Остави отзив
Остави отзив

Защо само натуралните продукти имат ефект върху кожата ти?

4 април 2018
Защо само натуралните продукти имат ефект върху кожата ти?

Качеството на всяко нещо се изрязава в автеничността му!

 

Ако трябваше да избираш между синтетични диаманти и истински, кои би избрала? И двете вършат работа, красиви са, но разбира се, че по-ценното ще е това, което е създадено в природата, а не в лаборатория от човек. А защо това да не важи и за всичко останало?

 

В днешно време се създават прекалено много продукти, които се опитват да заместят натуралните. Като започнем с храната и стигнем до козметиката. И родените от майката природа, и сътворените от хората заместители се купуват. Но кой от двата варианта е по-добър за теб? Най-вероятно си чувала, че всичко натурално е по-полезно, особено, когато става дума за продукти за грижа за кожата. Но точната причина защо е така ще разбереш с няколко скрола по-надолу…

 

 

 

Безмилостна формула

 

Би си помислила, че колкото по-силен и зареден представят продукта, толкова по-ефикасен ще бъде той, нали? Оказва се, че не е точно така. Често в опит да създадат възможно най-мощната комбинация от съставки, от фирмите за козметика съставят формула, която не щади абсолютно нищо – нито лошото, нито хубавото. Така убиват полезните бактерии в кожата, нараняват структурата й и в следствие я правят по-уязвима от преди. В резултат може да изпиташ раздразнение, силно зачервяване, сърбеж и какво ли още не – включително всичко това, което продуктът обещава да премахне.

 

 

 

Всичко е в баланса

 

Животът в градовете е достатъчно изкуствен. Постоянно сме изложени на фини прахови частици, химикали под всякаква форма и мръсотия. Всичко това директно се залепя за кожата ни. Като прибавим и никога неспиращия стрес, може би и малко недоспиване, получаваме перфектната формула за преждевременно състаряване и кожни проблеми. За съжаление, повечето от тези неща са неизбежни - няма как да се  върнем няколко века назад, за да премахнем някои от неблагоприятните ефекти на съвремието. Но можем да внесем малко баланс.  В опит да избягаме от неблагоприятните ефекти на изкуствената среда, в която живеем, нанасяме продукти създадени по същия неестествен начин с подобни химикали на тези, от които опитваме да възстановим кожата си. Вместо тази безумна въртележка от нездравословни процедури, използвай натурални продукти, които да внесат част от истинската природа в ежедневието ти.

 

 

 

Ти си родена такава

 

Човешкият организъм е съвършено създаден. До толкова, че се развива с всяко поколение и живота на всеки един от твоите предци има голям ефект върху твоя. Знаейки това, представи си своите прародители и тяхната храна и грижа за кожата. Да, те също са проявявали внимание към външния си вид, просто в много по-лек вариант, със съставки, вземани директно от природата. Те са предали всичко това на теб и тялото ти е създадено, приспособено към този начин на живот. Но в един момент ти решаваш да го запознаеш с нещо съвсем ново. Няма нищо лошо, това е ключът към еволюцията. Но когато това едно нещо се превърне в множество подобни, организмът ти не може да смогне. Няма да знае какво да прави с всичко непознато. А ти поемаш огромни количества от тези неизвестни всеки ден –храната на рафтовете по магазините само прилича на тази, с която са се хранили поколенията преди теб. Всъщност тя е модифицирана, напръскана с химикали или по някакъв друг начин променена от човешката ръка. А когато към това прибавим и козметиката си, тялото ни няма как да не изпадне в шок.

 

 

 

Какво можеш да направиш?

 

Лесно е – просто премини към по-естествени продукти. В магазина не се насочвай към пакетираните храни, купувай по-често от пазари, където получаваш всичко директно от производителя.

 

Включвай повече движение в ежедневието си – тренирай, прави си разходки, по възможност на открито извън града. Предизвиквай себе си да правиш всеки ден нещо полезно за тялото ти, а това ще си проличи и на кожата ти. Малките неща оказват голяма разлика.

 

А когато говорим за обичайните заподозрени в грижата за кожата – козметиката и хранителните добавки – също имаш алтернативи. На пазара постоянно се появяват нови и нови продукти изцяло на природна основа. Търси тези, които се извличат по естествен начин и помагат за подобряване на продуктивността на тялото. Перфектният вариант е без ГМО, глутен, мазнини, ненужни химични вещества и заедно с това е сертифициран за качество от надеждни институции.

 

Колагенът на NEOCELL отговаря на всички тези изискания. Създаден единствено със средства, които природата ни предлага. Той е биоактивен, което значи, че е естествен продукт, съдържащ в себе си ензими, които се усвояват напълно от организма, за най-добрите резултати. 

 

В днешно време имаме лукса да избираме. Изобилието на пазара ни позволява това. Можем да избираме между натурални и химично обработени продукти от почти всяко естество. Направи своя избор и ти!

 

 

Хората и животните притежава различни механизми, които им помагат да се приспособят в оцеляването и ежедневието си. Един общ такъв механизъм, който при нас сякаш вече има по-силно изразена естетическа роля, са ноктите.

прочети още

Колагенът е известен със способността си да предотвратява и забавя стареенето на кожата. Усвояване на допълнителен колаген чрез добавки и кремове е чудесна стъпка към един по-свеж младежки вид, а формулиран с други ценни съставки, които подкрепят структурата на кожата, като хиалуронова киселина, може да се радваме на още по-добри резултати.

прочети още

Колагенът е изключително актуална тема в индустрията за здраве и уелнес, като много хора се обръщат към добавки и продукти за грижа за кожата, които съдържат този протеин с надеждата да подобрят кожата, ставите и цялостното си здраве. Колагенът е важен за телата ни и става все по-важен с течение на времето, защото производството му намалява, а ние се нуждаем от него за здрави стави, хубава кожа и коса.

прочети още