Остави отзив
Остави отзив

Всичко за хиалуроновата киселина и ползите от приема й

18 август 2016
Всичко за хиалуроновата киселина и ползите от приема й

Какво представлява Хиалуроновата Киселина?

 

 

По своята същност хиалуроновата киселина представлява междуклетъчното вещество, което съществува само при бозайниците. Участва в структурата на повечето органи и тъкани. По отношение на човешкия организъм от ключово значение е участието на хиалуронова киселина в сърдечните клапи, кожата, ставните хрущяли и синовиалната течност, нервната и съединителната тъкан.

 

 

Когато засегнем темата за здраве и красота, няма как да подминем хиалуроновата киселина и жизненоважната роля, която има тя за нашето тяло! В следващите редове ще се опитаме синтезирано да ви представим всичко, което е нужно да знаете, а именно – същност и предназначение, ползи от употребата на хиалуронова киселина, симптоми при дефицит, а също и за кого тя е не просто препоръчителна, а задължителна.

 

 

Около 50% от цялата хиалуроновата киселина, която тялото ни съдържа, е концентрирана в кожата. 30% от запасът, с който разполагаме, се износва ежедневно и се нуждае от регенерация. Този факт налага необходимостта от запълването на този дефицит.

 

 

 

 

Основни функции на хиалуроновата киселина
 

 

  • Хиалуроновата киселина е ключова в състава на хрущялите в човешкото тяло (най-вече в хиалинния хрущял, който е най-често срещаната тъкан в тялото ни)
  • Хиалуроновата киселина е основна съставка на ставната течност
  • Участва в състава на кожата

 

 

 

Лечение с хиалуронова киселина и перорален прием - предимства
 

 

Защо да изберете перорален прием на хиалуронова киселина? Основната причина е лесната й усвояемост. Това се дължи на факта, че нейното молекулярно тегло е намалено по технологичен начин, което спомага храносмилателният тракт да я усвои без излишни затруднения. По този начин тя достига до всички целеви зони. Използва се за лечение на остеопороза и различни ставни заболявания. Когато говорим за нашата кожа, която е изградена от няколко слоя, пероралният прием на хиалуронова киселина наподобява естествения процес на производство (т.е. начина, по който нашият организъм я произвежда). Това допринася  за овлажняването на кожата от по-дълбоките слоеве към по-повърхностните (външните) и е основното преимущество на пероралния прием на хиалуронова киселина спрямо останалите методи (външни). 

 

 

 

За кого приемът на хиалуронова киселина е препоръчителен?
 

 

Препоръчително е абсолютно всеки човек, независимо от пол и възраст, да набавя допълнително на тялото си хиалуронова киселина в течна форма или на капсули. Лицата, за които това е повече от препоръчително принадлежат към следните групи:

 

  • Лица над 30-годишна възраст, чиято физическа активност е повишена
  • Лица над 40-годишна възраст
  • Лица, страдащи от ставни заболявания

 

 

 

Дефицит на хиалуронова киселина – симптоми
 

  • Болки в ставите
  • Суха, изтъняла и видимо старееща кожа

 

Вече знаете основните факти за хиалуроновата киселина и приложението й. Не подценявайте свойствата й, а се погрижете за здравето и красотата си. Освен, че пероралният прием на този жизненоважен елемент е напълно безвреден, можете да си го набавите и под формата на добавки с различни вкусове - например:

 

Neocell течна хиалуронова киселина с вкус боровинка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хората и животните притежава различни механизми, които им помагат да се приспособят в оцеляването и ежедневието си. Един общ такъв механизъм, който при нас сякаш вече има по-силно изразена естетическа роля, са ноктите.

прочети още

Колагенът е известен със способността си да предотвратява и забавя стареенето на кожата. Усвояване на допълнителен колаген чрез добавки и кремове е чудесна стъпка към един по-свеж младежки вид, а формулиран с други ценни съставки, които подкрепят структурата на кожата, като хиалуронова киселина, може да се радваме на още по-добри резултати.

прочети още

Колагенът е изключително актуална тема в индустрията за здраве и уелнес, като много хора се обръщат към добавки и продукти за грижа за кожата, които съдържат този протеин с надеждата да подобрят кожата, ставите и цялостното си здраве. Колагенът е важен за телата ни и става все по-важен с течение на времето, защото производството му намалява, а ние се нуждаем от него за здрави стави, хубава кожа и коса.

прочети още