу Матрикс e може би един от основните продукти, към който е хубаво да се насочите. Той съдържа хиалуронова киселина и поддържа по естествен начин младостта на кожата и нейната хидратация. Другото сериозно преимущество от пероралния прием на хиалуронова киселина е, че тя достига до най-дълбоките слоеве на кожата, което не би могло да се случи, ако бъдете ориентирани само към продукти с външна употреба.

 

  • Рибен Колаген Вече знаете, че колагенът изгражда съединителната тъкан. Тя сама по себе си е от значение, за здравината на кожата и за това всеки един физиологичен процес между различните пластове да протича правилно, да се захранва и да се хидратира (на всички пластове). Подобно на хиалуроновата киселина – добре е първо да наблегнете на пероралната употреба, за да достигнат полезните вещества до най-дълбоките слоеве на вашата кожа. Ако не се осигури качествена хидратация в най-дълбоките депа - няма как и външният вид на кожата да бъде здрав и сияен.

 

  • Етеричните масла – самото наименование „масла“ говори повече от достатъчно. Те биват използвани за лечение и разкрасяване от дълбока древност. Към кои етерични масла да се насочите, за да заздравите и хидратирате своята кожа?

 

  • Комбинацията от бадемово масло и масло от пшеничен зародиш подхранва кожата и възстановяват естествения и баланс, а етеричните масла: гераниум, лавандула и портокал,  имат  неустоим нежен аромат, носещ удоволствие за сетивата. Бадемовото масло е изключително богато на витамини А и Е, протеини, минерали и мастни киселини. Бързо попива, успокоява, омекотява и заглажда кожата, като я подмладява и предпазва от изсушаване. Въздейства върху суха, чувствителна, застаряваща и изпръхнала кожа, успокоява кожата, забавя появата на бръчки.

 

  • Маслото от пшеничен зародиш е едно от най-подхранващите масла за суха и застаряваща  кожа. Съдържа витамин Е,  предотвратява стареенето, повишава  еластичността, гъвкавостта и свежестта на кожата.

 

  • Маслото от гераниум балансира, почиства и освежава  сухата кожа.
  • Маслото от лавандула подмладява, обновява, регенерира и балансира сухата кожата.
  • Маслото от портокал възстановява капризната суха кожа и повишава еластичността.

 

 

Макар сухотата да е изключително неприятен проблем – може да бъде овладян лесно. Изискват се постоянство и ежедневна грижа и резултатите скоро ще бъдат на лице.

 

 

 

 

Всяка от нас иска да има здраво и красиво тяло, което отразява нашата вътрешна хармония и самочувствие. За да го постигнем, e важно да се грижим за своето здраве отвътре навън. И това е точно това, което веган колаген може да предложи.

прочети още

Псориазисът е хронично кожно заболяване, което засяга милиони хора по света. Това усложнение може да доведе до физически и емоционални трудности за засегнатите лица. Затова е важно да бъдете информирани за симптомите, причините и методите за лечение на псориазиса.

прочети още

В днешно време всеки иска да изглежда млад и красив. Затова много хора избират естествени продукти за грижа за кожата. Хиалуроновата киселина е важен компонент в тези продукти. Тя помага за хидратацията и борбата със стареенето на кожата. Осигурява дълбоко овлажняване, прави кожата еластична и тонизирана. Включвайки хиалуроновата киселина в грижите за кожата може значително да подобрите нейния вид.

прочети още