Остави отзив
Остави отзив

ЗЕОЛИТ

Вулканичният минерал клиноптилолит, или по-известен като зеолит е обявен за минерал на 20. век от Световната научна организация заради изумителните си качества. Десетилетия наред е използван за пречистване на водата, в козметичната индустрия и в медицината, за балансиране на рН, за предотвратяване на възпалителни процеси, за нормализиране на кръвното и с редица други невероятни приложения.

Зеолитът се състои предимно от микроелемента силициев диоксид – третият по разпространение в човешкото тяло, и от тетраедри на алуминиев триоксид. Съществува в различни варианти, от които едни са образувани при реакцията на вулканичните скали с морска вода, а други представляват вариации на сладководни води.

 

Защо е уникален зеолитът?

 

Способността на зеолита да абсорбира и задържа, да освобождава и да обменя хранителни вещества, химикали и йони в зависимост от нуждите на тялото ни е ненадмината.

Подобно на активния въглен, и той е способен да извлече вредни примеси, но в много по-висока степен. Това се дължи на микропорестата му клетъчна структура, която му отрежда и място сред малкото минерали с отрицателен заряд. Зеолитът привлича със своето отрицателно електричество всички катиони и ако бъде поставен във водна среда, може да елиминира токсични вещества, включително и радиоактивни.

Понеже тялото не го абсорбира, когато замърсителите попаднат върху епидермиса, минералът ги изсмуква и те могат да се отстранят безопасно след измиване. Нанесен върху кожата, зеолитът подобрява обмена ѝ, минерализира я и я прави по-еластична, подобно на ефекта, получен от течен колаген.

 

Какви са ползите от приема на зеолит?

 

Мощното действие на зеолита се състои в способността му да прочиства организма от широк спектър токсини, различни шлаки и тежки метали. Ползите му за здравето са в различни посоки, като основните са за:

 

Детоксикация на организма

 

Днес токсините се срещат навсякъде около нас – в храната заради химическите добавки и пестицидите, в замърсената вода, във въздуха. Натрупването им в тялото уврежда различни органи и системи, затова изчистването от подобни вредни елементи е от огромно значение.

Зеолитната добавка ще го направи с лекота, като може да отстрани свободните радикали, да неутрализира промишлените отрови, да помогне за регенерацията на повредените от алкохол и лекарства чернодробни клетки и т.н.

 

Подобрена функция на червата

 

Когато лигавицата на червата е по-чувствителна и слаба, често възниква пропускливост. Това позволява различни токсини и микроби да попаднат от червата в кръвта. Като резултат имунната система отслабва, настъпва хронична умора, появят се кожни обриви и др.

С времето симптомите могат да се влошат, ако не се отстрани дисфункцията на червата. Доказано е, че с помощта на зеолит целостта на чревната стена се възстановява.

 

Силен имунитет

 

Укрепването на имунната система се получава, след като зеолитът повиши активността на Т-клетките и увеличи броя на макрофагите. Тежките метали също потискат силите на организма, а когато зеолитът ги елиминира, те възстановяват баланса си.

 

Антимикробен ефект

 

Ефективността на зеолита за борба с различни вируси, бактерии и гъби е доказана с времето. Той е способен да абсорбира микроорганизмите и да намалява патогенни бактерии, без да пречи на полезните чревни микроби.

 

Алкализиране на тялото

 

Сред добре познатите ползи на зеолита е и тази, че чрез алкализиращите минерали помага за стопиране на киселинността в организма. Зеолитните клетки отнемат токсините, а отдават полезните компоненти калий, калций и магнезий. По този начин се подпомага функцията на бъбреците, които поддържат вътрешното рН.

Зеолитът може да се използва на прах, разтворен във вода, а за хора със забързано ежедневие най-удобни са капсулите.

Освен всички здравни ползи, които ще получите с изчистването на токсините от тялото си, зеолитът ще поддържа позитивното ви настроение и жизненост.

Детоксът с минерала трябва да се прави съобразно препоръките на производителя, а бременните жени, кърмачките, децата под 12-годишна възраст и хората с намалена бъбречна функция – след лекарска консултация.

 

марки
Подреди по