Три стъпки към здравата, жизнена и бляскава коса!

10 март 2017
Три стъпки към здравата, жизнена и бляскава коса!

Рутината е нещо, което често ни поглъща. Това важи с пълна сила и когато говорим за грижата за нашата коса. В днешната тема ще поговорим за това какви действия е добре да предприемем и да изградим във времето като навици, за да бъде косата ни красива, здрава и блестяща целогодишно. Въпреки промените в климатичните условия, това в никакъ вслучай не е непостижимо! Напротив! Когато третирате косъма с подходящите продукти за външна употреба, контролирате температурата в помещенията, в които прекарвате повече време (офиса и дома) и приемате определени хранителни добавки – перфектният вид на косата ви е повече от сигурен!

 

 

Дълбоко подхранване на косъма

 

 

Подхранването на косъма, след всяко измиване, е изключително важно, за да се поддържа хидратацията на косата. В противен случай косъмът се дехидратира и става податлив на цъфтежи. Най-активно подхранването трябва да бъде през зимата и през лятото, защото тогава температурите са в крайните си точки и това неминуемо влияе на състоянието на косата ни. Като добавим към това снега, ветровете, слънцето и солената морска вода – става ясно колко ценно е да полагате грижи, за да се спре влиянието на агресорите върху косата ви. Подхранването освен, че предпазва косъма, спомага и за възстановяването на вашия скалп! Както знаете, корените на косъма е важно да бъдат здрави, защото те са основата, отговорна за правилния растеж на косъма.

 

 

Ограничете стилизирането

 

 

Няма дама, която да не обича изящни къдрици или добре изправена коса. За съжаление, за да ги постигаме, ние вредим изключително много на своята коса. Съветът ни е да намалите термичното третиране до минимум тъй като то е основна причина за изтощената и без блясък коса. От изключително значение е да използвате продукти, които предпазват косъма при термично третиране и му придават гладкост.

 

 

Включете хранителни добавки към своята диета

 

 

Отново ще повторим, че красотата започва отвътре. За да сте красиви отвън – трябва да бъдете здрави! Нека това бъде вашата мантра! Добавете към своето ежедневие прием на колаген и биотин! С тяхна помощ ще съумеете да имате здрава и жизнена коса. Ползите от тях сме разисквали многократно. Направете навиците приятни като добавяте жизненоважните елементи към своето сутрешно кафе или смути. Ако искате да поддържате фигурата си, подарете си красота с нашите дъвчащи колагенови бонбони. По този начин освен, че ще се погрижите за красивия вид на кожата, косата и ноктите си, ще избегнете ненужните калории от следобедния десерт.

 

Кератинът е друг елемент, който спомага за здравата структура на косъма. По същността си представлява неразтворим влакнест протеин. Изгражда не само косъма, но и ноктите и е най-силният протеин в човешкия организъм. Когато се комбинира с в витамини, неговото усвояване е по-пълноценно, имайте го предвид.  Употребата на кератин освен, че ще заздрави косата ви, ще спомогне за по-бързия ѝ растеж и видимото ѝ сгъстяване! Коя жена не иска здрава и гъста коса?

 

Запомнете, да бъдете здрави и красиви е въпрос на система от полезни навици! Всичко, което се изисква да направите е да бъдете съзнателни и да полагате необходимите грижи ежедневно, а тялото ви ще ви се отблагодари. Бъдете красиви!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хиалуроновата киселина е бистра, гелообразна субстанция, естествено произведена от нашето тяло. Тя е важен свързващ водата структурен компонент на двата горни защитни слоя на нашата кожа, епидермиса и дермата. Една от най-важните ѝ функции е това, че осигурява както биохимична, така и структурна подкрепа за околните клетки и увеличава съдържанието на вода в нашата кожа.

прочети още

Колагенът на прах е достъпен под формата на хранителна добавка, направена от много малки парчета протеин, извлечени от животински източници. Колагенът на прах се препоръчва като средство за поддържане здравето на кожата, костите и ставите, чревната лигавица и има множество начини на приложение – разтворен във вода, чай, кафе и дори смути.

прочети още

Колагенът е структурен протеин, който е ключов компонент на хрущялите, костите и други тъкани както при животни, така и при хора. Малко известен факт е, че има поне 16 вида колаген познати до момента, включително тип 1 и тип 2 са най-известните.

прочети още