Остави отзив
Остави отзив

Три стъпки към здравата, жизнена и бляскава коса!

10 март 2017
Три стъпки към здравата, жизнена и бляскава коса!

Рутината е нещо, което често ни поглъща. Това важи с пълна сила и когато говорим за грижата за нашата коса. В днешната тема ще поговорим за това какви действия е добре да предприемем и да изградим във времето като навици, за да бъде косата ни красива, здрава и блестяща целогодишно. Въпреки промените в климатичните условия, това в никакъ вслучай не е непостижимо! Напротив! Когато третирате косъма с подходящите продукти за външна употреба, контролирате температурата в помещенията, в които прекарвате повече време (офиса и дома) и приемате определени хранителни добавки – перфектният вид на косата ви е повече от сигурен!

 

 

Дълбоко подхранване на косъма

 

 

Подхранването на косъма, след всяко измиване, е изключително важно, за да се поддържа хидратацията на косата. В противен случай косъмът се дехидратира и става податлив на цъфтежи. Най-активно подхранването трябва да бъде през зимата и през лятото, защото тогава температурите са в крайните си точки и това неминуемо влияе на състоянието на косата ни. Като добавим към това снега, ветровете, слънцето и солената морска вода – става ясно колко ценно е да полагате грижи, за да се спре влиянието на агресорите върху косата ви. Подхранването освен, че предпазва косъма, спомага и за възстановяването на вашия скалп! Както знаете, корените на косъма е важно да бъдат здрави, защото те са основата, отговорна за правилния растеж на косъма.

 

 

Ограничете стилизирането

 

 

Няма дама, която да не обича изящни къдрици или добре изправена коса. За съжаление, за да ги постигаме, ние вредим изключително много на своята коса. Съветът ни е да намалите термичното третиране до минимум тъй като то е основна причина за изтощената и без блясък коса. От изключително значение е да използвате продукти, които предпазват косъма при термично третиране и му придават гладкост.

 

 

Включете хранителни добавки към своята диета

 

 

Отново ще повторим, че красотата започва отвътре. За да сте красиви отвън – трябва да бъдете здрави! Нека това бъде вашата мантра! Добавете към своето ежедневие прием на колаген и биотин! С тяхна помощ ще съумеете да имате здрава и жизнена коса. Ползите от тях сме разисквали многократно. Направете навиците приятни като добавяте жизненоважните елементи към своето сутрешно кафе или смути. Ако искате да поддържате фигурата си, подарете си красота с нашите дъвчащи колагенови бонбони. По този начин освен, че ще се погрижите за красивия вид на кожата, косата и ноктите си, ще избегнете ненужните калории от следобедния десерт.

 

Кератинът е друг елемент, който спомага за здравата структура на косъма. По същността си представлява неразтворим влакнест протеин. Изгражда не само косъма, но и ноктите и е най-силният протеин в човешкия организъм. Когато се комбинира с в витамини, неговото усвояване е по-пълноценно, имайте го предвид.  Употребата на кератин освен, че ще заздрави косата ви, ще спомогне за по-бързия ѝ растеж и видимото ѝ сгъстяване! Коя жена не иска здрава и гъста коса?

 

Запомнете, да бъдете здрави и красиви е въпрос на система от полезни навици! Всичко, което се изисква да направите е да бъдете съзнателни и да полагате необходимите грижи ежедневно, а тялото ви ще ви се отблагодари. Бъдете красиви!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хората и животните притежава различни механизми, които им помагат да се приспособят в оцеляването и ежедневието си. Един общ такъв механизъм, който при нас сякаш вече има по-силно изразена естетическа роля, са ноктите.

прочети още

Колагенът е известен със способността си да предотвратява и забавя стареенето на кожата. Усвояване на допълнителен колаген чрез добавки и кремове е чудесна стъпка към един по-свеж младежки вид, а формулиран с други ценни съставки, които подкрепят структурата на кожата, като хиалуронова киселина, може да се радваме на още по-добри резултати.

прочети още

Колагенът е изключително актуална тема в индустрията за здраве и уелнес, като много хора се обръщат към добавки и продукти за грижа за кожата, които съдържат този протеин с надеждата да подобрят кожата, ставите и цялостното си здраве. Колагенът е важен за телата ни и става все по-важен с течение на времето, защото производството му намалява, а ние се нуждаем от него за здрави стави, хубава кожа и коса.

прочети още