ЗЕОЛИТ

Вулканичният минерал клиноптилолит, или по-известен като зеолит е обявен за минерал на 20. век от Световната научна организация заради изумителните си качества. Десетилетия наред е използван за пречистване на водата, в козметичната индустрия и в медицината, за балансиране на рН, за предотвратяване на възпалителни процеси и с редица други невероятни приложения.

Зеолитът се състои предимно от микроелемента силициев диоксид – третият по разпространение в човешкото тяло, и от тетраедри на алуминиев триоксид. Съществува в различни варианти, от които едни са образувани при реакцията на вулканичните скали с морска вода, а други представляват вариации на сладководни води.

 

Защо е уникален зеолитът?

 

Способността на зеолита да абсорбира и задържа, да освобождава и да обменя хранителни вещества, химикали и йони в зависимост от нуждите на тялото ни е ненадмината.

Подобно на активния въглен, и той е способен да извлече вредни примеси, но в много по-висока степен. Това се дължи на микропорестата му клетъчна структура, която му отрежда и място сред малкото минерали с отрицателен заряд. Зеолитът привлича със своето отрицателно електричество всички катиони и ако бъде поставен във водна среда, може да елиминира токсични вещества, включително и радиоактивни.

Понеже тялото не го абсорбира, когато замърсителите попаднат върху епидермиса, минералът ги изсмуква и те могат да се отстранят безопасно след измиване. Нанесен върху кожата, зеолитът подобрява обмена ѝ, минерализира я и я прави по-еластична, подобно на ефекта, получен от течен колаген.

 

Ефикасността и безопасността на зеолита под търговското наименование ZeolithMED е тествана и потвърдена при одобрението на медицинско изделие!

 

марки
Подреди по