Остави отзив
Остави отзив

ТЕЛЕШКИ КОЛАГЕН

Протеинът колаген съставлява 1/4 от всички белтъци в тялото и е основна структурна част на кожата, костите, хрущялите. Важен е за поддържането на много органи и за цялостното ни здраве. Макар че се произвежда естествено от организма, с течение на времето нивата му намаляват, което води до поява на бръчки, отпусната кожа и ставни проблеми.

Освен чрез храненето, тялото ни може да си го набави и чрез хранителни добавки, предлагани на прах, таблетки или течна форма.

Особено богати на колаген са говеждите кожа и кости. Затова най-често в добавките се среща именно телешки колаген.

 

Характерни особености на телешкия колаген

 

Видовете колаген са много, като едни от най-разпространените са тип 1 и тип 3. От тях се състои и извлеченият телешки колаген, който е безспорно лидерът в добавките от този вид.

Най-голям процент от колагена в тялото ни е тип 1 – основен градивен елемент на кожата, костите, сухожилията, съединителната тъкан и кръвоносните съдове. Другият вид, който може да бъде открит в стените на артериите ни и в други кухи органи, е тип 3.

Тези протеини имат ключова роля за растежа на тъканите и тяхното възстановяване.

За да помогнем на тялото ни да изгради собствен колаген от тип 1 и 3, най-доброто решение е да го направим с телешки колаген. С приема му се набавят 19 аминокиселини, включително 8 незаменими. Този колаген съдържа глицин – ключов компонент за създаването на здрави нишки на ДНК и РНК, и пролин, който помага на организма да произвежда самостоятелно колаген.

С телешки колаген за организма се доставя също глутамин, предотвратяващ възпаление на червата, както и аргинин за подобряване на спортните постижения.

 

Ползи за здравето от телешкия колаген

 

С приема на телешки колаген, който е много подобен на този в тялото ни, ще си осигурите здравословни дози от основните компоненти за състоянието и функциите на много органи и тъкани, но и редица други ползи като:

 

Здрави стави и кости

 

Изследванията показват, че с приема на телешки колаген се намалява болката при остеоартрит и ревматоиден артрит защото се стимулира регенерирането на хрущяла.

 

Подобрена чревна и стомашна функция

 

Глицинът в състава на телешкия колаген повишава количеството на стомашната киселина и по този начин подобрява и цялостното храносмилане. Основните аминокиселини в колагена предотвратяват и успокояват киселинния рефлукс, синдрома на пропускливите черва и редица възпалителни заболявания.

 

Красива кожа

 

Приет вътрешно, телешкият колаген подобрява здравето на кожата, подпомагайки образуването на еластин и също така намалява видимите признаци на стареене и подпухналостта.

 

По-бързо възстановяване

 

Тялото може да се възстанови по-бързо и качествено след тренировки, когато се приеме телешки колаген. Някои проучвания сочат, че също помага и за лечение на постоперативни рани.

 

По-качествен сън

 

Редица изследвания доказват, че глицинът в телешкия колаген повишава освобождаването на серотонин в префронталния кортекс. По този начин аминокиселината насърчава по-дълбокия и възстановителен сън.

Като допълнителни ползи от приема на телешки колаген могат да се посочат още и облекчаване на симптомите при анален сърбеж и хемороиди, а също и за справяне с акне.

За да се възползвате максимално от полезните ефекти на приетия телешки колаген, трябва да сте сигурни за качеството и произхода му. Neocell предлага освен рибен колаген, и първокласен телешки колаген с GMP сертификат за качество.

Телешкият колаген тип 1 и 3 е 100% естествен и според потребностите и предпочитанията си може да избирате телешки колаген на прах, течен колаген с витамин С, телешки колаген на таблетки, комбиниран с хиалуронова киселина и редица подобни.

С полезните си свойства за кожата, ставите, костите, сухожилията, ноктите, мускулите и други тъкани телешкият колаген на Neocell се очертава като великолепен продукт във всичките си варианти. Включен в ежедневната грижа за тялото, гарантирано допринася за неговата по-добра форма и младежки вид.

марки
Подреди по