Всичко най-важно за колаген тип 1 и 3, защо е толкова ефективен

5 ноември 2018
Всичко най-важно за колаген тип 1 и 3, защо е толкова ефективен

Постоянно ти говорим за колаген и всички негови полезни съставки, е, днес ще ти обясним точно защо е така. Ще те запознаем с различните типове колаген и какво ги прави ефективни, за да можеш лесно да се ориентираш кое е добро за теб и кое не, когато си избираш хранителната добавка.

 

 

 

Типовете колаген

 

 

Когато казваме, че колагенът е най-разпространеният протеин в тялото, не се шегуваме - можеш да намериш цели 28 типа. Но най-често срещаните са от 1ви, 2ри и 3ти тип. От тях и имаш най-голяма нужда за нормалното функциониране на организма ти. Затова и единствено тях ще намериш по рафтовете в аптеките. Особена комбинация е тази от тип 1 и от тип 3, защото те вървят ръка за ръка много подходящо и се допълват перфектно.

 

 

 

Какво е специалното на колаген 1 и 3?

 

 

И двата типа са подобни по структура и заедно помагат за поддържането на красива кожа, коса и нокти. Но разбира се и двата по отделно имат своите ползи. Ето какви точно са те:

 

Колаген Тип 1: Това е най-преобладаващият тип колаген в тялото ни и отговаря за много неща наведнъж, и то главно структурни тъкани като кожата, сухожилията, ноктите, зъбите и косата. В бюти индустрията се използва за изглаждане на фините линии и подобряване на еластичността и хидратацията на кожата. Ще ти помогне във възстановяването на мускулната тъкан след физическо натоварване, както и за заздравяване на костите. Косата ти ще стане по-плътна и жизнена, а ноктите ти ще растат по-бързо.

 

Колаген Тип 3: Този тип е вторият най-често срещан в тялото и обикновено може да се намери точно до тип 1, което показва, че комбинацията от двете е наистина ефективна. Най-големите количества можеш да срещнеш в ретикулярните влакна – костния мозък, мускулите, кръвните клетки. Играе съпътстваща роля към работата на тип 1 за подобряване на еластичността и хидратацията на кожата.

 

 

 

Как да си ги набавим и защо трябва да го правим?

 

 

Колагенът е от онези съставки, които се произвеждат в тялото ни по естествен начин и това означава, че постоянно се поддържа определено ниво съдържание. Но лошото е, че с времето това ниво започва драстично да пада и тогава се налага да преминем на други алтернативи като приема от външни източници.

 

Някои избират да взимат витамини, които стимулират производството на колаген или да си го набавят само чрез козметични продукти, заради разкрасяващи причини.  В това няма нищо лошо, освен това, че е далеч от най-ефективния начин да го правиш. Стимулирането на бавен процес не го прави толкова по-успешен. За сметка на това, когато приемаш директно нужното, си осигуряваш правилното количество.

 

Хубавото на колагена е, че може да започнеш външния прием му по всяко време на живота си, дори преди прага на 25-годишнината ти, когато обикновено спадат нивата. Дори и процесите все още да работят пълноценно, много често се случва, особено в днешно време, тялото да е имало нужда от допълнителна подкрепа.

 

И не трябва да се опасяваш, че ако започнеш да приемаш продукта, ще развиеш нужда от него. Организмът ти ще продължи да произвежда нормално колаген, ако спреш хранителните добавки сякаш нищо не е било променяно. Но това не значи, че самата ти няма да искаш да се върнеш към приема на колаген възможно най-скоро. И това няма нищо учудващо – просто резултатите ще са толкова неоспорими, че няма как да не искаш бързо-бързо да се продължиш с приема си.

 

 

 Вземи своята хранителна добавка с колаген от Neocell още сега!

 

 

Хиалуроновата киселина е бистра, гелообразна субстанция, естествено произведена от нашето тяло. Тя е важен свързващ водата структурен компонент на двата горни защитни слоя на нашата кожа, епидермиса и дермата. Една от най-важните ѝ функции е това, че осигурява както биохимична, така и структурна подкрепа за околните клетки и увеличава съдържанието на вода в нашата кожа.

прочети още

Колагенът на прах е достъпен под формата на хранителна добавка, направена от много малки парчета протеин, извлечени от животински източници. Колагенът на прах се препоръчва като средство за поддържане здравето на кожата, костите и ставите, чревната лигавица и има множество начини на приложение – разтворен във вода, чай, кафе и дори смути.

прочети още

Колагенът е структурен протеин, който е ключов компонент на хрущялите, костите и други тъкани както при животни, така и при хора. Малко известен факт е, че има поне 16 вида колаген познати до момента, включително тип 1 и тип 2 са най-известните.

прочети още